Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 17 апреля 2012, 10:54
4498
9

Возвращение Датагруп Кубка Украины на НСК Олимпийский

Сфотографируйся на фоне трофея!

| Обновлено 17 апреля 2012, 10:54
4498
9
Возвращение Датагруп Кубка Украины на НСК Олимпийский

Федерація футболу України та її ексклюзивний комерційний партнер ПрАТ «Україна Футбол Інтернешнл» сумісно з титульним спонсором Кубку України компанією «Датагруп» повертає почесний трофей на НСК «Олімпійський»! Востаннє національний кубок був на «Олімпійському» ще до реконструкції арени, в травні 2007 року під час фінального матчу Кубку України-2006/07 між київським «Динамо» та донецьким «Шахтарем» (2:1).

Повідомляємо, що кубок буде знаходитися на території стадіону з 14 квітня (тобто з дня проведення матчу «Динамо» − «Ворскла») до 6 травня 2012 року (фінал Датагруп − Кубку України). У всіх охочих є нагода зробити фотознімок на фоні трофея. Вхід на територію стадіону відкритий з 9:00 до 20:00. Замовити екскурсію можна також он-лайн та за номерами  +38 044 590 66 96,             +38 067 323 40 49  (моб.).
 
Історія сучасного трофея, що вручається переможцеві одного з головних національних турнірів, почалася в 2001 році. Саме тоді новоспечений переможець − донецький «Шахтар» − отримав перехідний приз нового зразка, розроблений та виготовлений майстрами «Геральдичної палати» спільно з Федерацією футболу України. Старий кубок залишився у довічній власності переможця сезону-1999/2000 київського «Динамо», зайнявши своє почесне місце у музеї клубу.
 
За художнім змістом новий кубок значно перевершує свого попередника. Над створенням унікального трофея працювало понад півтора десятка фахівців − художники і комп’ютерні дизайнери, мистецтвознавці й історики, ювеліри і червонодеревники, скульптори з гальваніки, майстри з обробки металу. Процес виготовлення кубка тривав два з половиною тижні.
 
Кубок увінчаний срібною позолоченою фігурою богині перемоги Ніки, яка тримає над головою золотий лавровий вінок з емблемою Федерації футболу України. За стародавньою традицією, Ніка стоїть на кулі, у цьому ж випадку − на бронзовому позолоченому футбольному м’ячі. Фігурний триніжок, щедро оздоблений срібними з позолотою ампірними прикрасами, зверху розширюється і за допомогою кільця охоплює м’яч по периметру. На кільці кріпляться округлі медальйони з назвами клубів-володарів Кубка України і датами проведення фіналів. Кільце вміщує 27 таких медальйонів. Згодом трофей може бути дещо перероблений, щоб наступні його володарі також мали змогу залишити пам'ять про свої перемоги.
 
Підняти Кубок України − справа непроста. По-перше, для цього треба виграти турнір. По-друге − бути справжнім атлетом, адже висота призу складає один метр, а важить він 19,85 кілограмів. Окрім головного призу, що є перехідним, переможець на довічно отримує його зменшену копію.
 
Генеральний директор «Датагруп» Олександр Данченко зазначив: «Цього року фінал дуже символічний − після п’яти років Кубок України нарешті повертається додому − на НСК «Олімпійський». Історія турніру нараховує вже понад 20 років. І мені приємно відзначити, що п’ять із них пройшли спільно з компанією «Датагруп». Увійти в літопис національного футбольного турніру для нас велика честь. Впевнений, що ці приємні емоції розділять наші абоненти та клієнти, особливо зараз, коли Федерація футболу України надає всім можливість на власні очі побачити кубок на НСК «Олімпійський».
 
Нагадуємо, що фінальний матч Датагруп − Кубку України з футболу сезону-2011/12 відбудеться 6 травня 2012 року на НСК «Олімпійський» (початок − о 19:30). Квитки можна придбати з 19 квітня − на сайті Sport.ua, в касах НСК «Олімпійський», а також у партнерів ПрАТ «Україна Футбол Інтернешнл» − www.karabas.com.ua і Sport.ua.
 
До зустрічі на НСК «Олімпійський»!
футбол
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 9
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Aratt
Согласен. Кротовьи команды не достойны играть на ЭТОМ стадионе.
Aratt
Согласен. Кротовьи команды не достойны играть на ЭТОМ стадионе.
gene11125
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
gene11125
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
jvkolosov
может Крымтеплица- Титан А ??
igorzevs973
Карпати - Волинь ФИНАЛ и точка .
igorela1971
шахтёр - металлург донецк
andriikaa
Прекращай баловаться тяжелыми наркотиками ;) Говорят для здоровья вредно...
mmkozik
Фінал: Карпати - Волинь!!!