Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
4797
9

Михайло РОМАНОВ: «Готовий повернутись у Житомир»

Гравець пітерського «Політеху» та збірної України Михайло РОМАНОВ має бажання створити дитячу школу

Михайло РОМАНОВ: «Готовий повернутись у Житомир»
Михаил Романов

Михайло Романов готовий повернутись у Житомир, аби створити тут свою дитячу футзальну школу і відродити колишню славу вищолігового «Контингенту». Але для цього потрібне розуміння і підтримка місцевої влади. Якби міський голова пішов назустріч відомому футзалісту, все це було бути ще минулого 2011 року.

- Я б із задоволенням приїхав в Житомир аби створити тут свою дитячу футзальну школу і тренувати дітей. І, звісно, грати у футзал. Більш того, є багато талановитих футзалістів рівня української Екстра-ліги чи навіть російської Суперліги , які готові приїхати зі мною і грати в «Контингенті». Воротар збірної Узбекистану хотів грати в Житомирі. Але зараз команди просто не має, немає ніякої підтримки міської влади, - каже Романов.

Переговори з владою про відновлення СК «Контингент» і створення дитячої футзальної школи Михайло Романов веде вже декілька років, але поки - безрезультатно.

Останній рік Михайло Романов бував в Житомирі, мабуть, кожні два тижні. Разом з Олександром Шнайдером він вів перемовини із представниками бізнесу, влади і спорту, домовлявся. Багато людей були зацікавлені в проекті і готові були допомагати. Але всі ставили практично одну і ту саму умову - якщо вони побачать, що керівництво міста, особисто мер, зацікавлений у розвитку спорту, відродженні професійної команди, вони теж готові долучитись.

- Нам хотіли допомагати. Не обов'язково фінансово. Хтось міг забезпечити екіпіровкою, харчуванням, надати транспорт для виїздів команди. Але всі хотіли не просто щось вкладати, а бачити, що в цьому зацікавлене місто. Нам казали - ми будемо допомагати, але давайте спочатку зберемось в міськраді, обговоримо умови співпраці. А тоді підпишемо договір і будемо працювати, - розповідає Романов.

Романов неодноразово зустрічався із заступником міського голови Бочковським, із начальником Управління сім'ї, молоді і спорту міськради Сарно. Вони, ніби і були зацікавлені, обіцяли всіляко сприяти. Але зустрітись з міським головою так і не вдалось.

- Я всю свою відпустку в тому році провів тут, в Житомирі. Ми спочатку думали поїхати з усією сім'єю відпочити кудись. Але я хотів зустрітись з міським головою і нарешті вирішити всі питання. Мені навіть вдалось поспілкуватись з мером по телефону і він запевнив, що зустріч відбудеться. Але цими обіцянками все і закінчилось, - жаліється футзаліст.

Остання телефонна розмова Михайла Романова з мером закінчилась дуже банально - мер сказав, що на два тижні їде у відрядження. Зустріч буде, але десь пізніше, коли він повернеться. Але тоді на вулиці був вже початок липня, стартував новий футзальний сезон і тягнути було просто нікуди.

- Ми не могли далі чекати. На початку липня усім вже потрібно було визначатись з командою і підписувати контракти. І як би я не хотів грати в Житомирі, в мене так само є дружина, сім'я, і я не хочу підставляти їх під удар. Потрібно було або підписувати новий контракт, інакше я залишився би без клубу і без роботи. Я поїхав в Санкт-Петербург.

Але здаватись Михайло Романов не збирається і в 2012 році далі збирається й далі добиватись свого. Каже, звик доводити розпочату справу до кінця. Але все буде залежати від того, як себе в новому році поведе себе місцева влада.

- Мені пропонували підписати значно вигідніший контракт на три роки в Санкт-Петербурзі. Але я спеціально підписав лише на рік, щоб мати можливість навесні-влітку спробувати все ж організувати дитячу школу в Житомирі. Зараз буде трохи важче, звісно. Минулого року, коли потрібно була моя присутність, я спокійно приїздив зі Львова. Бував в Житомирі разів 25. Тепер це трохи далі і накладніше. Але якщо потрібно - я готовий приїхати, - переконує Романов.

www.footballzt.com

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 9
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
gosha87
чесно кажучи думав шо євро-2012 якось зацікавить людей і може хтось захоче створити у нас команду але нажаль нікому це непотрібно
drugov.vas
gosha87 — 13.03.2012 17:46
Согласен с тобой
gosha87
та навряд чи у нас знайдеться така людина яка тратила б солідні гроші на спорт а шкода.от дивлюсь хокей кхл там справжнє свято на майданчику.футбол став би справжнім святом у нашому місті
drugov.vas
gosha87 — 13.03.2012 17:07
Если была бы футбольная команда, думаю даже во второй лиге ходило бы по 2-4 тысячи человек на каждый матч.
Но повторюсь, что жаль, что нету команды(
Надо найти инвестора, который бы каждый год вкладывал в команду деньги, а так нам придется ждать команду ещё не один год...
gosha87
розумію.було б класно на вихідних сходити на стадіон та поболіти за рідну команду але нажаль у житомирі такої можливості немає
drugov.vas
Я сам из Житомира, очень жаль, что в нашем городе нету ни одной команды которая бы представляла город в Украине.
Хочется что бы создали наконец то профессиональную футбольную команду в Житомире, а то приходится болеть за другие команды...
A77A12
В Житомире спорт не интересует руководство города. К сожалению.
gosha87
було б дуже класно якщо б у нас в Житомирі була футбольна школа.тут взагалі влада нехоче підтримувати спорт і це не лише футбол а й інші види спорту.в нас немає жодної команди яка приймала б участь у чемпіонаті україни з футболу,мініфутболу,волейболу,баскетболу,хокею...
дуже шкода але гадаю нічог не зміниться тому що спорт тут нікому не потрібен
Vovasss
Чекаємо Житомир у Екстра-лізі...