Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 07 марта 2012, 12:00
3048
24

Дмитрий СЕЛЮК: «Если нам засчитают поражение, пойдем в суд»

Вице-президент «Таврии» прокомментировал события, связанные с отменой матча «Таврия» - «Металлург».

| Обновлено 07 марта 2012, 12:00
3048
24
Дмитрий СЕЛЮК: «Если нам засчитают поражение, пойдем в суд»

Офіційну позицію сімферопольського клубу щодо скасованого матчу проти «Металурга» вже озвучено вустами почесного президента «Таврії». Однак журналіст «УФ» звернувся по коментар ще й до віце-президента ФК Дмитра Селюка, котрий бачить ситуацію дещо під іншим кутом.

Окрім цього, акцентуємо вашу увагу на тому, про що говорять відвідувачі всесвітньої мережі — місці, де цензури, як правило, немає…

— Дмитре Дмитровичу, той факт, що сімферопольський стадіон «Локомотив» виявився неготовим прийняти матч «Таврії», стало для вас несподіванкою?
— Безумовно! Однак я бачу ситуацію під таким кутом: користуючись нагодою, зараз можна вилити чимало бруду на того ж Сергія Куніцина, проте відштовхуємося від двох беззаперечних фактів, з якими ніяк не посперечаєшся. Перший: нам завадили погодні умови, з якими неможливо боротися. І другий: якщо говорити про технічну поразку, яку нібито нам пророкують, висновок є лише один: у жодній країні світу немає такого, щоб через неготовність футбольного поля з об’єктивних причин, команді-господарю зарахували 0:3. Це — відвертий дебілізм. До того ж, я дуже сподіваюся, що з часу мого відходу з «Металурга» в Донецьку залишилися достойні люди, котрі розуміють, що доля трьох очок має вирішуватися на футбольному полі, а не в офісах.

— Тож у клубі за неготовність газону ніхто не відповідатиме? Голови не «полетять»?
— А чому вони мають «летіти»? У принципі, ми могли б в екстреній ситуації викликати гелікоптери, й за кілька годин матч розпочався б на запасному полі, про яке зазначено в Регламенті. Але це — маразм із тієї простої причини, що статися могло що завгодно. А раптом якась трагедія з перельотом? Хто б за це відповідав? Я вважаю, що ми не провели гру через форс-мажорні обставини, пов’язані зі снігопадом. Та окрім цього я нагадаю, що стадіон не належить ФК і ми сплачуємо за нього оренду. Відповідно, його власники повинні забезпечити нам усі умови для гри. Якщо цього не сталося, як це стосується першої команди? Чому вона має бути винною у цій ситуації?!

— Яка ймовірність того, що «Таврії» все ж зарахують технічну поразку?
— Я вже консультувався з юристом із Швейцарії. Зі стовідсотковою впевненістю можу наголосити: якщо таке рішення все ж буде винесено, ми обов’язково підемо до суду, і ця справа для нас буде виграшною, навіть у Лозанні. Тому хвилюватися з цього приводу не слід. Однак я вірю в те, що відповідні органи будуть об’єктивні, тож до жодних судів не дійде, а поєдинок просто перенесуть. Зрештою, вся ця бюрократія просто суперечитиме спортивним принципам.

— За подібних погодних умов у неділю інші три приймаючі міста без проблем упоралися з підготовкою газону, до того ж, іще з радянських часів трав’яний покрив «Локомотива» славився своєю якістю. Якось ці два факти не в’яжуться з ситуацією в Сімферополі. Чи не провокація це часом?
— Знаєте, якщо вже відверто, то особисто я вважаю це саме провокацією… Я міг би зараз говорити про трьох людей щодо цього питання: президента клубу (Сергія Куніцина. — А.В.), генерального (Юрія Васюкова. — А.В.) та спортивного (Валерія Петрова. — А.В.) директорів, які сиділи в Сімферополі останні два місяці та чимось там нібито займалися. Однак, якщо це справді так, тоді тим паче: чому має потерпати команда, яка готувалася до відновлення чемпіонату два місяці?

Підбиваючи підсумки нашої розмови, скажу, що клуб готовий заплатити штраф та переграти поєдинок. Вірю, що саме таке рішення ухвалять відповідні органи. Все-таки свого часу матчі дозволяли проводити й у гірших умовах: згадайте хоча б поєдинки між «Львовом» і «Металістом» у Добромилі та «Зорею» й «Волині» в Луганську.

Окрім цього, я хотів би сказати кілька слів про наших футболістів: деякі з них плакали, коли дізналися, що матч скасовано — так сильно вони налаштовувалися на «Металург», якого хотіли перемогти в чесному двобої. Відбирати в них таку можливість у майбутньому було б вищою точкою несправедливості.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Байеру на заметку: выскочки никогда не повторяют чемпионский триумф
Футбол | 26 апреля 2024, 11:35 35
Байеру на заметку: выскочки никогда не повторяют чемпионский триумф

Вспоминаем неожиданных чемпионов топ-5 в контексте их следующего сезона

Стало известно, сколько Реал заплатил за трансфер Лунина Заре
Футбол | 26 апреля 2024, 12:40 16
Стало известно, сколько Реал заплатил за трансфер Лунина Заре

На украинского вратаря в свое время претендовали «Наполи» и «Ливерпуль»

Комментарии 24
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Nord-West
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Nord-West
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
baol
где ты видел слово "бесплатно"? Сиркис сказал что поле в хорошем состоянии и он может его предоставить для переигровки, об бесплатности речи небыло.
geco
Надо переиграть , на фига на себя такой грех брать. Да и болельщикам праздник.
movkli
команде - штраф (т.е. наказать хозяев, а те пусть качают с мерии у кого стадион во владении) - матч переиграть на нейтральном поле) вон Суркисы предлагают на Динамо - биплатно...
san68-68
Поле однозначно было не готово к проведению матча. И вина лежит полностью на хозяевах. на таком поле поломаться - раз плюнуть. Проблема возникла не за 1 день и, вполне можно было дня за 2-3 попросить о переносе игры. И никаких проблем бы не возникло. Так что ничего удивительного, что стал вопрос о техническом поражении. Всё по делу. Хотя игроков Таврии жаль. Они в этой ситуации не виноваты.
karvaleri
Мутные междусобойчики.
А страдает команда и болельщики.
conquistador
електроенргія, нонче - ьдЮже дорога)))
conquistador
кому "понятно"??? он, в Луганську, Зоря з Волинню який матч видали! вони й розраховували, на щось подібне (в сенсі, що дозволять грати) Заяяєв же сказав, що він би зіграв на такому полі
andru1993
да хер там идите куда хотите. Тех поражение. готовиться надо было заранее. пленкой можно было накрыть. К томуже есть подогрев.
conquistador
Млять, усю зиму виясняли, хто в них головнокомандуючий, а в результаті - "забули" підготувати поляну... зате трансферні потоки, намагалися "осідлати" обидва! за це, не забули!!!
уух (праскурафф)
но ведь он не может не знать регламент! ...в части ст.11, 12..
чего он тогда "косит", на что рассчитывает???
ну, разве-что, на добрую волю металлурга...
valenok2
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
LeonidZhitomir
Очень мутный типок.
Поражение научит не опираться "на авось".
Костя (Сумы)
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
UgandaMan
Тур выходного дня в Лозанне (организация и сопровождение судебных разбирательств в САС). Ол инклюзив, Регулярные рейсы. Тел. (044) 123-45-67
Ice888
Виноват ,а оправдывается. Селюк одним словом.
BekXan
"""— Дмитре Дмитровичу, той факт, що сімферопольський стадіон «Локомотив» виявився неготовим прийняти матч «Таврії», стало для вас несподіванкою?
— Безумовно!"""
Это идиотизм так отвечать человеку занимающий такой пост в команде!!!!!!!!Это превселюдное включание дурачка!!!Он такими заявками футбольный мир Украины идиотами считает...
"""Однак, якщо це справді так, тоді тим паче: чому має потерпати команда, яка готувалася до відновлення чемпіонату два місяці?"""
А причём здесь другие клубы???Розбиритесь внутри клуба,кто главный и чем занимаетесь!!Это ваши проблемы!!!С приходом этого человека Таврия просто одна клубная проблема,скандал за скандалом !!Что внутри что снаружи!!!!Дайте клубу нормально работать и радовать своих болельщиков!!!!
Kot-kharkiv
Одного не пойму, газон оказался неподготовленным в течении одной ночи до матча??? Крымчане же неделю наблюдали за тем, как поле превращается в огород. Неужели, нельзя было за 2-3 дня до начала матча договорится о переносе матча на другое поле???? На хрена было ждать инспекторов, ведь и так понятно, что на этом огороде играть никто не будет?