Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
2361
3

Дмитро СОСНОВСЬКИЙ: «25 травня буде матч з росіянами»

Українці здобули ще одну олімпійську ліцензію, її у категорії до 56 кілограмів виборов Павло Іщенко

Дмитро СОСНОВСЬКИЙ: «25 травня буде матч з росіянами»
Дмитро СОСНОВСЬКИЙ

Загалом на останньому олімпійському кваліфікаційному турнірі з боксу українці могли здобути чотири перепустки, але й однією наш тренерський штаб задоволений. Головний наставник української збірної Дмитро Сосновський розповів про цей ліцензійний турнір.

— Максимум, який ми могли вибороти, — десять ліцензій, — каже Дмитро Дмитрович. — Але це суто теоретично. Бо я завжди казав, що головне не кількість, а якість. Нам потрібні на Олімпіаді серйозні бойові одиниці, ті хлопці, які реально можуть за щось поборотися. Тому сім ліцензій я сприймаю нормально. Могла бути ще одна, але не склалось.
Нині бокс розвивається у багатьох країнах, і це позначається на лідерах. Скажімо, така країна, як Польща, що свого часу перемагала на Олімпіаді в команді, на ці Ігри взагалі не поїде. Вони вперше у своїй історії залишились без ліцензій. Збірна Росії везе у Лондон лише сім боксерів, вперше в історії вони їдуть не повним складом. Тому для нас сім ліцензій — оптимальний варіант.

— Що скажете про нашого нового олімпійця?
— Павлові Іщенку лише двадцять років, він наймолодший член нашої команди. Сам із Херсона. Молодий, але дуже талановитий хлопець. Ліцензійний турнір пройшов упевнено, провів п'ять поєдинків і в усіх переміг. Причому перемагав серйозних суперників — призерів Олімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи.

— Що сталося з Романом Капітоненком, на якого ви покладали великі сподівання?
— Він програв у першому ж поєдинку і припинив боротьбу за ліцензію. Там є об'єктивні й суб'єктивні причини. На цих змаганнях усіх супертяжів поділили на дві групи. В одну потрапили всі імениті і дуже сильні, а до другої — трохи слабші. Та це не виправдовує його поразки, бо перемагати треба завжди, незалежно від жеребкування.
Але так склалося, що два найтитулованіші боксери у категорії понад 91 кілограм зійшлися вже у першому поєдинку. Це срібний призер Олімпіади, чемпіонату Європи і неодноразовий призер світу білорус Віктор Зуєв і наш Капітоненко. Роман провів хороший твердий бій, але програв із різницею один удар — 15:16. Нічого не вдієш, хтось повинен програти.

— Як нині команда готується до Олімпіади?
— Останнім часом олімпійці тренувалися у Кривому Розі, а молодші перебували в Алушті. Тепер ми всі приїхали в Херсон, де відбудеться представницький міжнародний турнір. Після цих змагань продовжимо підготовку в Україні та 24 липня вилітаємо у Лондон.

— Чи всі наші олімпійці здорові?
— Тьху-тьху. Мав невелику проблему Тарас Шелестюк, категорія до 69 кілограмів. У нього був нарив, довелося чистити руку. Він уже розпочав тренування. 25 травня у Харкові буде матчева зустріч з росіянами, і він напевне поїде туди. Нехай трохи поб'ється, увійде в ритм.

Галичина спортивна

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы
Футбол | 19 апреля 2024, 06:30 18
Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы

В полуфиналах Лиги Европы сыграют: Марсель – Аталанта, Рома – Байер

ФОТО. Перес и Анчелотти поздравили Лунина после безумного матча с Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 18:25 2
ФОТО. Перес и Анчелотти поздравили Лунина после безумного матча с Ман Сити

Украинский вратарь помог «Реалу» выйти в полуфинал Лиги чемпионов

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
radio_slushatel
Тоже очень , очень хочется ! Могут ,уже показали ,что могут и командой , и по отдельности .Удачи .
А у Сосновского уже усы выросли
radio_slushatel
????????
Aliv
Удачи, ребята! Я верю, что вы победите на Олимпиаде