Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 07 марта 2012, 16:39
2087
7

Сергей СИБИРЯКОВ: «Не могу упрекнуть арбитра в предвзятости»

«Оболонь» проиграла «Металлисту» по делу, считает игрок киевской команды

| Обновлено 07 марта 2012, 16:39
2087
7
Сергей СИБИРЯКОВ: «Не могу упрекнуть арбитра в предвзятости»
Сергей Сибиряков

Сергій Сібіряков про перший матч команди у весняній частині чемпіонату.

— Сергію, пристрасті вже поволі вляглися після суботнього матчу з «Металістом», та він ще надто свіжий в пам’яті. Як ви його прокоментуєте нині?
— Розпочну з того, що наша установка на матч складалася з двох головних моментів: гра в захисті й гра в нападі. Певно, мало для кого стане секретом, що ми налаштовувалися грати саме від оборони. І цей момент, тобто гра в обороні, нам вдавався з перемінним успіхом до останньої доданої хвилини. Натомість у нападі практично нічого не створили. Зрозуміло, що «Металіст» — майстерніша за нас команда, але й ми не мали права так беззубо діяти перед воротами опонента. Втім, перемога харків’ян, якщо розглянути всю гру, стала цілком заслуженою, хоч як це прикро констатувати…

— Стосовно голу «Металіста», то ваш тезка Пшеничних його забив уже на дев’яносто п’ятій хвилині, хоча додав арбітр чотири…
— Якщо ви натякаєте на арбітра і його упередженість, то я не погоджуюся. Гадаю, що жодних підводних течій не варто шукати. «Металіст» виконував стандарт на останніх секундах, а все, що потрібно було нам зробити, то якнайдалі вибити м’яч, але Андрій Корнєв не зміг зробити цього. От і все. Вибий він м’яч сильніше і подалі — одразу б пролунав фінальний свисток. Не вистачило нам трішки сил і концентрації на останні хвилини, передусім саме сил. Сподіваюся, що відновимося і продуктивніше відіграємо наступну зустріч.

— Про наступну гру — це ви як мої думки читаєте. Отож, що скажете про «Олександрію» і налаштування на хлопців Леоніда Буряка, адже вони нині ваші головні конкуренти в боротьбі за виживання?
— Команда пристойна, але нам абсолютно до снаги її здолати. Вони в двадцятому турі також втратили очки, а тому відрив не збільшився. Зробимо все можливе, аби позбавити їх очок на своєму полі. Все — нам немає де втрачати очки, тобто не маємо права втрачати. Мусимо в кожній грі набирати максимально можливу кількість пунктів. А гарти в «шахи», тобто дивитися в календар і щось прогнозувати: ось тут беремо, тут втрачаємо, тут втрачають конкуренти, то марна й не надто розумка справа. Все в наших руках чи ногах (сміється).

— У решті турів вашими суперниками, без урахування «Олександрії», будуть середняки — «Волинь», «Металург», «Карпати», «Арсенал»…
— А ще є «Дніпро»! Цей матч стоїть окремо, скажімо так. Розумію, на що ви натякаєте. Що маємо в цих іграх псувати нерви опонентам і чіплятися за пункти. Так і намагатимемося робити.

— Продовжуючи тему календаря, варто зазначити, що в передостанньому турі поїдете на береги Азовського моря, а в останньому — до Чорного. Якщо зможете до двох останніх ігор гарантувати собі прописку в еліті, можна буде й позагоряти?!
— (Сміється). У подібні розклади і в незаплановані сонячні ванни в іграх чемпіонату я не вірю. Гадаю, якщо ми й гарантуємо собі прописку в еліті на наступний чемпіонат, то зробимо це саме в останніх двох турах. Боротьба точно буде точитися до останнього. Вийдемо з неї переможцями, тоді й відпочинемо на лежаках під шум прибою, а як ні … також матимемо трішки часу на відпочинок, але в значно гіршому психологічному стані.

Данило Маланець, газета «Український футбол», fc.obolon.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 7
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
pio28
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
pio28
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
pio28
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
m24101989m
Зараз в Оболоні грають більше львівян- Сибіряков в т.ч.- ніж в карпатах ! Удачі Оболоні !
AnnaSF
Это намек чтобы днепряне брали с его адекатности пример.
choboda
фотка Оболонь-Днепр, а стаття вроде как - Оболонь-Метал...
funnyFAN
адекват