Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 22 марта 2012, 11:50
1836
0

Украина хочет сертифицировать антидопинговую лабораторию

Глава НОК Сергей Бубка встретился с директором ВАДА Оливье Рабином

| Обновлено 22 марта 2012, 11:50
1836
0
Украина хочет сертифицировать антидопинговую лабораторию

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка зустрівся з директором ВАДА з питань науки, відповідальним за акредитацію лабораторії в ВАДА Олів’є Рабіном та менеджером з наукових проектів ВАДА Вікторією Івановою. У заході взяли участь директор Національного антидопінгового центру Іван Курліщук, заступник голови Державної служби молоді та спорту України Вадим Сисюк та директор департаменту спорту вищих досягнень Держслужби Олександр Артем’єв.

Головна мета візиту гостей до Києва – моніторинг лабораторії Національного атидопінгового центру.

Під час зустрічі керманич НОК наголосив на важливості антидопінгової діяльності. За словами Сергія Бубки, сертифікація антидопінгової лабораторії є вкрай важливою для України і пріоритетним напрямком роботи для Національного олімпійського комітету. Саме тому НОК серйозно ставиться до розвитку лабораторії і виділяє для цього значні кошти. Протягом останніх років було виділено близько 15 млн. грн. для закупівлі сучасних приладів та допоміжного обладнання, придбання реактивів та витратних матеріалів.

Не дивлячись на невеликий час існування лабораторії, вже є певні результати її роботи. Лабораторія отримала акредитацію на національному рівні згідно системи якості ISO 17025 по шести групах заборонених препаратів. «Розвиток лабораторії не повинен зупинятися і кінцевою метою має стати акредитація лабораторії в ВАДА», - наголосив Сергій Бубка.

В свою чергу Олів’є Рабін наголосив на тому, що Національний антидопінговий центр має пройти чіткий ряд етапів, який є обов’язковим для кожної лабораторії та виконати певний перелік вимог. Без виконання цих обов’язкових елементів буде важко просунутись вперед.

Під час візиту до Києва представники ВАДА оглянули і саму лабораторію, ознайомились з її технічним забезпеченням, штатом. Остаточне рішення щодо зроблених висновків від побаченого буде оголошено під час виконкому ВАДА.

Довідково:

Національний атидопінговий центр (НАДЦ) утворено 25 липня 2002 року Постановою Кабінету Міністрів України відповідно до Кодексу ВАДА та Міжнародної Конвенції про боротьбу з допінгом в спорті, прийнятою 19 жовтня 2005 року і ратифікованою Україною 3 серпня 2006 року.

Основна діяльність Центру – протидія вживанню допінгу в спорті та боротьба за його викорінення. Засобом поставленої мети є здійснення допінг-контролю спортсменів та попередження використання допінгу в спорті.

НОК України

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

КЛОПП: Нам нужно, чтобы МанСити проигрывал. Арсенал выглядел не очень слабо
Футбол | 25 апреля 2024, 01:55 2
КЛОПП: Нам нужно, чтобы МанСити проигрывал. Арсенал выглядел не очень слабо

Главный тренер «Ливерпуля» прокомментировал поражение от «Эвертона» (0:2)

Похоже, Касильяс недооценивает Лунина. Забыл, как над ним насмехался Кан?
Футбол | 24 апреля 2024, 12:20 19
Похоже, Касильяс недооценивает Лунина. Забыл, как над ним насмехался Кан?

Колумнисту Sport.ua Алексею Сливченко не понравилось одно из последних высказываний легенды «Реала»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.