Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1914
8

Андрей ПОЛУНИН: «Почему бы не побороться за Кубок?»

Экс-форвард «Карпат» - о предстоящих полуфинальных матчах Кубка Украины

Андрій Полунін – колишній півзахисник нашої команди, який у 1998-у році був одним з тих, хто завойовував для «Карпат» бронзові нагороди. Надовго у Львові він не затримався, але хорошу згадку про себе залишив. Зокрема, саме завдяки його м’ячу «зелено-білі» вперше і наразі востаннє перемагали донецький «Металург» на виїзді. Зараз Андрій Вікторович працює на посаді спортивного директора охтирського «Нафтовика-Укрнафти», але за «Карпатами» слідкує.

 – Звісно, я бажаю успіху львівській команді, хочу, щоб команда залишилася у вищій лізі. Але все буде залежати від їхньої гри. Якщо команда гратиме так, як останні поєдинки проти «Чорноморця» і «Волині», так, як до пропущеного гола з «Арсеналом», словом, з неймовірним налаштуванням на гру, з бажанням, то проблем не має бути. Футболісти в «Карпат» дуже кваліфіковані, але в них була психологічна яма, з якої вони потрохи вилізають. Думаю, якщо вони продовжать грати в такому дусі, то все буде нормально.

– Виділіть когось зі складу «Карпат» в останніх іграх?
 – Можу виокремити Артема Федецького. Він виділявся лідерськими якостями в команді і раніше. Також непогано виглядає капітан команди Ігор Худоб’як, який був травмований і пропустив збори. Тепер він відновився і доводить своєю грою високий рівень кваліфікації. Ігор, як і Артем, завжди був лідером колективу. Це ключові гравці, які можуть повести за собою команду.

– В Кубку України львів’яни гратимуть на виїзді проти донецького «Металурга». На їхньому стадіоні «Карпати» лише один раз перемогли, у далекому 1998 році...
 – Пам’ятаю, пам’ятаю. Мені тоді вдалося забити гол наприкінці першого тайму. Хороший то був рік, «бронзовий». Але стільки часу вже минуло...

– Важко тоді було?
 – Так, і не лише в цій грі. Але ми боролися за бронзові нагороди. Складно було грати на виїзді проти «Металурга», вони хотіли відібрати в нас очки, але ми добре налаштувалися на гру і здобули необхідну перемогу. В той час всі ігри були важкими, бо суперники старалися зупинити нас. Хоч це мало кому вдавалося.

– Як оціните свій період в «Карпатах»?
 – Дуже позитивно і дуже добре, хоча цей період був недовготривалим. Мене запросили грати в Німеччину і я погодився. Але про Львів і «Карпати» залишилися чудові спогади. В нас була дуже хороша команда. Ми мали завдання посісти третє місце, яке й виконали. Рівень футболістів був високим, майже всі були зірками українського футболу того часу. Це стосується і львівських вихованців, і гравців з інших міст. Багато з них до чи після грали за збірну України.

– Статистика донецьких матчів дуже невтішна. Але це інший турнір, де від «Карпат» можна очікувати все що завгодно. А що очікуєте ви?
 – «Карпати» завжди були кубковою командою. В цьому турнірі один матч вирішує долю команди. Тут інша мотивація і налаштування, завдяки якому можна обіграти будь-якого суперника, тому я вважаю, що шанси є в обох команд. Через Кубок можна потрапити в Лігу Європи, чи не так? Мені відомо, що керівництво поставило завдання завоювати путівку в єврокубки через цей турнір. У чемпіонаті львів’яни виступають невдало, але такі спади бувають. В «Карпат» є все для успіху. Зараз хлопці потрохи отямлюються, треба вдало дограти чемпіонат, ну і чому б за Кубок не позмагатися?

Інформаційний центр ФК «Карпати», Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 8
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
olexa-752012
Идет геноцид Западной Украины, Карпатам не дадут выйти в финал, как не дали выйти Волыни, а Лахметов при помощи своей шавки нетрадиционной ориентации Пенисова все отмажет!
alex8-48
Напомню,что Карпаты единственная команда за всю историю,которая завоевала кубок СССР играя в первой лиге!История может повториться,хотя очень в этом сомневаюсь.
Kosty76
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
igorzp1967
Перемога дистанеться найсильнишому !
igorzp1967
Нехай щастить
dudigo78
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Ostap-LV
краще з кубком в першій лізі грати і на європу виступати. Так що, все ок, з Богом хлопці
ramzes92012
НЕ ПРО ТО ДУМАЕТЕ .ВАМ БЫ В ПЕРДИВ НЕ ВЫЛЕТЕТЬ