Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 07 февраля 2012, 11:16
4455
14

Владимир ШАРАН: «У нас серьезная проблема с вратарями»

Наставник «Карпат» - о новичках, вратарях и перспективах команды

| Обновлено 07 февраля 2012, 11:16
4455
14
Владимир ШАРАН: «У нас серьезная проблема с вратарями»

Під керівництвом Володимира Шарана «Карпати» провели три матчі і у кожному святкували перемогу. На зборах в Туреччині було багато цікавого, тож Володимир Богданович погодився відверто розповісти про новачків, воротарів та подальші перспективи команди.

– Володимире Богдановичу, ви планували провести чотири матчі. Чому не вдалося цього зробити? І чи можна вважати четвертим недограний матч проти «Ягеллонії»?
 – Дійсно, я хотів провести ще один спаринг, щоб подивитися всіх гравців, які були у нас на зборах. Але так вийшло, що з поляками довелося грати двічі. Тому вирішили залишити все як є і більше часу присвятити тренуванням.

– Чи достатньо у вас інформації для роздумів? Може, ви б хотіли продовжити збори?
 – Я би хотів... Але розумію, що психологічно дуже складно витримати 14 днів. Не кривитиму душею, навіть за цей час я встиг познайомитися з командою, побачити їхні проблеми і навіть вирішувати їх по ходу. У нас буде ще один збір, аби ще краще все залагодити.

– В одному з післяматчевих коментарів ви звернули увагу на дисципліну. З нею є проблеми?
 – Це не зовсім так. Звісно, що в команді є порядок і дисципліна, але мені хотілося б ще підвищити рівень. Це стосується як ігрової дисципліни, так і побутової. Бо є дрібниці – запізнення, зайва вага... А так, загалом, з дисципліною все гаразд. Я також думаю, що отой психологічний спад, який був в «Карпат» у минулому сезоні... словом, ми вирішимо це питання. Гравці хочуть говорити, йдуть на контакт – це головне. 

– Які враження залишили по собі новобранці?
 – Якщо відверто, то вони мені сподобалися. Правда, Ігор Кузьменок наразі не вписується в нашу модель. Тому він покинув розташування «Карпат». Болохана я знав і раніше, це непоганий гравець. Якщо все буде добре, то думаю, він залишиться у нас. Від матчу до матчу додає Кас’ян. Якщо з ним вдасться вирішити питання, то він нас підсилить. Федір Черних – гравець також непоганий, і я б хотів, щоб він залишився. Але наразі я розглядаю його не як гравця основи. На перспективу він би нам підійшов. Щодо словенського нападника Романа Безяка – то спершу він виглядав цікаво, бо хлопець швидкий і легкий. Однак згодом ми дійшли висновку, що це не підсилення для «Карпат», тому відмовилися від його послуг.

– Чи варто чекати ще когось на других зборах?
 – Черних під питанням, а Болохан та Кас’ян, сподіваюся, з нами поїдуть. Треба награвати основний склад, а у нас Худоб’як травмувався. Відкрите питання з Артемом Федецьким. Можливо, до нас приєднається ще один гравець атаки, який зможе нас реально підсилити. Також не варто забувати, що повернувся Авелар. На жаль, я наразі з ним не знайомий, але те, що мені розповідали, і те, що я бачив, не може не тішити. Він може закрити ряд позицій і є справжнім професіоналом. Я на нього надіюся – єдине, сподіваюся, що травма не буде його турбувати. А чекати ще когось на перегляд нема сенсу.

– Чому на других зборах ви вирішили грати з українськими клубами?
 – Справа в тому, що зараз є проблема з хорошими суперниками. А ми хочемо грати виключно проти сильних команд. Російські команди їдуть додому. Те, що нам пропонували... Хотілося кращого. Тому що реально перевірити гравця можна у грі проти сильного опонента. Скажімо, всі три суперники на перших зборах – хороші команди. Навіть та ж «Ягеллонія». Як-не-як, ми програвали 2:0 після першого тайму. Тож я зупинився на українських клубах, з якими «Карпати» вже грали в чемпіонаті. У мене є добрі знайомі і в Маріуполі, і в Полтаві. З ними можна буде домовитися про те, щоб гравці обох команд залишили поле без травм.

– Як будете вирішувати ситуацію з воротарями?
 – Це проблема дуже серйозна. Дай Бог, щоб такі проблеми в кожній команді були. Тренер воротарів Володимир Васютик ламав голову – кого ж ставити. Зараз у нас чотири воротарі, а на другі збори поїде лише три. От у ці дні й вирішується, хто поїде, а хто залишиться у Львові. Мартін дуже непогано виглядав і Мисак видно, що піднявся серйозно. Він грав в основі «Кримтеплиці», набрав впевненості. Сподобалося, як він стояв проти Нальчика у другому таймі. Хотілося, щоб на воротах стояв українець, бо легіонер має бути сильнішим на голову. Але якщо в чемпіонаті Богатінов не вражав, то зараз добре працює. Тлумак досвідчений, а ставити одразу ж з весни молодого воротаря – ризиковано.

– Хто прийматиме рішення по «четвертому зайвому»?
 – Володимир Васютик більше знає хлопців, тому я, звісно, прислухаюся до його думки.

– Якби на збори треба було їхати завтра, кому б ви сказали: «Шкода, але ти залишаєшся»?
 –  (Після паузи.) Не готовий зараз відповісти на це питання. Треба ще дивитися і думати. А збори покажуть, хто буде воротарем номер один.

– Коли команда приступає до роботи?
 – Збираємося 8 лютого. Буде невелика пробіжка, відновлення. Товариських матчів не плануємо, бо холодно і не хочеться, щоб хтось травмувався. Сподіваюся, що у нас буде можливість працювати на «Україні» з м’ячами, бо бігати зараз нема сенсу. А цю роботу ми продовжимо в Туреччині.

Інформаційний центр ФК «Карпати», Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 14
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
valentine2012
шаран забери себе из александрии панькива он пойдет в карпаты карпаты не александрия и решишь проблему с вратарями .панькив давольно не плохой воротник просто александрия такая команда .
duhast-ivan
ну нах їм тлумак ???? і петрівський...)))нехай фк львову помагають))
Puzyara
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
basiak2012
Кстати у Кривбасса тоже траблы с вратарями.. Подарите им Тлумака, благотворительность - это прекрасно
voron4
І Каніболоцького в придачу)))
Райден
Бойка в Карпати.
basiak2012
А у Шахтера противоположная проблема.. пусть договорятся с Карпатами.. Богатинова в Донецк.. а Львову пусть там кого им нужно.. Кожанова, Федецкого, а может и Кобина..)
voron4
"Болохан - не поганий гравець", а добрих гравців нам вже не треба. По грі я б не сказав що він підходить Карпатам
Choorest77
Як на мене 1-м номером мае бути Богатінов.Тлумака в фк Львів. З часом Мисак іІлющенков будуть конкуровати за основу.
JimmyS
альтернатив нет, не вижу очереди из олигархов на это место.
horhe14
если тлумак на воротах,то Богатинова и Мысака в защиту и разрешить играть руками.....Андрийко нехай иде Васютику допомагати.
qaz2008r
А нахрена тримаєте Мартіна.???
kum_Poltava
Удачі!
CrisMX
Владимир ШАРАН: «У нас серьезная проблема с президентом Карпат, он не подходит клубу»