Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
2398
9

Олександр ІЩЕНКО: «Думаю, список в Блохіна уже готовий»

Заслужений тренер України - про кадрові проблеми збірної України

Олександр ІЩЕНКО: «Думаю, список в Блохіна уже готовий»
Александр Ищенко

У першій половині травня головний тренер національної збірної України Олег Блохін озвучить імена футболістів, які представлятимуть нашу країну на Євро-2012.  Схоже, найбільше проблем в Олега Володимировича виникне з воротарською ланкою.

Олександр Рибка дискваліфікований, участь у турнірі Андрія Диканя під великим знаком питання. Зараз також травмований і Олександр Шовковський. Саме ці три голкіпери розглядав тренерський штаб збірної як основні.

Напередодні Євро-2012 є також проблеми і в лінії атаки. Андрій Воронін, Євген Селезньов, Артем Мілевський не мають стабільної ігрової практики. «Таке враження, що тренери, які не мають відношення до України, спеціально не ставлять наших гравців у склад. Мене не ставлять, інших не ставлять – у нас збірну України роблять слабкішою» , – висловився з цього приводу в одному з інтерв'ю форвард московського «Дінамо» та національної збірної України Андрій Воронін. Кум нападника Анатолій Тимощук, хоча і близький до здобуття у складі мюнхенської «Баварії» першого у своїй кар'єрі титулу володаря Кубка Ліги чемпіонів, теж має небагато ігрової практики.

– Олександре Олексійовичу, як гадаєте, чи є з кого вибирати Олегові Блохіну  у свою збірну на Євро-2012?
– Про кандидатів у збірну ми говорили упродовж двох останніх років. Зараз же, думаю, список в Олега Блохіна уже готовий. Нині все залежить від підсумкових двох ігор чемпіонату та матчів національного Кубка. Найнеприємніше, що може статися,  – це травма когось зі збірників.

– Хтось новий в обоймі Олега Блохіна може з'явитися?
– Не думаю, що хтось у весняній стадії сезону засвітився і наполегливо постукав у двері збірної. Таких виконавців немає. Блохін довірятиме тим гравцям, яких раніше викликав у збірну. Єдине, непогано виглядає Антон Шиндер із «Таврії». Він агресивний, багато працює на атаку. Хоча його вже викликали у збірну, тож у «синьо-жовтій» команді не є новачком. Повторюю, в обоймі Блохіна залишаться ті ж футболісти, яких він запрошував раніше.

– Найпроблемнішою для Олега Блохіна є воротарська позиція?
– Безперечно, коли такі гравці випадають, це не є добре. Сподіваюся, що з Олександром Шовковським буде все гаразд. Від травм ніхто не застрахований, тому нічого неймовірного не сталося. Тим не менш, вважаю, що зараз непогано готовий Андрій П'ятов. Він упевнено виглядає в рамці воріт, а це вселяє певний оптимізм. А ще якщо Шовковський одужає, то все буде гаразд.

– У захисті є питання щодо Артемова Федецького. Він пропустив зимові збори, але згодом почав регулярно виходити в основі. «Карпатівець», на вашу думку, зараз заслуговує на виклик у збірну?
– Заслуговує чи ні, визначить головний тренер. У Федецького ще є час переконати Олега Блохіна в тому, що він готовий підсилити збірну. Артем зіграє два матчі в чемпіонаті і мінімум стільки ж у розіграші Кубка. Ось цей проміжок часу і покаже його функціональну готовність.

– Загалом бачите якісь проблеми в Олега Блохіна із захисниками?
– Про це ще можна було би говорити рік тому. А коли до початку Євро-2012 залишилося трохи більше місяця, то такі розмови вже не актуальні. Повторюю, в Олега Блохіна, мені здається, уже є список футболістів, які гратимуть на Євро-2012. Зараз наставники збірної аналізують те, як виглядає на полі кожен виконавець. Розумієте, якби хтось засвітився, ми би всі говорили: «Ось подивіться, приміром, Іванов такий класний футболіст, він точно допоможе збірній». Але говорити немає про кого, такі гравці не з'явилися, ніхто не вистрілив. Кістяк збірної Блохін награвав  минулого року. Постулат про те, що двері збірної є відкритими для всіх, залишається. Але потрапити в головну команду країни не так просто. Треба себе проявити, причому дуже гучно. Цього ж ніхто не зробив.

– У нападі так виглядає, що вибір в Олега Блохіна обмежений. Андрій Воронін не має ігрової практики, теж саме і з Артемом Мілевським. Андрій Шевченко регулярно на лікарняному, нещодавно покинув лазарет. Тільки Марко Девіч стабільно грає, хоч і не увесь матч?
– Кожен футболіст сьогодні може виглядати гірше, завтра краще. Той же Мессі два місяці назад був одним, а у грі з «Челсі» – іншим. Це живий процес і все може статися. Особисто в мене є віра в те, що перераховані вами нападники є досвідченими і з ними все буде гаразд. Вони, сподіваюся, зуміють відновитися і набрати максимально можливі кондиції.                       

– Можете виокремити найсильніших на сьогодні двох українських нападників?
– … (після паузи). На сьогодні Марко Девіч є дискваліфікованим, а тому він не може потрапити у склад. Тому найсильнішими, як на мене, є Євген Селезньов та Андрій Шевченко. Це на сьогодні. Що будете завтра, побачимо. В обоймі збірної України різнопланові нападники. Думаю, головний тренер «синьо-жовтих» здатен їх усіх підігнати під один знаменник, збалансувати усі лінії і підійти до гри зі шведами в повній бойовій готовності. На щастя, ще буде час на тренувальні збори, спаринги.

– Чого ви особисто очікуєте від виступу збірної на Євро-2012? Конкретного результату чи просто красивої гри?
– Результату без гри не буває. У цьому можна переконатися, згадавши недавній матч «Челсі» із «Барселоною». Можна що завгодно пропагувати, але є тактика. «Челсі» зайвий раз продемонструвало, що найгарнішим у футболі є результат на табло. Тому від збірної України очікую і результат, і гру. Враховуючи всі фактори, думаю, ми маємо право розраховувати на те, що наша збірна на Євро виступить достойно. Принаймні, виконає завдання-мінімум і вийде із групи.   

Олег НАЛИВАЙКО, Новий Погляд

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Кривбасс – Александрия. Прогноз и анонс на матч чемпионата Украины
Футбол | 28 сентября 2024, 01:09 1
Кривбасс – Александрия. Прогноз и анонс на матч чемпионата Украины

Команду Руслана Ротаня ждет сложное испытание в логове команды Юрия Вернидуба

Тур начался с неожиданности. Верес забрал очки у Шахтера в Ровно
Футбол | 27 сентября 2024, 20:21 396
Тур начался с неожиданности. Верес забрал очки у Шахтера в Ровно

Команда Пушича перед матчем Лиги чемпионов снова имеет проблемы в чемпионате

Комментарии 9
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
italia26
шева вытянет я вам говорю!!
OM27
Иди в ж.пу со своим антирекордом!!!
Zimmark
Ждем новый анти-рекорд Украины на Евро-2012 сопоставимый с анти-рекордом Динамо(Киев) в Лиге Чемпионов.
Райден
Шева мог бы конечно, у него реализация лучше, напомнить матч с Германией Девича? Конечно Девич самосозидающий, но реализация у него хромает. Кроме Шевы больше никого не вижу, он очень много может, технические данные на высоте, и главное - он никому не мешает, очень много пользы приносит своему опыту и создание моментов для него не проблема. Селезневу не хватает технических данных, мне нравиться Гладкий но он чуть-чуть не дотягивает до уровня сборной.
andyck1
... если это можно назвать проблемой...
andyck1
За "чистого" наладника идет речь... А за полузащиту (в том числе и атакующую) вопрос не стоит... Проблема только выбрать...
Райден
Ну да, куда там Коноплянка, Ярмоленко, Гусев....
wowan31974
по ходу Челси показало как будем играть на евро.дай Бог чтоб с таким же положительным результатом
energos
куча проблем, даже нападача нет, вся надежда на Девича.