Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 21 февраля 2012, 07:28
1839
2

Карпаты Львов – Вентспилс – 1:1 + ВИДЕО

Единственный гол в матче львовяне провели с пенальти

| Обновлено 21 февраля 2012, 07:28
1839
2
Карпаты Львов – Вентспилс – 1:1 + ВИДЕО

«Карпати» – «Вентспілс» – 1:1.

«КАРПАТИ»: Тлумак (Богатінов, 46), Гірський (Петрівський, 82), Мілошевіч, Балажіц, Ощипко (Болохан, 78), Ткачук (Озарків, 68), Мартинюк (Даушвілі, 46), Ерік (Гудима, 74), Лукас, Голодюк (Кополовець, 46), Гладкий (Касьян, 46).

Тренер – Володимир Шаран.

«ВЕНТСПІЛС»: Мельниченко, Беспалов, Тімофеєв, Смірнов, Хщановіч, гравець на перегляді, Суханов, Космачов, Мартінес, Ахмед, Вішняков.

Тренер – Сергій Подпалий.

Голи: Ерік, 68 (пен.) – Смірнов, 13.

Попередження: Лукас, 16, Ерік, 37.

Не зважаючи на те, що «Вентспілсу» усього 15 років, за цей час латвійська команда встигла чотири рази виграти золоті медалі чемпіонату, п’ять разів срібні та стільки ж бронзові. Це говорить про те, що без медалей «Вентспілс» був лише раз, у рік свого заснування. Найкращі часи для «синьо-жовтих» – це керування командою Романом Григорчуком, теперішнім тренером «Чорноморця». «Вентспілс» у цей період тричі поспіль виграв золоті медалі. До речі, у 2007-му підопічні Романа Григорчука грали проти «Карпат», яких тоді тренував Олександр Іщенко. 

З того складу в «Карпатах» майже нікого не залишилося, за винятком Тараса Петрівського, Батісти та Ігоря Худоб’яка, який і забив гол в тому поєдинку. Він потужно пробив з 25 метрів: м’яч влучив у поперечину, упав на газон і відлетів у поле. Суддя гру не зупинив, аж поки не помітив бокового арбітра, який сигнализував йому, що м’яч таки перетнув лінію воріт.

І от, п’ять років потому, команди знову вийшли на товариський матч. Одразу ж перша паралель – першими забивають латвійці. Гол на 13-ій хвилині став логічним завершенням масових атак «Венспілса». Точніше, не стільки атак, як вдалої гри під час стандартів. Спершу уругваєць Мартінес вистрибнув вище за оборонців і пробив головою. Тлумак відбивав м’яча, а Беспалов, який виграв підбір, пробив вище воріт. А вже невдовзі, після подачі кутового, Смірнов точно пробив головою у недоступний для кіпера «Карпат» кут воріт.

А от в «Карпат» попереду мало що вдавалося. Досить часто передачі від Голодюка та Еріка не знаходили адресатів. У першому таймі трохи важко було Гладкому, який продовжує вливатися в карпатівський колектив. Про себе форвард нагадав на 30-ій хвилині, коли у фірмовому стилі поборовся за м’яч з суперниками і влетів у штрафний. Правда, з самим ударом не склалося.

Щось схоже вийшло і з ударом Ігоря Ощипка – він отримав нагоду після комбінації за участю Лукаса та Голодюка. В останній момент на м’яча кинувся оборонець латвійців. Взагалі, до перерви Голодюк був чи не найактивнішим гравцем команди. Він однаково красиво взаємодіяв як з Лукасом, так і з Еріком. Проте, як і в попередніх матчах, з результативністю «зелено-білих» щось відбувається. За словами Володимира Шарана, уся справа в навантаженнях, а вони зараз відверто недитячі.

До перерви «Карпати» все ж могли зрівняти рахунок. Причому неодноразово. За п’ять хвилин до свистка оборонці «Вентспілса» некоректно повелися з Ощипком. Штрафний взявся виконувати Ерік, але влучив у «стінку», а з добиванням Ощипка впоралися захисники. Невдовзі Мартинюк пройшов аж до лінії поля, після чого прострілив в штрафний на Гладкого, однак нападник не зміг зачепитися за м’яч. І нарешті, за хвилину до перерви супершанс був в Голодюка, м’яча якому грамотно віддав Ерік. Олег вийшов на побачення з Мельниченком і пробив повз нього – штанга!

У перерві відбулося 4 заміни. Тлумака змінив Богатінов, Гладкого – Касьян, Даушвілі вийшов замість Мартинюка, а Кополовець замість Голодюка. Михайло одразу ж мав нагоду – він міг замкнути простріл Лукаса від лінії поля. Однак спроба виявилася марною, тим паче, що секундою перед тим приборкати м’яча не вдалося Касьяну. «Карпати» продовжували тиснути. У хід пішли стандарти. Спешу, після подачі корнера, захисник ледь не зрізав м’яча у власні ворота, а згодом Ощипко замикав дальню штангу, однак забити йому завадив гострий кут. Вже за кілька хвилин той же Кополовець знову міг замикати дальню штангу, цього разу після навісу Лукаса – бракує сантиметрів.

«Карпати» дуже агресивно провели початок другого тайму. Атакували усі без винятку гравці центральної ланки та лінії атаки. Досить непогано діяв Ерік, який і асистував, і пробивав сам. Після одного з таких ударів воротар латвійців з немалими труднощами зміг перевести круглого на кутовий.

Невдовзі розійшовся Касьян. Він виграв повітря після навісу Кополовця і пробивав впритул, але воротар якимось дивом відбиває м’яча на кутовий. Після подачі того ж Кополовця Сашко знову бив головою – кіпер рятує.

Але старання «Карпат» не могли пройти марно. Ерік пролетів лівим флангом, увірвався в штрафний, де його і збили. Суддя вказав на точку, а сам бразилець спокійно реалізував пенальті. Правда, невдовзі його довелося замінити – чи то плеймейкер втомився, чи то зазнав ушкодження після зіткнення з Даушвілі. Гудима, який вийшов замість Еріка, одразу ж включився у гру і мав непогані нагоди. Зокрема, після подачі від Кополовця з правого флангу, Володя скинув м’яча Лукасу. Іспанець пробив небезпечно, але трохи неточно.

На останніх хвилинах оборона «Вентспілса» творила чудеса. Латвійці, здавалось, грали не в товариському матчі, а в фіналі Ліги Чемпіонів. Вони безстрашно кидалися під удари Даушвілі, Гудими, Касьяна та Лукаса. А коли вже захисники були безсилі, на допомогу латвійцям прийшла штанга – вище за інших вискочив Петрівський, пробивши головою.

Матч закінчився так, як і п’ять років тому – результативною нічиєю. Тепер на «Карпати» чекає завершальний поєдинок на зборах. Суперником «зелено-білих» будуть сусіди по готелю – полтавська «Ворскла».

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Чуть не перемудрили. Шахтер спас победу над Зарей
Футбол | 18 апреля 2024, 17:31 160
Чуть не перемудрили. Шахтер спас победу над Зарей

Команда Пушича умудрилась пропустить при преимуществе по количеству игроков, но вовремя спохватилась

Омбудсмен просит Шевченко принять меры в отношении члена своей команды
Футбол | 19 апреля 2024, 14:23 6
Омбудсмен просит Шевченко принять меры в отношении члена своей команды

Скандал с участием Александра Шевченко и Евгении Сагайдак получил продолжение

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
dudigo78
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
eclipse21
шось ця звезда за 7 млн$$$$не блистить((((((але все попереду чемп покаже!