Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Гандбол
|
1348
0

Чоловіча збірна України з гандболу має шанс повторити шлях своїх футбольних «колег»

Важливий крок до «мундіалю» в Німеччині

За один тайм у Португалії українці зробили «запас» у дев'ять м'ячів!

Помилки у заголовку немає, адже чоловіча збірна України з гандболу має шанс повторити шлях своїх футбольних «колег»: чемпіонат світу 2007 року з «ручного м'яча» відбудеться у Німеччині. Для цього підопічним Сергія Кушнирюка та Івана Фучеджі потрібно подолати лише стадію «плей-оф», де нашими суперниками стали португальці - далеко не останні на континенті в цьому виді спорту. У них принаймні немає організаційних проблем і скандалів.

Тандему Кушнирюк-Фучеджі в останній рік довелося витримати не одну атаку запорізького гандбольного лобі. У керівництві багаторічного чемпіона країни ЗТР весь час вважали, що очолювати збірну повинен їхній тренер, бо «козацький» клуб багато років витягував наш чоловічий гандбол. Оновлена федерація вистояла під цим тиском, та й ЗТР вгамував свої амбіції, втративши титул на внутрішній арені. У підсумку психологічно міцнішою стала команда олімпійського чемпіона Кушнирюка, яка набула навички грати тим краще, чим... гірші обставини..


Напередодні виїзду в Португалію травмувалися чотири гравці збірної, а вже під час останніх тренувань вибув з ладу один iз провідних наших виконавців Андрій Наталюк. У подібній ситуації за щастя вважалося програти на виїзді з пристойною різницею м'ячів, яку б можна було відіграти вдома. Реальність же перевершила всі наші сподівання. Після нічиєї в першому таймі українці видали просто феноменальну другу половину зустрічі і закинули у ворота господарів удвічі більше м'ячів, ніж пропустили. У гостях, та й ще на такій відповідальній стадії, у континентальному гандболі подібне трапляється вкрай рідко.


Крок до гандбольного «мундіалю» українці зробили завдяки тому самому, що допомогло і футболістам, - згуртованості колективу і дисциплінованій командній грі. У португальців був один лідер - Родрігеш, тоді як у нас навіть визнаний бомбардир Юрій Костецький, який давно грає за португальський клуб, не «тягнув ковдру на себе», тож господарі так і не встигли зрозуміти, від кого чекати неприємностей.


Тепер навіть важко уявити, що повинно трапитися, аби наша команда, маючи гандикап у дев'ять м'ячів, втратила путівку у Німеччину-2007, де, до речі, розігруватимуть олімпійські ліцензії. Повторний поєдинок відбудеться 18 червня у Запоріжжі.


ТАБЛО

Кваліфікація до ЧС-2007. Чоловіки. Плей-оф. Перший матч.

Португалія - Україна - 21:30 (12:12)

Альбергарія. 2000 глядачів.

Португалія: Родрігеш - 6, Тавареш - 4, Галамбаш - 3.

Україна: Нат, Петренко, Тхоревський, Шкробанець - по 5, Абрамов, Костецький, Гурковський - по 3, Кисіль - 1

Ігор КОРОЛЬОВ, Україна Молода

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.