Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 29 февраля 2012, 14:16
1248
1

Джанни ИНФАНТИНО: «Задача – сделать Евро-2012 безопасным»

В Польше состоялось рабочее заседание по вопросам организации безопасности на Евро-2012

| Обновлено 29 февраля 2012, 14:16
1248
1
Джанни ИНФАНТИНО: «Задача – сделать Евро-2012 безопасным»

29 лютого ц.р. у Варшаві під головуванням Генерального секретаря УЄФА Джанні Інфантіно пройшло робоче засідання з питань організації безпеки на стадіонах в інших офіційних місцях Турніру. У засіданні взяли участь операційний директор УЄФА Мартін Каллен, директори турнірів в Україні та Польщі Маркіян Лубківський і Адам Олькович, а також представники українського та польського місцевих оргкомітетів і експерти УЄФА з безпеки.

Відкриваючи нараду, Дж. Інфантіно наголосив, що безпека є ключовим проектом в рамках Турніру і тому потребує особливої уваги з боку організаторів та органів влади двох країн. Усі, хто прибуде до України і Польщі, відвідуватимуть матчі Євро, мають почувати себе безпечно і комфортно, підкреслив Генеральний секретар.

За словами М. Лубківського, учасники зустрічі проаналізували хід підготовки до проведення заходів турніру в частині реалізації Концепції безпеки на стадіонах та в інших офіційних місцях.

«Обговорювалися такі питання, як підготовка управлінських команд та стюардів на стадіонах міст-господарів ЄВРО 2012, медичне забезпечення вболівалників і цільових груп УЄФА на час проведення турніру, операційне планування заходів охорони на стадіонах та під час перебування команд-учасниць в Україні та Польщі, - розказав М. Лубківський. Учасники зустрічі погодилися, що новозбудовані стадіони в Польщі і Україні потребують проведення до ЄВРО максимально можливої кількості матчів для тестування арен і вдосконалення роботи управлінських команд», - додав він.

Інтегрована Концепція безпеки та правопорядку УЄФА ЄВРО 2012 передбачає взаємодію відповідних служб безпеки стадіонів та офіційних місць турніру з правоохоронними органами та приватними охоронними компаніями, які забезпечують безпеку офіційних місць, налагодження системи стюардингу на стадіонах та погодження процедур медичного забезпечення і, передусім, розробку та погодження планів спільних дій у випадку надзвичайних ситуацій.

Вперше за всю історію проведення Європейської першості з футболу, на час проведення ЄВРО вводяться в дію певні стандарти та процедури медичного забезпечення цільових груп УЄФА, а також вболівальників та гостей турніру. Ці стандарти були розроблені та затверджені Медичним комітетом УЄФА і враховують досвід проведення попередніх європейських та світових чемпіонатів з футболу. Такий підхід викликаний необхідністю уніфікації та стандартизації послуг з медичного забезпечення подальших спортивних заходів.

«Наше завдання зробити турнір максимально безпечним, щоб кожен відвідувач почувався, як на великому святі. Гості, які приїдуть до нас мають відчути футбольну атмосферу, гостинність країн-господарок, привітність наших людей – адже ці враження залишаться в пам’яті на всі життя і сформують позитивне враження і про турнір, і про країни-господарки», - зазначив директор турніру.

Сьогодні ж ввечері експерти УЄФА і МОК України та Польщі проінспектують організацію безпеки і правопорядку під час першого матчу на новому Варшавському стадіоні між національними збірними Польщі та Португалії.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
san18felix
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил