Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 08 мая 2012, 19:01
3025
13

Андрей КУПЦОВ: «Может, Шахтер зря заказал фейерверки?»

«Александрия» не намерена сдаваться «горнякам» без боя, утверждает наставник александрийской команды

| Обновлено 08 мая 2012, 19:01
3025
13
Андрей КУПЦОВ: «Может, Шахтер зря заказал фейерверки?»
Андрей Купцов

Наставник «Олександрії», попри всі оцінки експертів, котрі не вірять у його команду напередодні гри з чемпіоном, виявися оптимістом…

«Із президентом спробували поговорити без емоцій…»

— Андрію Сергійовичу, після матчу з «Чорноморцем» сказані вами слова про «висновки в кінці сезону» навіяли тон прощання команди з прем’єр-лігою… Зізнайтесь, такі думки після фінального свистка все ж виникли?
— (Після паузи) Якщо чесно — не без того: такі міркування мимоволі осідають у голові, коли складається така непроста ситуація. Загалом, проскочила думка, таки проскочила… Утім, переконаний, що шанси на порятунок ще є. Принаймні, надія помирає останньою.

— Зізнайтесь, після матчу йти на прес-конференцію стало для вас каторгою? Не було бажання відправити туди помічника, посилаючись, скажімо, на високий тиск?
— Каторгою точно ні, бо я ж насправді навіть і не задумався про те, що можна «профілонити» спілкування з журналістами. Життя на цьому не закінчується, тож треба дивитися вперед.

— Про що розмовляли з футболістами після гри?
— Дякувати їм, звісно ж, не став, однак я по життю людина спокійна, тож намагався заспокоїти їх, як хочете — хоч трішки підняти настрій. Говорив хлопцям, що все ще можна виправити, і, загалом, намагався стримувати емоції.

— Дещо дивно, бо ж очікував на радикальніші дії з вашого боку…
— Сказати більше хотілося, але добре, що я вмію стримуватися в такі моменти — можна було наговорити зайвого й нині шкодувати про це. Потрібно детально розібрати гру й лише після того робити кваліфіковані висновки. Зокрема — про причини поразки від одеситів.

— Президент ФК Микола Лавренко заходив у роздягальну? Чи, може, поговорив «по душах» із вами?
— Із ним розмовляв я… Скажімо так: спробували поговорити без емоцій… Звісно, Микола Лавренко, як і всі ми, виглядав дуже пригніченим, та все ж висновок із нашого діалогу такий: треба зібратися й гідно провести останню зустріч у сезоні. Жорстких чи кардинальних рішень ухвалено після матчу не було.

«Може, даремно «Шахтар» замовив феєрверки?»

— Який нині мікроклімат у колективі? Чи вдається вам тримати його в тонусі — передусім психологічному — перед матчем останнього туру в сезоні?
— Ситуація, м’яко кажучи, дуже складна. Зрештою, ми впродовж усього сезону те й робили, що грали під гаслами — «треба», «через не можу», «кожна гра, як фінальна»… Ці обставини тиснули й без того, що нинішні шанси залишитися в ПЛ значно знизилися після попереднього матчу. Намагаємося тримати хлопців у формі, просимо думати про хороше… Однак чи виходить це в тренерського штабу? Судячи з результатів, мабуть, не дуже…

— Донецький «Шахтар», з яким вам грати 10 травня, вже замовив феєрверки та готує концерт на честь чемпіонства…
— Мене це як професіонала та тренера дуже зачіпає — я цього не приховую. Я розумію, «Шахтар» багато в чому виправдано поводиться впевнено, однак це переросло в надмірну самовпевненість. Може, донеччани даремно замовили феєрверки? Принаймні, «Олександрія» все зробить для того, аби їхня надія виправдалася.

— А газети та телепередачі про «Олександрію» згадують, як уже де-факто першоліговий клуб…
— Ну, це із тієї ж рубрики — що дуже зачіпає мене. Складно все читати, чути й усвідомлювати. Але єдиний шанс це побороти — гідно зіграти в Донецьку.

— Останнім часом ви багато нарікаєте на низький клас своїх підопічних. Якщо його не вистачає в боротьбі за виживання, то чи вистачить гідно протистояти чинному чемпіону?
— Кожному зрозуміло, що порівнювати індивідуальний рівень футболістів наших команд — просто недоцільно. Тож, чи вистачить?.. Складно відповісти. Знаю лише те, що ми дуже хочемо принаймні гучно грюкнути дверима за собою.

— Зрештою, як оціните шанси свого колективу обіграти «Шахтар», адже це єдина умова, за якої ПФК може залишитися в прем’єр-лізі?..
— (Усміхається) У відсотковому співвідношенні, гадаю, відсотків 30 у нас є.

— Я, звичайно, розумію, що ви тренер, і сказати, мовляв, шансів узагалі немає, просто не можете. Однак щоб настільки оптимістично…
— Я взагалі оптиміст за своїм єством і завжди дивлюся на речі під позитивним кутом. Якщо не вірити в нашу перемогу, навіщо тоді взагалі виходити на поле?

Анатолій ВОЛКОВ, газета Український футбол

Михаил Шаповалов
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 13
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
v.0911
Гы! Тупняк!
conquistador
Та ну... хто ж дасть зіпсувати кротоп'янку вже "уважаемых людей" покликали, а тут, якась Олександрія під ногами
Antonio.Ali.
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
shahta12345678.12345
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Сёма-cтратег
Ахаха. Красавец!!! Заметил.
san68-68
Ой как хотелось бы, чтобы Шахтёр показал что он может. Но только без судеек, симуляций, а в нормальной игре. Думаю Александрия затравится. Пацанам терять нечего, а хлопнуть дверью (по крайней мере попробовать) им вполне по силам. Тем более не сомневаюсь, что Динамо их простимулирует. Имхо
Kredituem
Писали, что заря по 70к на брата получила. Так что мешает Суркам ребят подогреть. Если и не остануться в ПЛ, то заработают на год вперед за ничеечьку))))
Хотя мало верится, что смогут............
posaliv
Може, донеччани даремно замовили феєрверки? Принаймні, «Олександрія» все зробить для того, аби їхня надія виправдалася.
========================
Оговорка прям по Фрейду.
LondoN_tm
Андрей КУПЦОВ: «Может, Шахтер зря заказал фейерверки?»
============================================
А может, ты зря пупукаешь, Андрюша? Из грязи в книзи хочешь? Не выйдет!
martorell
Андрей КУПЦОВ: «Может, Шахтер зря заказал фейерверки?»
============================
Здесь и без тебя все схвачено !!!
Отин Гокни
да ну... нереально.
а если даже и что, то будет добавлено столько времени к основному, сколько нужно. или назначено 11 метров, а падать есть кому))
dmitpirat
Чудеса бывают,иногда. Есть происходящее, которое человеческий разум объяснить не в состоянии. Как бы мне не хотелось(хотя я уже смирился с 2-м местом Динамо)чтоб Александрия выстояла. но этого не будет (салют заказан,господа, а это куча "цифер".)Есть ещё одно выражение для безнадёг:"Надежда умирает последней". Я думаю 10-го Надя пусть останется в живых.
vova0372
Може, донеччани даремно замовили феєрверки? Принаймні, «Олександрія» все зробить для того, аби їхня надія виправдалася.
============================
Что уже рассчитались?