Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Прыжки в воду
| Обновлено 18 ноября 2022, 06:01
1941
1

Украина завоевала 11 из 12 лицензий в прыжках в воду

Больше украинские спортсмены лицензий еще не завоевывали

| Обновлено 18 ноября 2022, 06:01
1941
1
Украина завоевала 11 из 12 лицензий в прыжках в воду

Українські стрибуни у воду повернулись з Кубка світу FINA, що проходив в Лондоні (Великобританія). Місце турніру було обрано невипадково, адже спортсмени мали чудову нагоду протестувати олімпійський басейн до початку Ігор XXX Олімпіади, а організатори – у змагальній обстановці, перевірити функціонування усіх служб, які забезпечували проведення турніру зі стрибків у воду.

За словами президента Федерації України зі стрибків у воду Ігора Лисова, лондонський водний парк відповідає всім сучасним вимогам. «Оригінальна архітектура самої будівлі, відчуття комфорту та затишку, коли безпосередньо знаходишся в чаші басейну та тепла підтримка уболівальників, (щодня на трибунах було не менше 5 тисяч глядачів), які нагороджували оплесками за вдало виконаний стрибок кожного спортсмена – все це не могло не вразити у приємному сенсі цього слова», - підкреслив президент Федерації.

Єдиною проблемою, за оцінками самих спортсменів, стало штучне освітлення. Так як стеля зроблена у вигляді хвилі, тому важливим було знайти компромісне рішення, щоб світло не потрапляло ані спортсменам, ані суддям в очі, представники медіа могли давати якісну картинку та й глядачам було добре дивитись за усіма баталіями. Під час змагання з 10-метрової вишки деякі атлети втрачали орієнтацію у просторі із-за нерівномірного освітлення. Всі зауваження були передані до Оргкомітету і будуть враховані до початку Ігор.

Але все це не завадило українській збірній зі стрибків у воду виступити успішно. Вперше за роки Незалежності на Олімпійських іграх наша команда здобула 11 з 12 максимально можливих ліцензій, зокрема повий комплект путівок у всіх 4-х видах синхронних стрибків, де одразу розігруватимуться медалі серед 8 найкращих дуетів світу. Слід зазначити, що максимальну квоту у синхронників, окрім нашої команди, мають китайські спортсмени.

НОК України
www.noc-ukr.org

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ГЕРАСКЕВИЧ: «Любительница дубайских кокосов должна быть лишена всех званий»
Зимние виды | 01 мая 2024, 09:10 4
ГЕРАСКЕВИЧ: «Любительница дубайских кокосов должна быть лишена всех званий»

Украинский скелетонист отреагировал на скандальные заявления Алсу Алейниковой

Одна из самых известных теннисных пар рассталась
Теннис | 05 мая 2024, 16:51 2
Одна из самых известных теннисных пар рассталась

Стефанос Циципас и Паула Бадоса больше не вместе

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
MadMixa81
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил