Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1942
11

Карпаты: подготовка к матчу против Днепра идет полным ходом

В четверг состоится матч «жизни» для львовских «Карпат»

У середу, 9 травня, делегація «Карпат» вирушить до Дніпропетровська, аби наступного дня у заключному матчі чемпіонату провести один з найвідповідальніших матчів сезону проти «Дніпра» (початок гри – о 19.00, трансляція на телеканалі «2+2»). «Карпатам», які випереджають переслідувачів з «Оболоні» лише на два пункти, для гарантії збереження місця серед еліти потрібно на виїзді брати очки.

 В рамках національних чемпіонатів нова зустріч суперників стане вже 36-ю. Баланс матчів суперників у Дніпропетровську свідчить про перевагу господарів. Вони перемагали «Карпати» 10 разів, у п’ятьох іграх ділили очки порівну. Двічі перемога була за львів’янами. Востаннє «зелено-білі» не програвали у гостях «Дніпру» ще 17 травня 2008 року, коли матчем з «Дніпром» теж завершували сезон – тоді була нічия 0:0. А після останнього приїзду карпатівців до Дніпропетровська перемогу «Дніпру» приніс влучний удар Євгена Чеберячка.

 За «Карпати» та «Дніпро» виступали 18 гравців – з діючих футболістів до цієї когорти входить лише Олександр Гладкий. Нинішній сезон він починав саме у «Дніпрі», звідти на правах оренди і переїхав до Львова.

 У четверговому матчі наставник «Карпат» Юрій Дячук-Ставицький не зможе задіяти травмованих Вадима Болохана, Ігоря Ощипка, дискваліфікованих Степана Гірського, Михайла Кополовця та Олега Голодюка. Натомість відбув дискваліфікацію Даніло Авелар. Сподіваємось, що, відновившись після ушкодження, повернеться на поле капітан команди Ігор Худоб’як. А от іспанський наставник «Дніпра» Хуанде Рамос не зможе розраховувати на дискваліфікованого бразильця Матеуса.

 «Дніпро» у десяти матчах весняної частини чемпіонату демонструє результативну гру, зазнав лише однієї поразки. Після минулого туру дніпропетровці достроково вибороли путівку до Ліги Європи і вже можуть подумки готуватися до нового сезону.

 Зрозуміло, що «Карпати» гратимуть на перемогу, яка (у разі поразки «Зорі» в Луцьку) дозволить львів’янам піднятися на 13-е місце. Якщо ж «зелено-білі» навіть зіграють і внічию, то у львів’ян буде 24 очки. У цьому разі, згідно з регламентом змагань, «Оболонь» зможе випередити «Карпати», якщо пивовари в Одесі розгромлять «Чорноморець» з різницею щонайменше у три м’ячі...

 Головним арбітром матчу «Дніпро» – «Карпати» призначено досвідченого одесита Віктора Швецова (80 ігор у Прем’єр-лізі). При цьому судді львів’яни набирали очки у п’яти іграх із 10-ти, а дніпропетровці перемагали лише у двох матчах із 9-ти.

Думки та прогнози ветеранів «Карпат» напередодні заключної гри рідної команди з «Дніпром»

• Ігор КУЛЬЧИЦЬКИЙ: «Дніпро» вже вирішив свої турнірні завдання. У «Карпат» є хороший шанс залишитися серед еліти. Головне, щоб «усі були за одного, а один – за всіх». Тож на полі гравцям потрібно проявити свої бійцівські якості, не розслаблятись, не дати розвернутись суперникам. «Карпати» повинні так діяти, як в недавній кубковій грі з «Металургом», зробити висновки після програшних виїзних матчів проти «Оболоні» та «Арсенала». Вважаю, що «Карпати» повинні залишитися у Прем’єр-лізі».

•  Володимир ДАНИЛЮК: «Думаю, «Карпатам» достатньо буде зіграти внічию у Дніпропетровську. Для досягнення цього результату повинна бути повна самовіддача гравців на полі, пресинг суперників. І не треба чекати на результат матчу «Чорноморець» – «Оболонь». Якщо одесити програють на очах своїх вболівальників з різницею у три голи, то це буде для них повною ганьбою».

•  Ростислав ПОТОЧНЯК: «Шанси зберегти прописку у лізі у «Карпат» хороші. У цій ситуації треба, в першу чергу, надіятись на себе, а не на результат матчу в Одесі. «Дніпро» після виходу у єврокубки вже нічого не лімітує. У гравців «Карпат» – більше мотивації. Головне для них – чітко зіграти в обороні та правильно розподілити фізичні сили на весь надважливий для львівської команди поєдинок».

Газета «Високий замок»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 17:15 0
Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024

17 июня подопечные Сергея Реброва проведут поединок против Румынии в 1-м туре группы Е

Тренер мужской сборной Украины по биатлону покинет свой пост
Биатлон | 28 марта 2024, 19:55 9
Тренер мужской сборной Украины по биатлону покинет свой пост

Контракт с Юраем Санитрой не будет продлен

Комментарии 11
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Хрюн Моржов
Безусловно, Карпаты важнее Оболони. Разные весовые категории клубов, и не в смысле бюджета и средств, а в смысле истории и традиций. Тем не менее, клуб к нынешнему позорному положению целенаправленно вели его менеджеры во главе с Дыминским. Пожалуй, он больше всех хотел этого позора. Я считаю, что Днепр не должен обращать внимания, что Карпаты - важнейшая футбольная составляющая Украины и помогать ничейным результатом упырям, уничтожавшим львовский клуб в течение сезона сохранить себе качественную кормушку. Пусть упыри на Черноморец молятся.
scooterok
Поэтому болеем за Черноморец и Днепр
mazuh
Смотрел только что интервью Керницкого ( ген дир Черноморца ) Говорит: Мы для себя уже все задачи почти решили..И вполне возможно что Черноморец в игре с Оболонью выставит експерементальный состав. Даст поиграть тем ребятам,которые мало играли или не проявили себя! Так что все возможно Даже крупный влет Оболони! А если смотреть какие "Дружеские" отношения между Карпатами и Черноморцем то это вполне возможно. Если и в правду будут играть експерементальным составом
mazuh
-Ігор КУЛЬЧИЦЬКИЙ: «Дніпро» вже вирішив свої турнірні завдання.
-Ростислав ПОТОЧНЯК:«Дніпро» після виходу у єврокубки вже нічого не лімітує.
Они,что вместе накурились или как?? Как это Днепр уже все решил для себя? А борьба за 4 позицию,которая дает старт в ЛЭ на раунд выше?!
Днепрянин
Да,не хотелось бы чтобы Карпаты вылетели.Но и нам нужна победа!
scooterok
Всі ці матчи граються в один час і ризикувати Дніпро думаю не буде, хоча і на Кривбас сподіваюся.
conquistador
Кривбас, можливо в останнє під керівництвом Максимова, візьме й виграє у невмотивованого Арсеналу (покращать, заодно, свій весняний доробок)... і Дніпро, за будь-якого розкладу, залишиться на четвертій позиції... навіть не програвши (зігравши в нічию) Дніпро може дати Карпатам великий шанс... (чи думаєш, що Чорноморець "розгромно" влетить Оболоні перед власною публікою?! )
Zimmark
Сколько стоит остаться в ПЛ?
conquistador
кому "должна"?! кротопулу?!
scooterok
Всё в руках Черноморца, как я и писал ранее.
Днепр не отдаст очки Карпатам, Днепру они нужнее!
А вот по двум каналам показывать матч, который уже ничем не интересен с турнирной точки зрения:
Шахтер Д - ПФК Александрия
...как по мне это бред сивой кобылы.
Или кто-то еще считает, что Александрия и Днепр победят в этих матчах с разницей в 10 мячей?
Лучше бы уже показали Черноморец - Оболонь, вот там интрига будет!!!
Для Оболони это последний шанс, а для Черноморца возможность показать зрелищный футбол при своих болельщиках и на своём поле.
overheat
Ксожилению карпаты опять проиграют в футбол..
Оболонь должна остаться..