Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 08 мая 2012, 18:40
1678
2

Артем ФЕДЕЦКИЙ: «Мы будем сражаться за Львов»

Футболист «Карпат» в матче последнего тура обещает сделать все, чтобы львовский клуб остался в УПЛ

| Обновлено 08 мая 2012, 18:40
1678
2
Артем ФЕДЕЦКИЙ: «Мы будем сражаться за Львов»
Артем Федецкий

Захисник львівських «Карпат» розповідає про нинішню ситуацію у галицькому клубі та ділиться думками про вирішальний матч із дніпропетровським «Дніпром».

— Як можете оцінити для своєї команди гру минулого туру з «Кривбасом»?
— Перемога над криворіжцями нам була необхідна, як повітря. Дуже радий, що ми її здобули. Тим більш враховуючи той факт, що за три дні до цього гравці «Карпат» провели виснажливий поєдинок у Кубку України проти донецького «Металурга» — втім, змогли зібратися з силами і гідно провести двобій з «Кривбасом».

— Суперник чимось здивував?
— Ні, абсолютно. Ми вже не вперше зустрічаємося з криворізьким клубом, знаємо, як вони грають, і до того ж завжди вивчаємо усіх майбутніх суперників, тому «Кривбас» нас нічим не здивував. Юрій Дячук-Ставицький по завершенні гри подякував футболістам за самовіддачу, а насамперед — за 3 очки.

— Після півфіналу з «Металургом» довго відходили у психологічному плані?
— Звісно, нам було прикро не потрапити у фінал. Але якщо жити минулими емоціями, то так можна втратити й місце у прем’єр-лізі, тому в таких випадках потрібно весь негатив відкладати в бік і налаштовуватися на наступну гру.

Так, донецький «Металург» нам до снаги обігрувати, і ми мали для цього шанси, проте ви ж розумієте, що пенальті — завжди лотерея. Можна на тренуванні забити 10 із 10, а у найвідповідальніший момент гри — схибити.

— Нинішнього сезону львівський клуб очолювали відразу чотири наставники: Олег Кононов, Павло Кучеров, Володимир Шаран і зараз Юрій Дячук-Ставицький? Можете дати коротку характеристику кожному з них?
— З мого боку некоректно оцінювати роботу того чи іншого фахівця. Я футболіст і маю виконувати те, що говорить тренер. Звісно, всі четверо коучів — досить високого рівня, і у кожного з них можна чогось навчитися.

— Коли починався сезон і ваш клуб виступав у єврокубках, чи уявляли, що під час перебігу чемпіонату України може настати момент, коли «Карпати» опиняться на останній сходинці?
— Звичайно, ні. Перед нами ставилися серйозні задачі — як мінімум, виступити не гірше, ніж минулого сезону, і здобути місце у єврокубках. Але пішов спад, і команда поступово стала опускатися, причому настільки серйозно, що нині ми боремося за виживання. Проте подібні складнощі тільки загартовують колектив, і якщо, дай Боже, «Карпати» залишаться в еліті, то обіцяю, що наступного сезону ви побачите зовсім іншу команду — ту, яка боротиметься за найвищі позиції.

— Наступний ваш суперник — «Дніпро», ви за цією командою слідкуєте?
— Так, дуже хороший клуб, перед яким стоять найвищі завдання. З одного боку, дніпряни вже забезпечили собі місце в єврокубках, але з іншого — завершують чемпіонат перед власними вболівальниками, тому переконаний, що обов’язково захочуть перемогти. Нам же потрібно налаштовуватися на серйозний бій — боротися за кожен м’яч, як це було в останніх турах, і я переконаний, що результат прийде. Треба здобувати принаймні нічию.

— Чи не обіцяло керівництво клубу перед останнім туром підвищені преміальні?
— Матеріальна частина у спорті, безперечно, має велике значення, але не в тій ситуації, у якій нині опинилися «Карпати». Ми будемо боротися за Львів, за своїх уболівальників і за власне ім’я. Гроші при такому стані справ відходять на другий план.

— В останньому турі між вами та «Оболонню», яка грає з «Чорноморцем», відбуватиметься заочна боротьба за право залишитись в еліті. Як відомо, між уболівальниками «Карпат» і «моряків» доволі напружені стосунки, тож чи не вважаєте, що одеський клуб може спеціально віддати очки «пивоварам»?
— (Сміється) Наразі ми маємо дивитися тільки на себе. Якщо вдасться перемогти, то результат конкурентів нас взагалі не буде цікавити. Тобто, потрібно виходити на поєдинок з «Дніпром» і битися за перемогу, за весь Львів, який завжди нас палко підтримує. А там уже — як Бог дасть.

— Під час поєдинку з «Дніпром» чи цікавитиме вас результат у паралельній грі?
— Якщо на футбольному полі думати про те, хто як грає, скільки ще потрібно забивати, або щось у подібному дусі, то це тільки заважатиме нормальній концентрації. А якраз концентрація нам і знадобиться — з першої і до останньої хвилини.

— Давайте відійдемо від справ клубних і поговоримо про збірну України. Чи розраховуєте зіграти на Євро-2012?
— Я гадаю, що багато футболістів хочуть потрапити принаймні у заявку. Переді мною так само стоять подібні завдання, і зараз я роблю все можливе, аби опинитися у складі національної команди.

— Багато хто говорить: мовляв, треба бути реалістами. А от ви як вважаєте, чи реально Україні виграти Євро?
— У футболі немає нічого неможливого. Збірна Греції, коли 2004 року виграла чемпіонат Європи, це вже довела. Безперечно, група у нас складна, але в кожному матчі з будь-яким суперником треба грати лише на перемогу і віддавати задля цього всі сили.

— Ви ще не думали про можливе продовження своєї кар’єри після нинішнього сезону?
— Ще ні, для початку потрібно завершити сезон нинішній.

Ярослав ЛЕХ, газета Український футбол

Михаил Шаповалов
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Пять украинок сыграют на престижном грунтовом турнире в Мадриде
Теннис | 27 марта 2024, 16:02 2
Пять украинок сыграют на престижном грунтовом турнире в Мадриде

В основу по рейтингу проходят Свитолина, Костюк, Ястремская, Калинина и Цуренко

The Guardian: Украина может выйти в четвертьфинал Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 14:11 7
The Guardian: Украина может выйти в четвертьфинал Евро-2024

Лидерами «желто-синих» британцы считают Мудрика и Судакова

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
san68-68
Да вряд-ли кто-то кого-то ломать будет, но борьбы, думаю, будет достаточно. А вообще хорошего футбола и честной борьбы обеим командам. Ну и очень надеюсь, что Карпаты смогут-таки зацепиться за ничеечку, что оставит команду в "вышке"
shacur83
Только не ломать игроков, а то из Днепра невыедите.