Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
3138
1

Украина назвала состав на Мемориал Банникова

2 мая в Киеве состоится первый тур

Украина назвала состав на Мемориал Банникова

У неділю, 29 квітня, розпочинається збір юнацької команди України (футболісти 1996 року народження), яка готуватиметься до одинадцятого за ліком Меморіалу Віктора Баннікова.
 Окрім господарів, у традиційному міжнародному турнірі братимуть участь збірні Словаччини, Росії, Польщі, Туреччини, Чехії, Сербії та Бельгії. Змагання стартують у середу, 2 травня, і триватимуть п’ять днів, із яких лише один буде вихідним. Учасники, що розбиті на два квартети, спочатку з’ясовуватимуть стосунки в рамках групового раунду. У неділю ж будуть проведені поєдинки за 7-е, 5-е, 3-є та 1-е місця, в яких зустрічатимуться відповідно четверті, треті, другі та перші команди кожної з груп.
 
 Окрім Києва, ігри Меморіалу прийматимуть Бориспіль і Обухів. При цьому підопічні Олександра Головка усі три свої матчі групової стадії проводитимуть на полі НТК ім. Віктора Баннікова, що надає українським вболівальникам гарну нагоду підтримати нашу команду. Зіграють на столичній арені синьо-жовті і в останній день, якщо посядуть у квартеті А перше, або друге місця.
 
 Український наставник викликав на збір 21 виконавця, переважна більшість яких виступала у складі команди на нещодавньому турнірі в Бельгії, виграному нашими співвітчизниками. Водночас у списку присутні відразу вісім новачків − динамівці Андрій Нестеренко, Денис Норенков і Віктор Циганков, представники харківського УФК Олександр Осман і Данило Соломаха, Володимир Гладкий  із львівського УФК, Віктор Серденюк із «Чорноморця» та Богдан Бойчук, який захищає кольори «Металіста». Вочевидь, потенційних дебютантів у списку було б менше, якби не відмова донецького «Шахтаря» делегувати до збірної своїх гравців: із сімох кандидатів, запрошених Головком, гірники погодилися відпустити лише трьох…
 
 Цього року Федерація футболу України проводить Меморіал Баннікова в одинадцятий раз. В попередніх розіграшах чотири рази тріумфували господарі (2003, 2005, 2006 і 2011), дві перемоги мають в своєму активі турки (2004 та 2007), також Фортуна посміхалася полякам (2002), італійцям (2008), сербам (2009) і чехам (2010). Українці є чинними володарями трофея завдяки упевненому виступу юнаків 1995 року народження,  котрі минулого літа дісталися вершини під приводом Олександра Петракова. У позаминулому турнірі наша збірна, очолювана Юрієм Морозом, посіла третє місце.
 
 Звісно, намагатиметься підкорити п’єдестал і Олександр Головко, котрий водночас триматиме в голові й відбір ЧЄ-2013 (U-17), до якого ретельно готуються його підопічні. Нагадаємо, що перший кваліфікаційний етап континентальної першості наші співвітчизники проводитимуть в Грузії. За путівки до наступної стадії вони в жовтні змагатимуться з господарями, шотландцями та люксембуржцями.
 
Склад збірної України:

 
Воротарі: Дмитро Безрук («Чорноморець» Одеса), Вадим Солдатенко («Динамо» Київ);
 
захисники: Ігор Кирюханцев («Шахтар» Донецьк), Павло Макогон («Карпати» Львів), Андрій Нестеренко («Динамо»), Олександр Осман (УФК Харків), Станіслав Штаненко (УФК Львів);
 
півзахисники: Денис Арендарук, Віктор Коваленко (обидва - «Шахтар»), Богдан Куксенко («Металіст» Харків), Олексій Клак (РВУФК Київ), Павло Лук’янчук, Денис Норенков, Павло Оріховський, Віктор Циганков (усі - «Динамо»), Віктор Серденюк («Чорноморець»), Максим Третяков («Дніпро» Дніпропетровськ);
 
нападники: Богдан Бойчук («Металіст»), Володимир Гладкий (УФК Львів), Данило Соломаха (УФК Харків), Євген Шевченко («Динамо»).
 
ХI Меморіал Віктора Баннікова
 
Група А. Україна, Словаччина, Туреччина, Чехія.
 
2 травня

 
 Словаччина - Чехія (14.00, Обухів)
Україна - Туреччина (17.00, Київ, НТК ім. Баннікова)
 
3 травня
 
 Туреччина - Словаччина (14.00, Бориспіль)
 Чехія - Україна (17.00, Київ, НТК ім. Баннікова)
 
5 травня
 
Україна - Словаччина (17.00, Київ, НТК ім. Баннікова)
 Чехія - Туреччина (17.00, Бориспіль)
 
Група B. Росія, Польща, Сербія, Бельгія.
 
2 травня
 
 Росія - Сербія (13.00, Бориспіль)
 Польща - Бельгія (17.00, Бориспіль)
 
3 травня
 
 Бельгія - Росія (13.00, Обухів)
 Сербія - Польща (17.00, Обухів)
 
5 травня
 
 Росія - Польща (13.00, Обухів)
 Бельгія - Сербія (13.00, Бориспіль)
 
Плей-офф
 
6 травня

 Матч за 7-е місце (13.00, Обухів)
 Матч за 5-е місце (13.00, Бориспіль)
 Матч за 3-є місце (13.00, Київ, НТК ім. Баннікова)
 Фінал (17.00, Київ, НТК ім. Баннікова)
 
Офіційний сайт ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Ювентус отыграл два мяча и взял очко в матче с Кальяри
Футбол | 19 апреля 2024, 23:59 1
Ювентус отыграл два мяча и взял очко в матче с Кальяри

Отставание сократил Душан Влахович, автогол Альберто Доссены принес ничью

Провальный трансфер. Дуэлунд покинет Динамо окончательно и бесплатно
Футбол | 19 апреля 2024, 19:48 18
Провальный трансфер. Дуэлунд покинет Динамо окончательно и бесплатно

Миккель продолжит выступления в составе «Орхуса»

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
samird
"Вочевидь, потенційних дебютантів у списку було б менше, якби не відмова донецького «Шахтаря» делегувати до збірної своїх гравців: із сімох кандидатів, запрошених Головком, гірники погодилися відпустити лише трьох…"
Это не про тот клуб, в котром регулярно кто-то что-то рассказывает о сборной, и при этом постоянно забивает на неё болт?