Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 26 апреля 2012, 16:27
2801
3

Максим ШАЦЬКИХ: «Мені до снаги наздогнати Реброва»

Знаменитий футболіст знову гучно нагадав про себе

| Обновлено 26 апреля 2012, 16:27
2801
3
Максим ШАЦЬКИХ: «Мені до снаги наздогнати Реброва»

Він відзначився дублем у ворота «Карпат». Ці два м'ячі не лише допомогли «Арсеналу» здобути вольову перемогу, а й наблизили гравця до рекорду.

В активі Максима Шацьких — аж 115 голів у чемпіонаті України. Йому залишилося зробити тільки вісім влучних пострілів для того, аби наздогнати Сергія Реброва.

— Максиме, ви можете наздогнати Сергія Реброва і потрапити в історію українського футболу як найкращий бомбардир чемпіонатів...
— Так, мені до снаги забити вісім голів і наздогнати Реброва. Але такого завдання не ставлю перед собою. Важливо — показник команди, а не мій особистий гольовий доробок.

— Один із двох ваших м'ячів у ворота «Карпат», без сумніву, претендуватиме на звання найкращого в сезоні. Голи зі штрафного прямісінько у «дев'ятку» — це талант чи результат роботи на тренуваннях?
— Одного таланту замало. Треба щодня відпрацьовувати удари. 1 не лише на тренуваннях, а й після занять. Я завжди зостаюся на футбольному полі і відшліфовую удари. Розставляю м'ячі за межами штрафного майданчика і засипаю воротаря ударами з різних точок. От тільки стінки з футболістів не формую.

— І який відсоток вашої результативності?
— Здебільшого виконую серію з 15 ударів. Половина м'ячів залітає у ворота. Бувають дні, коли з 15 ударів не забиваю жодного. Та навіть неточні удари корисні. Все одно набуваю досвіду.

— Загалом у вашому доробку аж 115 голів. Скільки із них ви можете назвати красивими?
— Думаю, добра половина — це голи-красені. Зрештою, кожен влучний постріл — вагоме досягнення. Сам гол — це краса, яку так люблять уболівальники. На мій погляд, негарних голів не буває. Та я більше ціную вирішальні постріли, які приносять потрібний результат команді.

— Ми добре пам'ятаємо ваш диво-м'яч у Лізі чемпіонів у ворота англійського «Ньюкасла» у складі «Динамо». Який із 115 голів у першості України може позмагатися з цим єврокубковим шедевром?
— Я пам'ятаю 50 відсотків усіх своїх голів. Звісно, гра з «Ньюкаслом» запам'ятається назавжди.
А в чемпіонаті України можу виділити гол у ворота «Дніпра». Сподіваюсь, мої ефектні голи ще попереду.

— Ви тепер завжди виконуватимете штрафні?
— Так, наш тренер роздав завдання на всі «стандарти» футболістам. Мені випала честь бити пенальті та штрафні. Все це називається ігровою дисципліною.

— Ваш президент любить стимулювати футболістів незвичними гонорарами. Нагороджує вас преміями за забиті м'ячі?
— Та ні! Що ви? Я працював під орудою багатьох тренерів — Лобановського, Сабо, Буряка, Дем'яненка... Ніхто не міг допустити, щоб президенти платили футболістам за забиті м'ячі. Тоді ж кожен старатиметься сам вразити ворота суперників і зникне командна гра. Кожен гол — це заслуга всього колективу, а не тільки його автора!

— А як щодо гонорарів за вихід в єврокубки?
— Президент виплатив нам подвійні преміальні за перемогу над «Карпатами». Цим він дав зрозуміти, наскільки важливий для «Арсенала» вихід у Лігу Європи. Звісно, приємно отримувати удвічі більше. Все-таки ми не роботи, кожен із нас має сім'ю, є куди вкладати гроші. Не буду приховувати, що зарплата неабияк впливає на дії футболістів. Та ми готові показувати добротний футбол навіть без додаткових фінансових обіцянок.

Галичина спортивна

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
sk@ut
я его всегда любил и уважал..
knock_Kyiv
Велика була дурість Газзаєва вигнати Макса.
sania-ok
Може і дожене, але таким великим гравцем, як Ребров не буде ніколи!