Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Профессиональный бокс
|
2593
2

Андрій Котельник не завершує боксерську кар'єру

Боксер пообіцяв ще цього року провести один поєдинок

Андрій Котельник не завершує боксерську кар'єру
Андрій Котельник

Позавчора в електронних ЗМІ з'явилась інформація про те, що колишній чемпіон світу у вазі до 63,5 кг, львів'янин Андрій Котельник, 34 роки (31 перемога, 13 нокаутів, 4 поразки, одна нічия) вирішив завершити професійну боксерську кар'єру. В інтерв'ю gazeta.ua боксер спростував цю інформацію і пообіцяв ще цього року провести один поєдинок.

- Не знаю, кому вигідна була поява такої інформації, - каже львів'янин. - Я думаю, що це чиєсь замовлення або це комусь вигідно. Поширена інформація не відповідає дійсності! Те, що в мене зараз немає боїв, не говорить про завершення кар'єри. Крім того, на сьогодні в мене є контракт з промоутерською компанією «Don King Productions», який діє до 2013 року. Тому буде не дуже приємно, якщо до Дона Кінга дійде ця інформація.
Я в цьому виді спорту 28 років і так різко приймати рішення не готовий. До того ж, я раніше обіцяв провести свій останній бій у Львові і зроблю це.

- Можете припустити, хто зацікавлений у такому замовленні проти вас?
- Я думаю, є люди, які не дуже схвалюють те, що я в партії ВО «Свобода» (Андрій Котельник – депутат Рівненської обласної ради від ВО «Свобода» — Ред.), що займаюсь політикою.

- Спортивну форму підтримуєте?
- Так, зараз тренуюся щодня, деколи – двічі на день. В цьому році я однозначно один поєдинок проведу. А в кар'єрі ще один-два поєдинки проведу обов'язково.

- Можливо, ця пауза (востаннє Андрій боксував у серпні 2010 року — Ред.) піде вам на користь – і старі травми є час залікувати, і психологічно відпочити.
- Можливо. Є багато прикладів, коли перерва у кар'єрі ішла на користь боксерам. Зокрема, наочний приклад з Віталієм Кличком. За моїми плечима тривала любительська кар'єра, професіональна. Я виступав практично без відпочинку. Організм не вічний, він зношується, як і речі. Думаю, що ця пауза в моєму випадку піде мені на користь. Але про це говорити зарано. Буде видно, як себе буду поводити в ринзі під час поєдинку. Впевнений у тому, що я себе не вичерпав, як боксер. Якби відчув спад, що не витримую психологічно, фізично, тактично, чи втрачаю швидкість, тоді я б сказав, що прийшов час молодих. Але це не так. Я себе дуже добре почуваю і готовий вийти в ринг проти будь-кого.

- До кінця контракту ви зможете проводити бої тільки під егідою Дона Кінга чи можливі інші варіанти?
- Я подивлюсь на ті умови, які запропонує Дон Кінг. Якщо він мені нічого не зможе запропонувати, я готовий, за умови нормальних пропозицій, боксувати за іншу промоутерську компанію.

- Коли востаннє зв'язувались з Доном Кінгом?
- Недавно мій менеджер Петро Мисишин говорив з керуючою справами Дона Кінга Даною Джеймсон. Вона сказала, що готова вислухати нас і в найближчий час дати відповідь щодо варіантів продовження кар'єри. Вона обіцяла, що Дон Кінг щонайменше один поєдинок мені ще організує. В цьому році цей поєдинок буде.

- За останні півроку від Дона Кінга були пропозиції боїв для вас?
- Я сказав Дону, що переходжу у нову категорії до 66,7 кг, назвав декілька пріоритетних прізвищ, з ким би я хотів зустрітись. Але так відповіді і не отримав.
Я мав бажання зустрітися з В'ячеславом Сенченком. Але він вже програв (донеччанин програв титул чемпіона світу за версією WBA у вазі до 66,7 кг американцеві Полу Маліньяджі 29 квітня ц.р. - Ред.). Відтак є хороша можливість зустрітися з Полом Маліньяджі в Америці. Чому б ні? В Дона Кінга все в руках. Впевнений, що цей бій був би цікавий.

- Коли плануєте полетіти в США?
- Протягом місяця. Гадаю, через місяць визначиться моя подальша боксерська доля.

Василь ТАНКЕВИЧ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
dumas.3d
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Leha01
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил