Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Кубок Украины
|
2635
4

Сергій ПІДДУБНИЙ: «Ураган із нами робив, що хотів»

«Кардинал-Рівне» – «Ураган» - 5:7. Післяматчеві коментарі

Сергій ПІДДУБНИЙ: «Ураган із нами робив, що хотів»

Хто щоб там не казав, але рахунок гри в Рівному - 5:7 на користь «Урагану», цілком відповідає перебігу подій на майданчику. Цього дня івано-франківці були справді сильнішими за рівнян і вибороли цілком заслужену перемогу і путівку до «Фіналу чотирьох». Правда, після першого тайму і до 27-ї хвилини про це говорити було рано, а ось після…

Гравець команди «Ураган» Леандріньо:

- Ми чудово знали, що «Кардинал-Рівне» дуже хороша команда, і тому поставилися до гри з великою відповідальністю. Не дивлячись на те, що я сьогодні знову забив рівнянам чотири м’ячі – я не зробив гру один. Це все вдалося завдяки злагодженим командним діям. Сьогодні зіграла добре вся наша команда, звідси і такий результат.

Гра в Івано-Франківську – це був ніби перший тайм нашої з рівнянами зустрічі, у нас була перевага в три голи, але це ще не перемога. Так, в нас перед грою в Рівному була дещо краща ситуація, ніж у суперника, але ми все одно з усією відповідальністю налаштовувалися на гру, і в нас все вийшло.

Вважаю, чемпіонат України хорошим і схожим із російським чемпіонатом. У кожному нашому матчі триває запекла безкомпромісна боротьба, адже всі знають, що «Ураган» –  чемпіон України і тому відповідно налаштовуються на гру з нами. Бажання відібрати в нашої команди очки велике. Тому ми повинні бути сильніше, а це в кожному матчі зробити дуже складно.

У Рівному досить специфічний і складний зал, грати тут непросто. Постійно переживаєш за горизонтальні передачі. Окрім того, ще й додає зайвого хвилювання присутність металевих бортів по одну сторону залу, які знаходяться надто близько до ігрового майданчика. Тому весь матч переживаєш, щоб випадково не отримати травму після зіткнення з металевою конструкцією. Але тут ще додам, що обидві команди знаходяться в однакових умовах, і якщо зал складний для гостей, то і для господарів теж.

Головний тренер команди «Ураган» Сергій Гупаленко:

- Дома ми зіграли не кращу свою гру. «Кардинал-Рівне» в Івано-Франківську навіть виглядав цікавіше. А сьогодні, якщо аналізувати гру по гарячим слідам, уже ми виглядали переконливіше. Додам ще, що ми їхали сюди серйозно налаштованими, адже ставимося і ставилися до «Кардиналу-Рівне» з усією відповідальністю. І ті заяви, які лунали з їхньої сторони, що ми обов’язково вас обіграємо, мені були не зрозумілими. Звідки стільки агресії? Ми ж нікому нічого поганого не зробили. І те, що в нас є легіонери, то це наша особиста справа. Так, сьогодні гру пропускали Сержао і Карліньос, так сталося, але це наш город і немає чого стороннім людям сюди лізти.

Я вітаю нашу команду з виходом до «Фіналу чотирьох», але також хотів би привітати і суперника з хорошою грою. Команда «Кардинал-Рівне» доволі добротний колектив, суттєво додала молодь. Але, на мою думку, сьогодні ми були справді сильнішими.

- Чи можна стверджувати, що сьогодні гра тривала до 27-ї хвилини?
- Звичайно, коли ми забили три поспіль м’ячі і отримали в другому таймі перевагу в два м’ячі – це вже було досить суттєво, адже супернику потрібно було забивати уже 6 м’ячів. Але ще раз наголошую, що в Рівному нам завжди грати складно.

- Леандріньо ось уже другу поспіль гру в Рівному робить покер…
- Як на мене, то є таке поняття – незручний суперник. Можливо, наша команда для рівненської якраз і є цим незручним суперником. Взяти для прикладу нашу гру в Єнакієвому. Ми зіграли з «Єнакієвцем» просто супергру, але програли там – 1:3. А граємо з «Кардиналом-Рівне», не показуємо відповідної гри і перемагаємо. Тому, можливо, ми незручний суперник для рівнян, можливо, в іграх із ними нам більше щастить. Із усіх ігор цього сезону, які ми провели в Рівному – ця була найкращою. А так загалом, і в першому і в другому матчах доля везіння була на нашому боці. Але без цього не буває футболу, тим більш футзалу. Можна зробити 20 ударів, але забити лише один гол. І навпаки, з п’яти ударів забити три.

- І все-таки, чим пояснити вдалу гру Леандріньо в Рівному?
- Складно сказати, можливо, тут йому грати зручно. Ось в Івано-Франківську він зіграв не кращим чином, а тут... Ну по-перше, сьогодні настрій на гру був зовсім інший, такого в Івано-Франківську не було в усякому випадку в бразильців. А сюди ми їхали і розуміли, що три голи це не та перевага, за якої можна себе почувати спокійно. Те, що гру пропускали Сержао і Карліньос, то я вважаю, що в нас є люди, які повинні їх замінювати, якщо вони не здатні це зробити, то навіщо вони потрібні команді.

- Можливо, відсутність двох бразильців навпаки пішла вам на користь?
- Раз так сталося, значить ми зробили правильно. Отже тепер ці легіонери повинні задуматися, чи буде їм місце в складі, чи ні. Адже місце в складі не за ким не зарезервоване. Просто до декого з футболістів не доходить, що можна грати краще і відповідно заробляти більше. А ті футболісти, які заробляючи копійки, вважають, що й далі будуть сидіти і гріти лаву, то мені такі не цікаві. Гравець, який не намагається грати в основному складі і заробляти великі гроші – це вже не гравець і такі нам непотрібні. Виходь на одну зміну, демонструй що ти вмієш, і будь ласка з’являйся на майданчику і в другій, і в третій… Звісно, тоді ти і будеш заробляти пристойні гроші, а якщо ні, то…

Головний тренер МФК «Кардинал-Рівне» Сергій Піддубний:

- Сьогодні, я вважаю, що «Ураган» із нами робив, що хотів. За рахунку 2:1 на нашу користь у нас ще були якісь там шанси. Здавалося, забий ми тоді третій і вже було б легше. Наприкінці гри можна було б зіграти з п’ятим і довести гру до логічного завершення, до того ж і так моменти ми створювали. Така, як зараз є команда «Ураган», тобто в тому стані, яка вона є, дає створювати моменти. Їх лише потрібно реалізовувати і навпаки – не дати можливості реалізувати відповідні нагоди супернику. Але, як показує практика в цьому сезоні, щось в нас не те. Не хочу сказати, що вина повністю лежить на воротарях, але у відповідальні моменти воротар повинен був виручати.

- Чим була викликана заміна Дєнюжкіна на Пітулю?
- Я не те, що думав взагалі замінити Віталія, але такий гол, який забив Сімка, все-таки, на мою думку, воротар такого класу не повинен був пропускати. Тому я його посадив на лаву, щоб він трошки охолов. Щоб щось змінити в грі команди. Але бачте, як вийшло. Пітуля став у ворота і «привіз» два м’ячі. Це звісно суттєво вплинуло на подальшу гру.
Якщо аналізувати гру по гарячих слідах, то те, що я хотів, і навіть в перерві наголошував на окремі моменти, що треба робити, нічого не вийшло. І якщо ми, досвідчені гравці, розуміли один одного і моменти створювали, то друга четвірка сьогодні взагалі зіграла огидно. Вони загалом жодного моменту не створили і грали просто потворно. Чому так сталося??? Можливо, тому, що їм ще на сьогодні не вистачає класу. Якраз сьогодні потрібно було показати клас команди, клас гри і всім гравцям зіграти вище своїх можливостей. Було помітно, що «Ураган» сьогодні настроївся відповідно на гру і робив на майданчику, що хотів. І м’яч тримав, і моменти створював, і реалізовував. Тобто ми сьогодні проти них виглядали слабшими. У нашій четвірці всі досвідчені гравці, і ясне діло, що ми не поступалися супернику, моменти створювали, позабивали голи і ще могли стільки ж забити. П’ять забили і ще п’ять могли забити, але це вже нічого не міняло.

- Після гри президент клубу був дуже засмучений, він щось вам казав?
- Ні, нічого. А те, що засмучений, то цілком зрозуміло. Через ряд причин ми не змогли гідно виступити в чемпіонаті, тобто виконати завдання, яке перед нами ставилося, але це вже не суттєво. Була надія на кубок, але і тут ми не впоралися. І все-таки, я вважаю, що це більше мої помилки. Так, в Івано-Франківську був рахунок 2:3, який нас влаштовував, і ми не відчули цей момент. Хочу сказати, що в грі команди ще немає того, що я хочу. Це все не просто.

- Можливо, дається в знаки, що це для вас лише перший сезон на посаді головного тренера команди?
- Я вже казав не раз, що грати і одночасно тренувати команду неможливо, це не те. Треба або грати, або тренувати. Хоча і такий варіант теж може бути, але, як на мою думку, це лише більше шкодить, ніж допомагає. Але другого варіанту в нинішньому сезоні не було. І це не лише моя думка, а й думка президента і віце-президента клубу, що з фінансовими можливостями нашого клубу, знайти достойного тренера, який би погодився на наші нинішні фінансові можливості… такого просто немає.

Все-таки я вважаю, що моє тренерство більш невдале. Якийсь не фартовий я, не може такого бути, щоб стільки травм протягом сезону... Хоча, якщо підсумувати сезон, то загалом грою я задоволений. Команда часом показувала непоганий футбол, тобто не все вдавалося, я кажу не про сьогоднішню гру, але ми награвали певні комбінації, тобто мали свій малюнок гри. Але ще раз наголошую, що треба щось міняти, бо так не може бути. Такий нефарт…

Якщо проаналізувати всі ігри, скільки травм, скільки м’ячів не забили – це просто катастрофа. Ось взяти навіть «Ураган», команда, яка претендує на нагороди, чемпіон країни минулого сезону, має в своєму складі бразильців, але ми в грі з нею створили стільки моментів. Тобто в атаці в нас десь виходить гра, а ось в обороні провали. Гра не виходить такою, якби хотілося. Мені, чесно кажучи, це все вже під надоїло. Така гра, це постійне невезіння. Скоріш за все, наступний сезон буде без мене. Я сам над цим думав, немає в мене вже сил, і бачу, що вже починаю нервувати. Це дуже тяжко. Багато емоцій у самій грі, а потім ще й на лаві, як у тренера. Це все досить непросто.

- Ви маєте на увазі наступний сезон без вас, як гравця чи як тренера?
- Навіть не знаю. Я, як і гравець, ніби моменти є, а голів нема. Якщо брати по сьогоднішній грі – особисто мав 5 моментів, і лише один гол забив і той випадково.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
fiorentina10
"Скоріш за все, наступний сезон буде без мене."
Питання тільки, чи буде сезон з Кардиналом?
FAN-URAGAN
"Взяти для прикладу нашу гру в Єнакієвому. Ми зіграли з «Єнакієвцем» просто супергру, але програли там – 1:3."
хто вчив вас перекладати з російської? яка ще гра в Єнакієвому?
Гупаленко сказав - "ну от ми играли допустим с енакиево и считаю показали супер игру но проиграли 1:3" - де тут було сказано про якусь виїзну гру з єнакієвцем? для достовірності перегляньте відео - самі переконаєтесь.
keegan
Поддубный в своем репертуаре, впрочем как и всегда,... взял бы и поиграл во 2 четверке, поучил бы молодеж
Darko1982
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил