Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Премьер лига
| Обновлено 07 мая 2012, 10:46
3707
14

Виталий ПУШКУЦА: «Шахтер доказал, что он сильнее Динамо»

В киевском клубе в последние годы происходит что-то не то, считает специалист

| Обновлено 07 мая 2012, 10:46
3707
14
Виталий ПУШКУЦА: «Шахтер доказал, что он сильнее Динамо»
Виталий Пушкуца

Про загальні враження від гри і від чемпіонату. Вочевидь, інколи навіть у чемпіонаті України команди грають для вболівальників, і матч у Харкові — саме з цієї когорти.

Адже в цілому гра була дуже видовищною й мала сподобатися прихильникам футболу (їх, до слова, зібралося дуже багато — ще за тиждень до зустрічі всі квитки було розпродано). Всі думали: як щораз «Металіст» відправив половину складу у відпустки, він не боротиметься із донеччанами. А вийшло все навпаки: зясувалося, що навіть харківські резервісти являють собою вагому силу, яка спроможна гідно протистояти чемпіону (чинному й майбутньому) країни. Тобто, повторюся, загалом від гри усі отримали задоволення. Й м’ячі було забито у красивому стилі… Окрім цього, цей поєдинок підтвердив, що донецький «Шахтар» наразі по-справжньому сильніший за київське «Динамо»: для цього достатньо проаналізувати якість, видовищність дій обох колективів у останніх турах. Я насправді не хочу когось ображати, проте для мене очевидно, що останніми роками у «Динамо» коїться щось не те. Наче з команди хтось випустив її колишній чемпіонський дух. Раніше й футболісти там мали іншу психологію: вони цінували свою приналежність до великого клубу, тепер же видно, що вони просто відпрацьовують на полі, для них вихід у футболці «Динамо» є роботою. І з психологічним кліматом у команді явно не все гаразд. Мені складно аналізувати, чому все це відбувається, бо я там не працюю… Але щось там треба змінювати, бо коли у команді відсутній дух переможця, ні до чого хорошого це не приведе.

Про дивну гру захисту «Металіста». Напередодні зустрічі з «Шахтарем» циркулювало чимало поганих чуток, пов’язаних із нею — вони видаються мені смішними й не гідними до ґрунтовного розгляду. Після гри ці чутки начебто отримали підтвердження у вигляді справді поганої (авантюрної) гри харків’ян в обороні. Насправді ж вона легко пояснюється. Перша причина — незіграність виконавців: Мілан Обрадович діяв на незвичній для себе позиції правого оборонця, а в центрі вийшов резервіст Андрій Березовчук. То що ж ви хотіли, аби вони показали майстер-клас? Друга причина — психологічне налаштування: ну подумайте самі, як можна нал «бронзової засмаги» аштувати футболістів на вигризання результату, якщо вони вже давно на валізах, думаючи про відпустку (і це логічно: «бронзу» вже давно здобуто)? Напередодні матчі я розмовляв із Маркевичем і запитав його, чи складно змусити гравців викладатися на всі сто у такій ситуації? На що Мирон Богданович лише скрушно похитав головою… Та й узагалі: чи варто тепер прихильникам киян кивати у бік Харкова, якщо їхня команда не змогла зробити елементарного — виграти у «Зорі»?

Про сприйняття «бронзової засмаги» харків’ян у місті. Можу сказати, що прихильники «Металіста» — люди вдячні й не розбещені, тож усі продовжують цінувати бронзові нагороди — попри їхню регулярність. Так, із часом усе приїдається, тож навіть серед харківських уболівальників уже є незадоволені, отож Маркевичу дедалі складніше пояснювати їм, що одразу дається не все. Хоча, звісно, треба прогресувати: я переконаний, що «Металіст» уже дозрів, аби боротися за «золото». Причому хочу зауважити, що треба ставити ціль — чемпіонство, бо в такому разі можна посісти 1-2 місця. Якщо ж одразу орієнтуватися на «срібло», є ризик зупинитися на знайомій третій позиції…

Газета Український футбол

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 14
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
tyigen
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
san68-68
Гугл в помощ
tyigen
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
san68-68
Был довольно неплохим футболистом (для тех, кто не знает). Да, Шахтёр доказал, что он сильнее Динамо в этом сезоне. Сильнее по игре, сильнее по использованию админресурса, сильнее в информационной войне. Иначе не был бы он на 1 месте чемионата Украины. Вот только кому от этого радостно? Мне нет. Если бы эта победа была добыта спортивными методами и только, вопросов бы не было. А так...Напрашивается вопрос - почему в проходных (семейных) играх Луческу не наигрывал ничего и никого? Это не нужно? Команда от игры к игре показывает игру уровнем всё ниже и ниже. Понятно, конец сезона, устали, но дальше что? Быстрый вылет в следующем сезоне из еврокубков и невнятная победа в чемпе (ибо не приходится сомневаться в том, что в следующем сезоне "лояльность" судейства в сторону Шахтёра только усилится)? Имхо
nikzae
думаю что в следующем чемпионате "сила" ШД станет особенно заметна - даже для самых слепых.
berkyt_1
Бронзовые награды для Металиста регулярны как менструация
Но после того, что с ним сделал Шахтер, пропадут и они
Николай(Донбасс)
Конь со второго взвода...
tyigen
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
LeonidZhitomir
На Вакса похож.
А доказательства - хиленькие. Без помощи судеек не удалось бы.
Darkness1984
Специалистов у нас нынче развелось... куда не плюнь, одни спецы!!!!
mist76
доказал, только не на футбольном поле, хотя не скрою цинично доказал, благодаря силе убеждения г-на рахметова(((((
Hell_z
размышления о Финале кубка Украины - здесь http://blog.sport.ua/users/i1619810/posts/i1243835/
Vitalik1986zh
Воистину чемпион!!!
thirteen
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил