Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 16 февраля 2012, 11:47
1125
1

Сегодня Карпаты сыграют с Войводиной

Матч начнется в 15:30 по киевскому времени

| Обновлено 16 февраля 2012, 11:47
1125
1
Сегодня Карпаты сыграют с Войводиной

Усе, що не робиться – на краще. Так, мабуть, можна сказати про зміни, що відбулися в підготовці «Карпат» у Туреччині. Нагадаємо, що перший спаринг на других зборах «зелено-білі» мали провести проти ОФК «Белград», але столична команда в останній момент вирішила відмовитися від матчу. У терміновому порядку організатори зборів знайшли заміну. Причому заміну дуже якісну. Воно й на краще, адже «Белград» зараз йде на сьомому місці в чемпіонаті Сербії, а «Войводина» – на третьому. А, як відомо, на зборах краще грати проти сильніших команд.

Чемпіоном Сербії «Войводина», мабуть, не стане. Після 15-и турів команда з міста Нові Сад відстає від лідера «Партізана» на 12 очок. А от за срібло можна і потягатися. Гандикап «Црвени звезди» просто мізерний – усього два очки. А взагалі «Войводина» вже давно не вигравала чогось достойного. Останнє її чемпіонство, правда, югославське, датується 1989-им роком. Через 20 років «червоно-білі» вперше виграли срібні медалі, а от з бронзою «Войводина» дружить – з часу незалежності Сербії команда була третьою 9 разів, востаннє торік.

А взагалі варто сказати, що «Войводина» – найстарший клуб сербської елітної ліги (заснований клуб в 1914 році). Цікавим фактом є й те, що в «Войводині» починав свою кар’єру один з кращих футбольних балканців Сініша Міхайловіч. Згодом він перейшов до «Црвени звезди», з якою і виграв Кубок Чемпіонів. Прощальний матч Міхайловіча відбувся на стадіоні «Караджордже» у Нові Сад.

Для «Карпат» зустріч проти «Войводини» буде не першою. У січні 2009-го «зелено-білі» зустрічалися з сербами в Туреччині. Тоді було зафіксовано бойову нічию 2:2. З теперішнього складу той поєдинок пам’ятають дев’ятеро гравців – Петрівський, Мілошевіч, Ощипко, Ткачук, Мартинюк, Кополовець, Зеньов, Худоб’як та Голодюк. Двоє останніх у тому спарингу відзначилися голами. Худоб’як добив м’яча у ворота після потужного удару Ощипка в перекладину, а Голодюк використав передачу від Дениса Кожанова. До речі, гра тоді була дуже жорсткою, з великою кількістю фолів. Андрія Ткачука навіть вилучили з поля.

Тодішню «Войводину» тренував Любо Петровіч, – той самий, який разом з Сінішею Міхайловічем та іншими гравцями «Црвени звезди» виграв Кубок Чемпіонів. Зараз з командою працює чорногорський спеціаліст Деян Вукічевіч.

Тож перший спаринг «Карпат» на других зборах розпочнеться у четвер, о 15:30.

Sport.ua

Михаил Шаповалов
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Повесила баранку, но проиграла. Известна первая финалистка турнира в Майами
Теннис | 28 марта 2024, 23:46 1
Повесила баранку, но проиграла. Известна первая финалистка турнира в Майами

Елена Рыбакина в трех сетах переиграла Викторию Азаренко в полуфинале соревнований

Джокович высказался о своем возможном новом тренере
Теннис | 29 марта 2024, 10:07 1
Джокович высказался о своем возможном новом тренере

Серб не так давно попрощался с наставником

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
bmtxw
ВНИМАНИЕ!
Переход на личности и оскорбления других участников обсуждения караются предупреждением. Повторные и особо тяжкие нарушения влекут за собой бан на период, определяемый модераторами.\\\\\\Уваж. админы.Я не врубиля-это вы лично мне прислали?Или стандартная заготовка?