Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2507
7

Максим ПАВЛЕНКО: «Самотужки форвард нічого не зробить»

У матчі з «ЛТК» гравець «Енергії» Максим ПАВЛЕНКО досяг позначки в 300 забитих м’ячів в ЧУ

Максим ПАВЛЕНКО: «Самотужки форвард нічого не зробить»

Після хет-трику у ворота луганського клубу «ЛТК» форвард «Енергії» Максим Павленко став практично недосяжний для інших у гонці бомбардирів чемпіонату України з футзалу. Він забив аж 23 м'ячі і на вісім влучних пострілів випередив найближчих переслідувачів. Мало того, тепер в активі Максима – рівно 300 голів у чемпіонатах України!

– Ви вже можете святкувати перемогу у боротьбі за звання найкращого бомбардира України...
– До кінця чемпіонату залишається три матчі. Навряд чи бразильський легіонер «Урагану» Сержао відквитає таке велике відставання – вісім голів. Але зі свого лідерства не буду задоволений, якщо ми не станемо чемпіонами. Для цього нам потрібно не програти у гостях харківському «Локомотиву» і перемогти вдома «Ураган» та «Єнакієвець». Будуть чемпіонські медалі – буде радість від того, що я найкращий снайпер.

– Удруге в кар'єрі...
– Авжеж. Мені не звикати до таких перемог. Мене радує стабільність, адже в середньому за останні 16 років забиваю близько 20 голів за сезон. Цього сезону я провів 20 ігор і забив 23 голи. Добрий показник.

– Що більше впливає на результативність форвардів: командна гра чи індивідуальна?
– Думаю, 50 відсотків успіху залежить від команди і 50 – від самого гравця. Самотужки форвард нічого не зробить. Так, іноді можна в якомусь епізоді обвести захисника і влучно пробити по воротах. Та мені краще творити голи разом з одноклубниками. Організовуємо цікаву комбінацію, а я завершую її влучним ударом по воротах. У футзалі потрібне гольове чуття. Це чинник, що забезпечує 50 відсотків успіху. Гравець має опинитися у потрібному місці та вдало підставити ногу. До речі, мені не менш приємно, коли після мого паса забивають інші гравці.

– Свого часу ви встигли пограти у великий футбол і тренувалися в одній віковій групі з Андрієм Шевченком. Де важче забивати: у футболі чи футзалі?
– Важко порівнювати. У футболі ворота ширші, більший простір, щоб утекти від захисників. З другого боку, захисників більше. У футзалі на майданчику лише чотири гравці. Ми більше часу тримаємо м'яч і швидше переходимо від оборони в напад. Власне кажучи, тут нема поділу на захисників і форвардів. Бігаємо від чужих воріт до своїх. Так що можливостей забити більше.

– А де фізично важче – на великому полі чи у залі?
– Футболісти на полі за матч долають від 8 до 12 кілометрів і працюють без замін. А ми можемо на кілька хвилин цілковито віддатися грі, а опісля сідаємо на лаву перепочити. Але бувають футзальні матчі, після яких ледве ноги з майданчика волочиш.

Експрес

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Украинский клуб сорвал матч чемпионата. Стала известна причина
Футбол | 24 апреля 2024, 21:29 1
Украинский клуб сорвал матч чемпионата. Стала известна причина

«Металлург» Запорожье не приедет на поединок против «Хуста»

Сборная Украины U-19 обыграла Венгрию во втором товарищеском матче
Футзал | 21 апреля 2024, 22:38 0
Сборная Украины U-19 обыграла Венгрию во втором товарищеском матче

Украинцы завершили выезд в Венгрию со 100% результатом

Комментарии 7
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
pravda78
to fan-uragan
Я всегда готов общаться нормально.Но меня просто бесит менталитет некоторых наших сограждан.Лишь бы обоср.ть.А в матче с Румынией вся сборная сыграла отвратительно,а не один Павленко.(На то есть и обьективные и субьективные причины)И это никак не умаляет его достоинств в нашем мини-футболе.А за сборную Павленко,надеюсь,еще сыграет на должном уровне(как и вся наша команда).Просто надо верить и поддерживать,а не уничтожать
zaznakom
Не очень много сейчас игроков в ЧУ которые заслуживают уважения.А этот действительно заслуживает и своими достижениями и стабильностью,и результатами которые показывает в 36 лет. Последняя игра за сборную, больше исключение чем правило и поливать его за это так жестоко не стоит.
trancelife
в клубе у него тренер есть, а в сборной нет Замятина и некому фишки двигать.
FAN-URAGAN
обійдемось без образ. тебе ж ніхто не ображав. в частині погоджусь з if210585kvi, хай би за збірну так грав, як за свій клуб бігає.
думаю всі бачили бездарну гру львівської "вєліколєпної четвьорки" на чолі з павленком в матчі з румунами.
pravda78
to if210585kvi
Это ты,дятел,пиз...шь.Человек 300 мячей забил и в 36 лет лучший бомбардир чемпионата.А это заслуживает уважения в любом случае
if210585kvi
йди вже на пенсію...!!!! ти б так за збірну грав як пиз....ш!
marians
Макс красава. А можна загальну статистику бомбаодирів ЧУ з футзалу?