Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 24 февраля 2012, 17:52
1439
5

РЕБЕНОК: «Нас рано списывать из претендентов на Лигу Европы»

В борьбе за путевку в еврокубки полтавчанам помогут болельщики, уверен футболист

| Обновлено 24 февраля 2012, 17:52
1439
5
РЕБЕНОК: «Нас рано списывать из претендентов на Лигу Европы»
Павел Ребенок

Для «Ворскли», як і для «Карпат», сьогоднішнє товариське «зелено-біле» дербі в Анталії стане четвертим, заключним спарингом на останніх зборах в Туреччині. Цікаво, що як і львів’яни, два перших поєдинки полтавчани програли з рахунком 0:1. А от в третьому підопічних Миколи Павлова прорвало – представника вищої ліги Узбекистану «Бухару» вони розтрощили з рахунком 8:1. Шість голів забив Ахмед Янузі, по разу відзначилися Роман Безус та Павло Ребенок, з яким напередодні гри з карпатівцями спілкувався кореспондент Інформаційного центру львівського клубу.

– Павле, нинішньої зими «Ворскла» вже зіграла в Туреччині загалом за два збори шість матчів і в чотирьох з них не змогла забити бодай один м’яча, кожен раз поступаючись з мінімальним рахунком 0:1. В чому причина?
– Реалізація гольових моментів у нас зараз насправді не найкраща. Думаю, це пов’язано з тим, що наразі ми ще не вийшли на оптимальний рівень готовності. Але в цьому нічого дивного немає – на дворі лютий. Хоча з іншої сторони, до поновлення чемпіонату лише трохи більше тижня, а значить необхідно в найближчі дні виправити всі недоліки. Що ж до зіграних спарингів, то в кожному з них ми як мінімум нічим не поступалися суперникам, а в деяких були значно кращими. Створювали й чимало моментів, але ніяк не могли забити. Навіть пенальті не забили. А от нам забивали навіть тоді, коли ніби то й нічого серйозного біля наших воріт не було.

– Але в останній грі з «Бухарою» все ніби то почало у вас в нападі налагоджуватися?
– Навіть не знаю, що сказати. Вісім голів за один матч – це звичайно приємно, але щоб ми весь свій гольовий запас на цьому не вичерпали (сміється). Сподіваюся, що ця гра поверне нам впевненість у завешальній стадії атаки і ми, нехай і не по вісім, але по кілька голів будемо забивати у кожному наступному матчі.

– Наступна гра у вас також товариська, з «Карпатами».
– Так, вона то товариська, але є важливою для обох команд, бо і для нас, і для них це буде останній спаринг перед першою офіційною грою після зимової паузи. До того ж «Карпати», як і ми, не зовсім вдало проводять останні спаринги тут в Туреччині. Тому зрозуміло, що обидві команди будуть намагатися добитися максимально позитивного результату, щоб в хорошому настрої повернутися додому і з більшою впевненістю у своїх силах готуватися до поєдинків чемпіонату. Так що сьогодні буде не зовсім товариська гра. Але це добре, бо вже потрібно відновлювати специфічні відчуття серйозних матчів, де на перше місце виходить результат. От тільки хочеться, щоб з обох сторін обійшлося без травм.

– Ви з «Карпатами» в нинішньому чемпіонаті вже зіграли обидва матчі. Якими вони тобі запам’яталися?
– У Львові ми виграли 2:0. І цей результат цілком відповідав грі. Ми були сильнішими майже всі 90 хвилин. Якщо мені не зраджує пам’ять, у «Карпат» навіть моментів не було. А от у Полтаві вже була зовсім інша гра. Напевно, на наших діях далася взнаки втома, яка накопичилися упродовж дуже насичених ігор осені. Пам’ятаю, що після матчу сил зовсім не було. Хлопці навіть в душ не одразу йшли, а спочатку просто мовчки сиділи і приходили до тями. Ми тоді вигравали 1:0 і робили все, щоб втримати переможний рахунок. Але «Карпати» по перерві зуміли відігратися. В кінці у Безуса був момент, але Тлумак добре зіграв. Думаю, що нічия в тому матчі, як і наш виграш у Львові, була справедливою.

– «Ворскла» восени грала в груповому турнірі Ліги Європи. Як думаєш, вдасться вам повторити цей результат у наступному сезоні?
– Перш ніж вийти у груповий турнір Ліги Європи, нам потрібно спочатку здобути право взагалі грати у єврокубках. Ми знаємо, що багато хто вважає, що цього року Полтава буде без єврокубків. Але ні я, ні мої партнери з цим не згідні. Так, наразі ми відстаємо від «Кривбаса», який йде п’ятим і який займає місце, що стовідсотково гарантує путівку до Ліги Європи, на сім очок. Але попереду ще десять матчів. І саме з «Кривбасом» ми граємо першу гру за тиждень. Коли виграємо, то скоротимо відставання до чотирьох очок. Так що нам дуже важливо одразу, з першого матчу почати набирати очки. Сподіваємося, що наші вболівальники нам в цьому допоможуть. Так що ми ще поборемося і списувати нас з числа претендентів на Лігу Європи ще зарано.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
alex_kor
нет, набрать семь как некоторые
Arius
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Райден
Только Ребенки вроде тебя.
jimi86
конечно не стоит. Но для того что бы быть реальным претендентом надо землю грызть. Так что всё зависит от вас ребята.
san14felix
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил