Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Художественная гимнастика
|
3294
0

Близько двохсот представниць художньої гімнастики зібрав юніорський чемпіонат України

Бій із тінню й обручем

Близько двохсот представниць художньої гімнастики зібрав юніорський чемпіонат України

Львів давно не бачив такої кількості юних грацій. Близько двохсот представниць художньої гімнастики зі всіх областей держави зібрав юніорський чемпіонат України, який розпочався днями у спортивному залі СКА.

Востаннє схожі змагання відбувалися в нашому місті майже шість років тому.

Юлія Сапронова, Анна Довгановська, Ніна Єресько, Анна Вудвуд і Христина Івах, які тоді в складі львівської команди вибороли третє місце, нині вже допомагають у проведенні змагань. Утім нова генерація львівських гімнасток нічим не гірша й має все для успіху, вважає головний суддя чемпіонату Катерина Сороковська. Нашу область на цих змаганнях представляють три команди. До першої, найсильнішої, увійшли дві “динамівки” Анастасія Козак і Юлія Слободян, а також чотири вихованки СДЮШОР СКА – Вікторія Ленишин, Ольга Денькович, Христина Мудрик і Катерина Калініна. Саме на цих дівчат господарі турніру покладають найбільші сподівання в боротьбі за місця на п’єдесталі. Загалом на чемпіонаті розіграють чотири комплекти нагород: в особистих і командних змаганнях із багатоборства (вправи без предмета, скакалка, обруч, м’яч, булави, стрічка), групових вправах із п’ятьма стрічками, а також визначать переможців загального заліку серед областей. “Цей чемпіонат покликаний перевірити насамперед бійцівські якості та командний дух, а також виявити вміння тренерів підготувати для області не одну “зірочку”, а шість сильних гімнасток”, – розповіла в інтерв’ю “Газеті” Катерина Сороковська.

Турнір у розпалі та триватиме до четверга включно з дев’ятої ранку до восьмої вечора. Музика під час змагань звучить різна: від класики “Болеро” і “Сіртакі” до саундтреків із відомих кінострічок “Привид Опери” та “Бій з тінню”. Юні грації (а на турнірі виступають дівчата тринадцяти-п’ятнадцяти років) із помітним хвилюванням підходять до краю килима та виконують свої вправи не без помилок і втрат предметів. Але можна точно сказати вже сьогодні, що серед них – наші майбутні Бессонови й Годунко. Учасники змагань відзначають чудову роботу львівських організаторів, а також те, що зовсім іншого святкового вигляду набув спортивний зал СКА. До цього доклав зусиль батьківський комітет СК “Багіра”. Зауважимо, що міжнародний турнір із художньої гімнастики, який уже десять років взимку проводить цей спортивний клуб, постійно отримує схвальні відгуки. “Ми вважаємо, що наші змагання мають бути такими ж красивими і яскравими, як і їх учасниці”, – говорить Катерина Сороковська.

Анна Савчик, Львівська газета

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ЗИНЧЕНКО: «Не могу поверить, что это мое третье Евро. Чувствую себя старым»
Футбол | 28 марта 2024, 16:12 5
ЗИНЧЕНКО: «Не могу поверить, что это мое третье Евро. Чувствую себя старым»

Полузащитник сборной Украины прокомментировал выход команды на Евро-2024

ВИДЕО. 10-летний вундеркинд шокировал шахматный мир, обыграв Карлсена
Другие виды | 28 марта 2024, 16:40 0
ВИДЕО. 10-летний вундеркинд шокировал шахматный мир, обыграв Карлсена

Аргентинец Фаустино Оро получил от СМИ прозвище «Шахматный Месси»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.