Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
1649
0

Іван ХОМУТОВ: «Україна зробила крок у розвитку хокею»

Інтерв’ю з нападаючим ХК «Компаньон-Нафтогаз»

Іван ХОМУТОВ: «Україна зробила крок у розвитку хокею»
ПХЛ

Фінальна серія чемпіонату ПХЛ між «Соколом» та «Донбасом-2» переїжджає до Донецька. На нас очікують третій та четвертий матчі серії, які 20 та 21 березня відбудуться на арені «Дружба». Під час київських матчів фінальної серії ми поспілкувались з одним із найкращих бомбардирів першого етапу, екс-гравцем ЦСКА та «Автомобіліста», а нині лідером атак київського «Компаньон-Нафтогазу», російським нападаючим Іваном Хомутовим.

- Іване, як Ви оцінюєте рівень чемпіонату ПХЛ? Яким вийшов дебютний рік існування ліги?
- Я вважаю, що керівництво ПХЛ та Федерації багато зробили для створення такої ліги в Україні. Звісно, рівень чемпіонату значно виріс у порівнянні з минулим роком. Чемпіонат став цікавішим. Чотири-шість команд ПХЛ досить рівні, демонструють змістовну гру та пристойні швидкості. Гадаю, що перша четвірка команд не загубилася б і в російській ВХЛ. Аутсайдерами там точно б не були.

- В півфінальній серії проти «Сокола» Вашій команді вдалося показати дуже пристойний рівень гри. Чого на Вашу думку не вистачило «Компаньон-Нафтогазу» для виходу в фінал?
- В першу чергу не вистачило гравців. Було багато травмованих, не мали змоги допомогти команді Євген Єсаулов та Андрій Шурупов, по ходу серії вилетіли й інші виконавці. Не вистачило нам лави запасних. В іншому випадку, гадаю, ми змогли б пройти «Сокіл» та потрапити до фіналу.

- Ви дуже якісно провели другу половину чемпіонату, являєтесь одним із найкращих бомбардирів регулярної першості. Чи були у Вас пропозиції переходу до інших команд ліги чи з-за кордону?
- Пропозиції були і є зараз, але я бажаю залишитись у «Компаньон-Нафтогазі». Зараз буде розмова з керівництвом клубу з підсумків сезону. Будемо обговорювати всі деталі. Гадаю, що все буде нормально і я залишусь в команді.

- Який мікроклімат панує у команді? З ким із партнерів більше всього спілкуєтесь?
- Спілкуюсь з усіма. З росіянами трішки більше, але команда у нас взагалі дуже дружня. Розподілу на українців, росіян та білорусів немає. Всі хлопці дружні та комунікабельні.

- Хто на Вашу думку стане першим чемпіоном ПХЛ? Будете слідкувати за фінальною серією між «Соколом» та «Донбасом-2»?
- Буду слідкувати. Я гадаю, що виграє «Донбас-2». У них команда більш зіграна, мобільніша. Також не слід забувати, що «Сокіл» віддав багато сил у півфінальній серії проти нас. Саме тому я вважаю фаворитом донецьку команду.

- А за якою з команд слідкуєте в КХЛ та НХЛ?
- В КХЛ слідкую за своєю колишньою командою – ЦСКА. Часто передивляюсь їх матчі. В НХЛ слідкую за «Нью-Джерсі» та російськими хокеїстами (Іван свого часу два сезони провів у фарм-клубі «Нью-Джерсі» «Лоуелл Девілз» – прим. автора).

- Що очікує на ПХЛ у найближчому майбутньому? Яким має бути розвиток ліги?
- Гадаю, що ліга має розвиватись, і так воно й буде. Для цього потрібно будувати льодові ковзанки, палаци та розвивати хокей у регіонах. Безумовно, зі створенням Професіональної хокейної ліги Україна зробила великий крок у розвитку хокею. Сподіваюсь, що в наступному сезоні в ПХЛ з’являться нові команди та гравці. Повторюсь, але саме відсутність льодових палаців є головною проблемою для ліги та розвитку хокею у вашій країні.
Важливо, що Україна прийматиме чемпіонат Європи з баскетболу 2015 року. Можливо, це дозволить збудувати нові арени-трансфермери та закрити проблему з хокейними майданчиками.
А перший крок уже зроблено – це створення ПХЛ. Так що керівництву ліги та Федерації потрібно продовжувати йти у цьому напрямку.

Федерація хокею України

 

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

The Guardian: Украина может выйти в четвертьфинал Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 14:11 24
The Guardian: Украина может выйти в четвертьфинал Евро-2024

Лидерами «желто-синих» британцы считают Мудрика и Судакова

Повесила баранку, но проиграла. Известна первая финалистка турнира в Майами
Теннис | 28 марта 2024, 23:46 1
Повесила баранку, но проиграла. Известна первая финалистка турнира в Майами

Елена Рыбакина в трех сетах переиграла Викторию Азаренко в полуфинале соревнований

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.