Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 10 апреля 2012, 17:07
11048
51

Александр ЯРОСЛАВСКИЙ: «Металлист не будет стоять на месте»

Президент харьковского футбольного клуба не собирается останавливаться на достигнутом

| Обновлено 10 апреля 2012, 17:07
11048
51
Александр ЯРОСЛАВСКИЙ: «Металлист не будет стоять на месте»
Александр Ярославский

Наша розмова з власником ФК «Металіст» (Харків) відбулася минулої п’ятниці (вранці), коли «УФ» зв’язався з паном Ярославським і зустрів співрозмовника терплячого, доброзичливого й готового спілкуватися в лінгвістичних межах української мови.

— Олександре Владиленовичу, насамперед хочу сказати, що співчуваю вам: особисто я дуже засмучений опісля вчорашнього…
— А я — не засмучений, і не співчуваю — ні собі, ні вам. Чому б це я мав засмучуватися? Моя команда, єдина на пострадянському просторі, виступала в єврокубках у середині квітня, дійшовши до чвертьфіналу другого за престижністю континентального турніру й демонструючи при цьому висококласний футбол. То це, по-вашому, привід для того, аби співчувати мені?

— Тобто у вас наразі хороший настрій?
— Безумовно!

— А як же той прикрий епізод із нереалізованим Хав’єром пенальті?
— Ну і що з того? Навіть найвидатніші гравці в історії футболу не реалізовували пенальті, причому в матчах вищого рангу — ви хоча б Роберто Баджо згадайте!.. Плюс до того, ми ж поступилися (і то — за сумою двох матчів!) дуже сильній команді, яка не дала пройти до чвертьфіналу Ліги Європи англійському «Манчестеру Сіті».

— Я, звісно, дилетант, але в мене якраз склалося враження, що лісабонці — доволі посередній суперник, тому подвійно прикро, що ми їх не пройшли…
— Хм… Правду кажуть розумні люди: кожен дивиться футбол зі своєї слонової вежі. Давайте задумаємося: «Спортинг» вибиває з євротурніру «МС» — клуб, в якого, можливо, найкраще у світі фінансування, чудовий добір футболістів, хороший тренер. Тепер запитання: то це — «посередня команда» чи ні? А ще про силу португальців свідчить стадія Ліги Європи, де вони опинилися минулого четверга.

— А як, до речі, харківські вболівальники сприйняли вчорашню нічию?
— А ви на Інтернет-форуми загляньте!

— Річ у тім, що я не маю такої звички — вважаю її шкідливою.
— Тоді я вас поінформую: прихильники нашої команди й надалі готові носити її на руках! У нас — і це не тільки моє враження — найкращі вболівальники в державі!

— З ваших відповідей роблю висновок, що ви характеризуєте цьогорічний виступ «Металіста» на континенті як успішний…
— Більш аніж! Вважаю, що ми виступили на межі наявних у нас можливостей. На мою думку, саме харків’яни сьогодні — головні улюбленці України, навіть більше — футбольна гордість країни! Знаєте, перед початком повторного матчу зі «Спортингом» відповідна клубна служба доповіла мені, що на нашому переповненому стадіоні, окрім власне харків’ян, присутні представники всіх регіонів держави: особисто я зустрічав людей, які приїхали зі Львова, з Житомира, з Херсона…

— …А з Ужгорода були?
— Безумовно! То хіба це не ознака чогось важливого? Коли востаннє у нас спостерігалося щось подібне?.. Треба ж усвідомлювати, що футбол — явище не для якогось одного великого начальника, а належить усім небайдужим, то — загальна радість. І серед українських клубів найбільше тієї радості дарує сьогодні саме «Металіст»… Тому, повертаючись до вашого запитання, — варто вважати це успіхом?

— Проте, з іншого боку, все ж певний «застій» (вибачте на поганому слові!) простежується: шість років поспіль Харків «засмагає» під бронзовим світлом, але жодного офіційного трофея так і не виграв, і в Лігу чемпіонів знову не потрапив…
— Гаразд, якщо те, що ми наразі маємо, можна охарактеризувати словом «застій», то я готовий до того, аби цей «застій» тривав вічно!.. Що ж до відсутності офіційних титулів: а хіба 1/4 фіналу Ліги Європи УЄФА — то не виграш? Чи, можливо, цей турнір не є офіційним, а якимось, припустімо, громадським?

— Утім, той «застій» вимагає постійної праці: чи готові ви й надалі вкладати у «Металіст» великі кошти, аби підіймати його дедалі вище?
— Ви самі зауважили, що потрібна насамперед праця — всебічна: повірте, самі лише гроші не забезпечать успіх у сучасному професіональному футболі, необхідно працювати і в інших напрямках. Зокрема, покращувати менеджмент, інфраструктуру тощо. Якщо зосередитися лише на грошах, то можна отримати ефект такого клубу, як той же «Манчестер Сіті»: ось яке в них фінансування, а де ж їхні трофеї? Отож… Ми у ФК «Металіст» добре розуміємо, що місця зупинкам на шляху бути не може, ми постійно розвиваємося, прогресуємо.

— А що в цьому напрямі буде заплановано зробити найближчим часом — припустімо, влітку?
— Розділю свою відповідь на три пункти. Перший — інфраструктура: вона у нас на майже ідеальному рівні, тут, по суті, немає чого покращувати — клубна база, наш стадіон і відповідний готель свідчать самі про себе. Другий пункт стосується селекції: якщо Мирону Маркевичу потрібні будуть футболісти, зробимо все можливо, аби реалізувати його прохання. І, нарешті, пункт №3 — Євро: в цьому плані, попри величезний обсяг зробленого, є чимало нереалізованого. Тобто, як бачите, маємо чим завантажити свої руки й голови.

— Ви торкнулися теми інфраструктури харківського ФК, а можете розвинути один із її аспектів, саме дитячу академію?
— Вона працює на повну: ось у попередній зустрічі чемпіонату України проти «Кривбасу» зіграв 18-річний захисник Денис Барвінко, а в заявці матчу зі «Спортингом» перебував такого ж віку нападник Артем Радченко. Правда, це непоганий показник роботи для спортивної академії, яка відкрилася порівняно недавно?

— Пропоную завершити розмову тим, із чого почали: чи заходили ви до роздягальні своєї команди після домашньої гри з португальцями? Якщо так — то з якими словами звернулися до гравців?
— Не заходив: відповідну нагоду матиму завтра (повторюю читачам, що розмова йшлася минулої п’ятниці — В.Б.). І я хочу висловити подяку кожному футболістові за чудовий євросезон. Після чого, думаю, обговоримо плани на майбутнє. Ми, знову наголошую, на місці не стоятимемо.

Володимир БАНЯС, газета Український футбол

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Жирона – Барселона. Прогноз и анонс на матч чемпионата Испании
Футбол | 04 мая 2024, 15:59 8
Жирона – Барселона. Прогноз и анонс на матч чемпионата Испании

Sport.ua вместе с GGBET анонсирует интересный поединок

Украина узнала соперников в отборочном раунде Евро-2025 U-19
Футбол | 03 мая 2024, 22:23 1
Украина узнала соперников в отборочном раунде Евро-2025 U-19

Команда Михайленко попала в группу с Нидерландами, Словенией, Казахстаном

Комментарии 51
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
babanapadnik_zKieva
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
FayFay
Никто ничего не знает, просто уровень такой сейчас у Карпат
Doctor_Aibolit
Заиграл-то он заиграл, но у Березовчука есть огромный недостаток, он не с Аргентины или Бразилии
valenok2
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
gri_ngo
Владленыч летом купи Федецкого. А то мучается пацан в Карпатах и в Шахтере не дают играть. А защитники ой как нужны. Он и полузащитника может сыграть. Пропадет же ведь. Вон как Березовчук в последнее время заиграл.
ukraina-usa
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Cortazar
FayFay—10.04.2012 23:11
Ставь на Шахтер. Безпроигрышный вариант. Выиграет, деньжат рубанешь от заклятого врага, проиграет, так моральное удовлетворение получишь.
__________________________________________________________
Так и сделаю,но конторы всегда просчитывают сливы и на них никогда не будет хорошего коэффициента. Так шо рубануть вряд ли получится...
FayFay
Ставь на Шахтер. Безпроигрышный вариант. Выиграет, деньжат рубанешь от заклятого врага, проиграет, так моральное удовлетворение получишь.
Cortazar
FayFay—10.04.2012 22:18
Кортазар со своим злобным негативным прогнозом был на фарт. Ждем тебя перед Шахтером
_______________________________________________________
Шахтеру матч проигран вами уже! А мои прогнозы были очень даже ничего, денег смог заработать на вас, ведь Металлист для меня-это всегда подарок букмекеров!
Металлист-Спортинг:
"Шо то ставки на проход Спортинга упали с 1,65 до 1,50...Не верит народ в проход Металлиста,ставят на Спортинг!Грех не воспользоваться таким шансом!"
"Поставил на проход Спортинга утром за 1,65.
Матч рассудит..."
Спортинг-Металлист:
Ставка на Спортинг-2,05-это просто какая-то букмекерская находка! Даже и не предполагал,что можно сегодня столько срубить!
FayFay
Ну если гипотетически предположить, что договорняк был, то виноваты две стороны, как дающая, так и берущая. Так что уважаемый болела Карпат не стройте из себя святого. Вы и без решения Лозанны в пердив стремительно катитесь
Cortazar
il_cetriol—10.04.2012 21:00
Спасибо Вам, Александр Владленович! Огромное спасибо от чистого сердца!
_____________________________________________________
Надеюсь, появится в Харькове Ярославский собор, где можно будет пасть ниц и долго молиться... Вера должна быть глубокой...
Cortazar
denzo20—10.04.2012 21:41
Ты,неполноценный тебе напомнить сколько было в Киеве на матче Динамо-Металл:так напоминаю,16.800 зрителей,2-ой тур с пивными 10 тысяч,9-й тур с Юльичами 9 тысяч,13-й тур,Волынь 7 тысяч позор вообще,ты хочешь чтобы я продолжал,Кортазар?))))Я уже и не помню когда на Металлисте было меньше 20 тысяч,в любую погоду и на любого соперника,так что не вякай.
_________________________________________________________
Это более чем странно, когда лучшие болельщики Украины оставляют 50% пустых мест!
seniors
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
mostic68
Металист не будет стоять на месте... він і надалі буде купляти ЛАЩЕНКОВИХ та ВАКСІВ!!!!
FayFay
Кортазар со своим злобным негативным прогнозом был на фарт. Ждем тебя перед Шахтером
csardas
Выбить МанСити , тоже мне показатель. Вспомните, кто в прошлом году их выбил))
solova63
Есть такая пословица: НИКОГДА НЕ СПОРЬ С ИДИОТОМ-ЛЮДИ МОГУТ НЕ ЗАМЕТИТЬ МЕЖДУ ВАМИ РАЗНИЦЫ!
Нет ни малейшего желания комментировать этого чела.
denzo20
Я тоже был в их числе)))
il_cetriolo
зимой в минус 15 на кремень 7 тыщ пришло.
PapaGuye
зачем обращать внимание на злобного тролля в игнор пусть давиться своею желчью