Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 10 апреля 2012, 12:54
1083
0

Сергей ШИЩЕНКО: «Металлург победил легко только внешне»

Матч с «Карпатами» сложился для донецкой команды очень непросто, считает специалист

| Обновлено 10 апреля 2012, 12:54
1083
0
Сергей ШИЩЕНКО: «Металлург победил легко только внешне»
Сергей Шищенко

Вояж до столиці Галичини для обох команд донецького «Металурга» виявився напрочуд вдалим. У п’ятницю впевнено своїх ровесників з «Карпат» обіграла молодіжка «синьо-білих», а в суботу донеччани святкували перемогу і в зустрічі основних складів. По завершенні гри на «Арені Львів» на питання Інформаційного центру відповів старший тренер дублерів «Металурга» Сергій Шищенко.

– Сергію, чи очікували ви, що виїзд до Львова складеться для команд вашого клубу настільки вдало?
– Напевно, коли б я сказав, що ми не сумнівалися в тому, що виграємо обидва матчі, то це було б надто самовпевнено. Але точно можу стверд-жувати, що і молодіжка, і основа їхали з думкою про перемогу. Мої підопічні набрали навесні хороший темп: після програшу «Таврії» виграли чотири останні матчі і зрозуміло, дуже хотіли продовжити переможну серію. Що ж до головної команди, то тут все лежить на поверхні – після поразки 0:3 від «Волині» необхідно було, з одного боку, реабілітуватися перед вболівальниками і довести, в першу чергу самим собі, що та поразка – не більше, ніж прикра випадковість. А з іншого, потрібно було надолужувати втрачене в тій грі. Адже перед командою стоїть завдання здобути путівку в Лігу Європи, а в боротьбі за неї кожне очко, як то кажуть, на вагу золота. Тому, за великим рахунком, навіть нічия нас не надто влаштовувала.

– Склалося враження, що основний склад «Металурга» без особливого напруження взяв три очки.
– Вибачте, але я з вами не погоджуюся. Це лише ззовні виглядає, ніби все було легко і невимушено. А ще мені здається, до такої думки багатьох схиляє те, що «Карпати» дуже невдало грають у другій частині чемпіонату. Але повірте, виграти у «Карпат» було зовсім не просто. У вас далеко не така слабка команда, як ви думаєте. Мені здається, ви просто порівнюєте нинішні «Карпати» з тими, що були рік-два тому. Коли так, то дійсно, зараз команда виглядає на порядок слабше. Але справа в тому, що «Карпати» за два-три попередні сезони дуже високо підняли планку. Коли ж порівнювати нинішні «Карпати» з іншими командами Прем’єр-ліги, то зрозуміло, на єврокубки вони не тягнуть, але й місце в зоні вильоту також аж ніяк не заслуговують.

– Тим не менше, «Металург» обіграв їх 2:0. Що стало вирішальним у цій зустрічі?
– Я б виокремив три складових. Перша – виконавська майстерність. Наша команда створила не дуже багато моментів біля воріт «Карпат», їх було десь три-чотири, не більше. Але два з них закінчилися голами. Як бачите, коефіцієнт реалізації був досить високий. У той же час «Карпати» хоча й атакували не менше, гольових моментів майже не мали. Виняток – хіба удар Федецького в поперечку. Але то був стандарт, а це окрема розмова. Причина малопродуктивної гри «Карпат» у надто великій кількості технічного браку, і це мене неприємно вразило у грі вашої команди. Також мені здалося, у ваших гравців не було чіткої уяви, як переграти «Металург». Тобто тактично Володимир Пятенко переграв ваших тренерів. Але цей фактор я б пов’язав з третьою складовою – функціональною готовністю гравців. Виявилося, в усякому разі, коли робити висновки по цій грі, що «Металург» краще фізично готовий. Тому я допускаю, що гравці «Карпат» виконували установку, поки в них були сили, а коли трохи підсіли, то почали грати, як вже там виходило.

– Зараз у Львові всі переймаються лише одним – чи втримається команда у Прем’єр-лізі. Як би ви відповіли на це питання?
– Однозначно відповісти важко. Цього року боротьба за виживання дуже важка для багатьох команд. Не пригадую, коли востаннє було щось подібне. Думаю, виживе той, хто зуміє знайти додаткові ресурси, перш за все психологічні. Коли ж брати за рівнем гри та підбором гравців, то звичайно, «Карпати» мають залишитися. Та й у разі їх вильоту, це буде втрата для всього українського футболу. Команда з такою історією, таке прекрасне місто, новий сучасний стадіон – і раптом перша ліга... Ні, хочеться вірити, що все у «Карпат» в останніх іграх складеться добре. Потрібно лише зібратися й об’єднати зусилля всіх в один кулак.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.