Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
860
0

Вища ліга повертається до Львова! Коментарі керівництва клубу та футболістів

«Карпати» здобули виїзну перемогу 0:1 над другою командою донецького «Шахтаря» і достроково забронювали собі місце у найелітнішому футбольному дивізіоні

Такого, як було учора опівночі біля Львівського аеропорту, працівники летовища не бачили, мабуть, давно. Квіти, шампанське, скандування, салют та феєрверк – так вболівальники, незважаючи на нічну пору, зустрічали чартерний рейс Донецьк-Львів, котрим у місто Лева поверталася команда «Карпати».

Поверталася, виконавши головне завдання у сезоні 2005-2006: у матчі 33-го туру чемпіонату України у першій лізі «Карпати» здобули виїзну перемогу 0:1 над другою командою донецького «Шахтаря» і достроково забронювали собі місце у найелітнішому українському футбольному дивізіоні сезону 2006-2007.

Емоції футболістів, тренерів та вболівальників били через край…

Петро Димінський, Почесний президент ФК «Карпати»:

«Я вже давно був впевнений, що ми – у вищій лізі. Ще зимою на зборах я зрозумів, що ми вийдемо у вищу лігу. Питання збереження мікроклімату ми ставимо на перше місце. Якщо ми будемо підсилювати команду, то перш за все звертатимемо увагу на це питання. Далі враховуватимемо майстерність і так далі. Впевнений, що впораємося з цим питанням, адже це необхідно для збереження колективу.

Ми проголосили: будуємо команду. Перший крок ми зробили. А тепер з кожним роком будемо прибавляти. Аби через п’ять-шість років конкурувати з «Динамо» та «Шахтарем». Ми не повинні бути серед тих, хто щороку будь-яким чином намагається зберегти прописку у вищій лізі. У нас у складі багато молодих гравців, тому ми не можемо ставити перед командою дуже серйозні завдання. Їм спочатку потрібно зрозуміти: що таке вища ліга, чим вона відрізняється від першої. Це питання перш за все головного тренера. Але ми про це ще не говорили. Все залежить від того, хто поповнить лави «Карпат».

Юрій Дячук-Ставицький однозначно залишається в команді. Він зробив те, що повинен був зробити. Але якщо Юрій Михайлович скаже, що погіршився стан здоров’я і так далі (треба враховувати які навантаження він переніс), то я буду думати над цим питанням. Будемо думати разом з ним. З «Карпат» він нікуди не піде».

Юрій Дячук-Ставицький, головний тренер ФК «Карпати»:

«Я – щасливий. Коли ми почнемо грати у вищій лізі, то не будемо хлопчиками для биття. «Карпати» були, є і будуть. Два роки тому говорили, що «Карпати» вилетять у другу лігу і так далі. Такого не буде. «Карпати» зараз на рівні серйозної футбольної команди. Я радий, що ми виграли у «Шахтаря-2» і вийшли у вищу лігу. Перший тайм був легким, ми повинні були багато забити. В другому таймі було важче, бо футболісти хотіли вийти у «вишку» вже сьогодні.

Але не всі організації, державні органи вболівають за футбол. На сьогодні «Карпати» стали флагманом західного регіону. Адже з 15 областей Правобережної України лише Львів буде мати команду у вищій лізі. Хочу побажати владним структурам і, перш за все, Петру Димінському, щоб вистачило терпіння. Львівський футбол може бути на високому рівні і робити конкуренцію «Динамо» та «Шахтарю» через два-три роки. «Карпати» – молода, перспективна команда. Але все залежатиме від людей, котрі керують областю та містом, котрі повинні допомогти Петру Петровичу і мені також зробити серйозну команду.

Дуже багато футболістів хочуть грати в «Карпатах». Але не всі можуть. Зараз у Львові повинна грати місцева галицька команда. Я дуже вдячний усім, хто зібрався в аеропорту. Обіцяю: ми будемо робити все для того, щоб «Карпати» виступали у «вишці» на серйозному рівні.

Я відпущу більшість футболістів у відпустку. Хочу вибачитися, але останніх два матчі у першій лізі гратимуть дублери. Нехай показують, на що вони здатні. Команду потрібно готувати до вищої ліги. Я залишаюся у клубі, а от на якій посаді – поки що не знаю. Я завжди буду працювати в «Карпатах». Ким? Покаже час».

Аляксєй Сучков, півзахисник ФК «Карпати»:

«Настрій, звичайно, чудовий. Ми виграли, вийшли у вищу лігу. Все просто супер!!! Будемо штурмувати найпрестижнішу українську лігу, старатимемося піднятися в турнірній таблиці – що вище, то краще. Наразі передчасно говорити про конкретні амбіції. Старатимемося бути якнайвище у турнірній таблиці. Докладемо до цього максимум зусиль».

Андрій Тлумак, капітан ФК «Карпати»:

«Настрій – супер! Ми виграли, вийшли у вищу лігу. І не завдяки помилці «Оболоні», а завдяки своїй старанності і вдачі. Дуже дякую за свято, яке нам влаштували у львівському аеропорту. Поки що рано говорити про вищу лігу. Давайте почнемо грати, а тоді поговоримо. Пасти задніх у вищій лізі ми не будемо. Намагатимемося бути щонайменше у «шістці» найкращих».

Євген Шмаков, півзахисник ФК «Карпати»:

«Емоції просто переповнюють. Ми вийшли у вищу лігу. У цьому сезоні у нас було одне завдання: завоювати путівку у «вишку». Ми його виконали. В усіх хлопців дуже хороший настрій. Думаю, в команді все залишиться так, як є зараз. Мікроклімат в «Карпатах» чудовий. Якщо в команду вклиняться два-три гравця естра-класу, котрі грали і продовжують грати у вищій лізі, то це буде дуже добре. Але й команда, яка у нас зараз, може сміливо показувати клас середнячка вищої ліги. Якщо будуть серйозні вливання грошей в «Карпати», стимулювання, думаю, що ми претендуватимемо на місце в Кубку УЄФА. Якщо команда працюватиме так, як працює зараз, то все буде добре».

Максим Фещук, нападник ФК «Карпати», срібний призер молодіжного Євро-2006:

«Все закономірно. Переконаний, що «Карпати» заслуговують місця у вищій лізі. Зараз «Карпати» є найсильнішою командою першої ліги. Це – однозначно. Ми виконали завдання, вийшли у вищу лігу. Все нормально. Не важливо, що я забив переможний гол. Грає команда, головне – результат. Результат не одного гравця, а команди. У вищій лізі будемо виступати нормально. Колектив, який підібрався, не є слабким. Не можу конкретніше сказати про амбіції: почнемо грати – побачимо».

Богдан Стронціцький, тренер ФК «Карпати»:

«Весь тренерський, адміністративний та медичний корпус вважають, що рік прожитий не даремно. Така подія увійде в історію. Ми усі створили цю історію «Карпат». Ми вибороли довгоочікувану путівку у вищий дивізіон. Команда цього заслуговувала. Відчуття просто невимовні. Після гри емоцій не було. Всі емоції були віддані на лаві запасних і на полі. Вихід у «вишку» не має негативно вплинути на стосунки між футболістами й усіма працівниками клубу. Навпаки: емоційний сплеск принесе позитив. Хочу усім подякувати, таких вболівальників, як у Львові немає в жодному місті України, ні в першій, ні в другій, ні тим паче у вищій лізі».

Ігор Марченко, багаторічний вболівальник ФК «Карпати»:

«Чесно кажучи, мені уже не так гірко від виступів збірної України в Німеччині. Тепер вже я не так переживаю за збірну, адже у Львові буде вища ліга!!! Але я був впевнений в тому, що ми будемо у вищій лізі, після того, як «Карпати» розгромили на виїзді ЦСКА 0:3. Думаю, що все залежатиме під перших матчів та результатів команди у найвищому дивізіоні. Якщо вдасться нормально, стабільно набирати очки, то все буде добре. І з мікрокліматом в команді також. Якщо ж почнемо з кількох поразок, то можна чекати всього. Однозначно команду потрібно підсилювати. Можливо, «Карпатам» потрібен новий тренер. Вважаю, що Дячук-Ставицький сам розуміє, зрештою, це видно з цього інтерв’ю, що він не бачить себе тренером вищолігової команди. Важко говорити про амбіції клубу. Звичайно, був випадок, коли новачок вищої ліги – полтавська «Ворскла» – став бронзовим призером. Якщо «Карпати» не підсиляться і не матимуть чотирьох-п'ятьох запасних, котрі здані реально підсилити гру, буде дуже важко. Ми бачили у цьому сезоні, що травма когось з основних гравців одразу призводила до проблем. Після домашніх поразок від «Зорі» та «Оболоні» ми навіть висіли над прірвою. У першій лізі можна було обіграти суперника, не напружуючись. У вищій лізі таких суперників не буде».

Тарас Кухар, Західна Інформаційна Корпорація

ФК Карпати

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.