Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
3030
3

Сергій ТРИГУБЕЦЬ: «У фіналі ЧЄ-2012 вболівав за Росію»

Гравець львівської «Енергії» Сергій ТРИГУБЕЦЬ про збір команди в Трускавці та ЧЄ з футзалу

Сергій ТРИГУБЕЦЬ: «У фіналі ЧЄ-2012 вболівав за Росію»
Сергей Тригубец

- Тренувальний збір гравці СК «Енергії» провели у курортному містечку Трускавці, неподалік Львова. Розкажи, як все проходило?
- Ми щодня мали дворазові тренування протягом 10 діб. Посередині якраз був виїзд до Львова на гру на Кубок України. Після повернення ми знову займалися у такому режимі - двічі на день. Ми мали навантаження як і з м'ячами спочатку, так і у тренажерному залі згодом.

- На чому робив акценти Станіслав Олександрович?
- Власне на цьому зборі була та необхідна підготовка, щоб до вирішальних матчів всі ми могли підійти у оптимальній формі.  Щоб не було пробілів, адже у зв'язку з участю деяких наших гравців у складі національної збірної України на чемпіонаті Європи, чимало із нас перебували на різному рівні фізичної готовності. Тому завдання було підняти цей рівень до такого, щоб ми могли показувати хороший результат.

- Для «енергетиків» тривалість паузи в чемпіонаті якраз добігає вже чотирьох тижнів. У якій зараз зокрема психологічній формі гравці «Енергії»?
- Настрій у нас відмінний, після цього зимового збору усі задоволені, очікуємо наступних матчів чемпіонату, а там - результат покаже.

- Як ви проводили вільний час від тренувань у Трускавці? Чи була нагода накопичувати командний дух поза спортивним майданчиком?
- Так. Ми мали нагоду зібратися всі разом на перегляд фіналу ЧЄ-2012, обговорити деякі моменти, подискутувати, щось почерпнути для себе по грі і відкласти у пам'яті. В інший вихідний день - це була сауна і басейн, ще один спосіб гуртом провести час. У будні дні – мали досить щільний графік, тому і розважатися не було дуже часу.

- Оскільки вже зачепили тему чемпіонату Європи 2012, що проходив у Хорватії, які твої загальні враження від турніру?  Хтось з гравців чи, можливо, яка-небудь команда стали для тебе відкриттям?
- Господарі чемпіонату, наприклад, добре показали характер, і посіли високе четверте місце. Це, особисто для мене, несподіванка. Приємно вразила також і команда Румунії у матчі з іспанцями. Вони не боялися суперника, застосовували різноманітні тактики, - це є черговим свідченням, що  названі мною команди не стоять на місці, а рухаються вперед, їх вже на «одній нозі» не пройдеш, а тому до ігор з ними вже потрібно добре готуватися. Дуже прибавила у грі також збірна Росії. Видно, що прийшов новий тренер, підібрав нових гравців, - і вони дуже гідно себе проявили, сильно виступили, зокрема і у фіналі.  Остання гра була дуже сильною. Я вболівав за збірну Росії, але так склалися обставини, що наші сусіди не зуміли здобути перемоги у підсумку у вирішальній грі.

- Що стосується нашої збірної - чи не здається, що десь вона на рівні з іншими командами пішла вниз?  Можливо нам, як і росіянам, не були б зайвими зміни у тренерському штабі та на лаві гравців?
- Скоріш за все просто не вдався матч. Так вийшло що дотягнули до серії пенальті, а там вже рівні шанси на програш для кожної команди. Та часто так трапляється, що ніби перебуваєш і у хорошій формі, і є моментів чимало, та гра чомусь не йде. Шкода, що ми не пройшли далі.  Я вважаю, що керівництво та тренерський штаб зробить деякі висновки, і вже найближчі місяць-півтора зможуть налаштувати хлопців на матчі до ЧС. Тим паче, що є до чого прагнути, адже мрія кожного футболіста виступити, дуже добре виступити на чемпіонаті світу, показати себе і команду, щоб країну, яку вони представляють більше впізнавали у світі, у спортивному світі зокрема.

- Давай коротко про перший матч 1/8 фіналу КУ – «Енергія» провела дуже кволий перший тайм... Щось пішло не так?
- Думаю десь просто недооцінили суперника, не вдавалася наша традиційна комбінаційна гра. Але після перерви ми зуміли довести гру до потрібного нам результату, який є цілком закономірним по грі. Не засмучуємося, що пропустили, але хотілося б просто зіграти краще у цьому матчі, щоб на виїзді почуватися більш впевнено.

- «Меркурій» - команда з характером?
- Так, однозначно. Чернівчани одразу пішли у пресинг, боролися за кожен клаптик поля. Думаю матч-відповідь очікується дуже цікавий.  У рідних стінах команда буде викладатися на всі 100%, щоб показати перед уболівальниками і керівництвом клубу, що вони хороші виконавці, адже не раз ми чули, що команда прагне виступати у Екстра-лізі.

- Домашній майданчик «Меркурія» у Чернівцях незнайомий ще енергетикам?
- Наскільки я знаю - ні. Ми не мали нагоди там зіграти. Зал доволі специфічний, одразу за лінією поля ніби стоять глядачі... Там проводили збори наші збірники, тому думаю вони введуть у курс справи решту команди про всі нюанси, щоб ми були готові. Хоч до матчу ще далеко, але оскільки перед «Енергією» завжди стоять високі завдання - ми мусимо враховувати всі фактори.

- Як налаштовуєтеся на матч з «Ураганом»?
- Досить стандартно - вивчаємо сильні сторони суперника, щоб у Івано-Франківську ми могли показати хорошу гру, не лише по результату, а й діями на полі. Постараємося зробити все, щоб перемогти.

Андрій СТАДНИК

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

В Челси принято решение о будущем Мудрика
Футбол | 24 апреля 2024, 19:01 3
В Челси принято решение о будущем Мудрика

«Пенсионеры» расставили приоритеты в отношении украинца

Украинский клуб сорвал матч чемпионата. Стала известна причина
Футбол | 24 апреля 2024, 21:29 1
Украинский клуб сорвал матч чемпионата. Стала известна причина

«Металлург» Запорожье не приедет на поединок против «Хуста»

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
fiorentina10
За кого ти вболівав?
serhiy31
давай тригубець! чекаємо від тебе красивих голів та участі
на ЧС!
Ужас Бандеры
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил