Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Профессиональный бокс
|
932
0

Львівський «махач» закінчився здобуттям чемпіонського пояса GBU місцевим бійцем

Міжнародні змагання боксерів-професіоналів нещодавно пройшли у Львові

Львівський «махач» закінчився здобуттям чемпіонського пояса GBU місцевим бійцем

Замість турніру з професійного боксу в Києві, який не відбувся з багатьох причин, міжнародні змагання боксерів-професіоналів нещодавно пройшли у Львові. Причому місцева публіка, яка зібралася у значно меншому приміщенні, аніж столичний Палац спорту, перевершила киян за всіма показниками. Зокрема ведучому вечора довелося звертатися до глядачів із закликами бодай трохи вгамувати пристрасті.

Відкривали й завершували турнір представники вітчизняної компанії «Нешнл бокс промоушн». Віталій Русаль та Юрій Нужненко підтвердили, що підготувалися до серйозніших випробувань, бо ззовні легко святкували перемоги у 8-раундових рейтингових поєдинках. Русаль, як і два місяці тому, переміг за очками естонця Вадима Скоркіна. А Нужненко виграв у поляка Артура Бояновського технічним нокаутом у п'ятому раунді й таким чином продовжив свою переможну серію на професійному ринзі до 23 боїв. За підтримки чемпіона світу Сергія Дзинзирука, який працював у куті Нужненка секундантом, Юрій тричі відправляв поляка у нокдаун, а після поєдинку зі здивуванням констатував: «Уперше на професіональному ринзі зіткнувся з тим, що практично протягом усього двобою довелося бігати за суперником». Центральним же боєм турніру став поєдинок львів'янина Романа Джумана з португальцем Евгеніо Монтейро за титул чемпіона GBU (Global Boxing Union) у ваговій категорії до 69,8 кг. Західноєвропейський боєць чудово спрацював на шоу, коли при виході в ринг потанцював із дівчиною із супроводу, а згодом узяв на озброєння «селянський» стиль розмахування «відкритою» рукавичкою. У третьому раунді був просто відвертий «махач», бо у сучасному боксі такий авантюризм зустрічається рідко. Встояли на ногах обидва суперники, а в Романа при цьому з'явилася гематома. Надалі під шалене ревіння трибун українець йшов уперед, португалець навіть пару разів падав, але загалом виявив дивовижну стійкість, таки дотягнувши до фінального гонгу. За підсумками 12 раундів судді одностайно віддали перемогу Джуману, який став «глобальним» чемпіоном у своїй вазі, але з огляду на майбутню перспективу повинен ще чимало попрацювати над захистом.

Відтепер, за словами його промоутера Сергія Янчишина, Роман має зустрітися в бою за титул інтерконтинентального чемпіона IBF з досі непереможним Зауром Байсангуровим - тим самим чеченцем, який не виключає навіть перспективи стати громадянином України, бо виступає під прапором «Нешнл бокс промоушн». Ця цікава зустріч запланована на 26 серпня у Німеччині.

А вже післязавтра, 26 червня, у столичному клубі «Фрідом» відбудеться представницький турнір, де виступатимуть українські представники «НБП» В'ячеслав Узелков, Валерій Бражник, Сергій Федченко та Василь Тарабаров.

Ігор КОРОЛЬОВ, Україна молода

бокс
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.