Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Велоспорт
|
871
0

Віктор Осадчий: «Молодь впевнено замінила «золотий» склад збірної»

Підсумки львівських змагань Кубка України з велотреку

Підсумки львівських змагань Кубка України з велотреку прокоментував головний тренер збірної України Віктор Осадчий.    
 
 - Змагання у Львові стали основним етапом на чемпіонат Європи, який 19 липня стартує на олімпійському велотреку Афін. У збірній України зараз триває зміна поколінь, тому приємно, що талановита молодь впевнено заявляє про себе і замінила наш “золотий” склад, який змагався упродовж двох-трьох олімпійських циклів. Люба Шуліка з таким результатом може вже сьогодні розраховувати на місце у півфіналі чемпіонату Європи, рекорд України в індивідуальній гонці встановила Ліза Бочкарьова. З найкращого боку проявив себе 18-річний кримчанин Віталій Щедов, який цього року вперше змагається з дорослими спортсменами. Сподіваємося, у командній гонці до Щедова, Кононенка, Поліщука і Полатайка приєднається ще й неодноразовий чемпіон Європи Володимир Дюдя, який зараз більше часу присвячує шосейним гонкам.

- Хто, крім Дюді, ще також перейшов у шосейні гонки?

- Це закономірний процес, і шосе лише допомагає треку. Проте гонщики вже залежать від своїх професійних команд. Володимир Дюдя вже цього сезону виступав за команду “Мелорам”, а чемпіон світу серед молоді Дмитро Грабовський підписав контракт з бельгійським “Квік Степом”. Поки що він їздить з любительською командою, а перейде до “профі” після чемпіонату світу-2006.

- Цього року розпочинається боротьба за олімпійські ліцензії до Пекіна-2008. На скільки путівок можуть розраховувати українські трековики?

- Систему здобуття ліцензій Міжнародна спілка велосипедистів UCI оприлюднила лише тиждень тому: спортсмен має потрапити до чільної 16-ки у світовому рейтингу або перемогти на чемпіонатах світу чи етапах Кубка світу. У деяких видах, як в індивідуальній гонці, на Олімпіаду поїдуть також і переможці першості Європи. Максимальна квота від країни – 14 спортсменів. Раніше ми здобували по дев’ять путівок, але зараз, завдяки молодим Шуліці, Калитовській та Єлизаветі Бочкарьовій, ми зможемо розширити жіночу частину команди. Єдина проблема – гроші, адже високе місце в рейтингу змушує нас стартувати на всіх етапах, тому будемо шукати кошти на поїздку до далеких Лос-Анджелеса, Сіднея та Мехіко...

Данило РОМАНЕНКО, Газета Високий замок

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.