Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 31 января 2012, 23:09
1890
0

Микола СИЧ: «Урагану вдома допомогли рідні стіни»

Розмова з головним тренером львівської «Енергії»

| Обновлено 31 января 2012, 23:09
1890
0
Микола СИЧ: «Урагану вдома допомогли рідні стіни»

У чемпіонаті футзальної Екстра-ліги настає пауза, а збірна України у складі якої чималеньке представництво гравців львівської «Енергії» вирушає на чемпіонат Європи до Хорватії. Як заповнюватиме цю паузу «Енергія», а також про призначення колишнього одноклубника Володимира Шарана на посаду головного тренера «Карпат» «СПОРТИВЦІ» розповів екс-захисник львівських «Карпат» та луцької «Волині», а нині тренер футзальної «Енергії» Микола Сич.

У Трускавці хороші умови

-Зараз настає величезна пауза у чемпіонаті. У  цей час в нас буде гра на Кубок України з чернівецьким «Меркурієм», - розпочинає розмову Микола Сич. - До цього часу повернуться наші збірники. А наступний тур у чемпіонаті Екстра-ліги стане для «Енергії» ключовим, адже 25 лютого зіграємо на виїзді з івано-франківським «Ураганом». До цієї гри ми готуватимемося у Трускавці на десятиденному тренувальному зборі. Звичайно, що збірники приїдуть втомленими. Тут усе залежатиме від того, до якого етапу дійде збірна України…

-Тренувальні збори у Трускавці вже стали для «Енергії» традиційними. Чому обираєте саме це місто?
-Є багато факторів. Це курортне місто, яке знаходиться недалеко від Львова. Добиратися туди зручно, адже ми не залежимо від залізниці, а добираємося своїм фірмовим автобусом. Свого часу ми спробували проводити підготовку до матчів у цьому місті, нам сподобалося і з тих пір вже не змінюємо точки дислокації. У Трускавці нам створюють хороші умови: тренування у залі двічі на день, хороше харчування. Тобто є всі умови щоб плідно працювати і підготовитися до вирішальних ігор.

-Результат останнього матчу «Ураган» - «Локомотив» (6:3) вас здивував?
-Звісно, що здивував. Напередодні матчу більшість фахівців схилялося до того, що в «Урагану» немає шансів, щоб «взяти» «Локомотив» у себе вдома… На мою думку «Урагану» вдома допомогли так би мовити рідні стіни. Вчасно «вистрелив» Карліньос та й загалом вся команда зіграла з величезним бажанням та цілковито віддалася грі. Здивувало те, що «Локомотив» зі своїми амбіціями на чемпіонство, враховуючи дуже великі кадрові проблеми «Урагану» пов’язані з травмами, виглядав вже надто беззубо в Івано-Франківську. Команда, яка претендує на чемпіонство і про це скрізь заявляє не має права показувати таку беззубу гру. Якщо до цієї гри «Локомотив» у 13 матчах пропустив 21 м’яч, то зараз примудрився за одну гру пропустити аж шість. Тому «Ураган» у цій грі справедливо переміг.

Для Федецького ідеальний варіант – «Карпати»

-Перейдімо до великого футболу. Ви, як колишній гравець львівських «Карпат», що скажете зараз про ситуацію навколо цієї команди: призначення нового головного тренера, перипетії із Артемом Федецьким, щодо підписання контракту?  
-Призначення Володимира Шарана на посаду головного тренера піде для «Карпат» тільки на користь. У плані того, що він молодий тренер, його робота в «Олександрії» мені дуже сподобалася. З тих кадрів, які в нього були в «Олександрії», команда доволі гідно виглядала у кожній грі. А от результат – це невеличка лавка запасних та й, мабуть, ще є фактори, які відомі в особистій кухні «Олександрії». Тому Шарану бажаю в «Карпатах» удачі, адже разом із ним виросли, закінчували Львівський спорт інтернат. Забранський, Чижевський Шаран та я є випускниками  одного класу спорт інтернату в тренера Дмитрасевича. Потім із Володею разом грали в «Карпатах», а далі він перейшов в київське «Динамо».  Тому знаю Шарана, як хорошого гравця, а зараз своєю роботою він доводить ще й те, що є класним тренером і доріс вже до такого калібру, як «Карпати». Важливо те, щоб йому дали попрацювати. А не так, що команда програє одну-дві гри і скажуть, що помилилися у його призначенні. Йому треба дати шанс спокійно допрацювати до літа, а далі нехай він займеться селекцією, підбере гравців і тоді вже на наступний сезон можна ставити конкретні завдання. Наприклад, зараз Димінський поставив завдання через Кубок України пробитися в євро кубки. Це буде зробити дуже важко, бо у Шарана зараз тільки розпочнеться період адаптації у новій команді, він буде відфільтровувати футболістів. Тут ще й треба врахувати кадрові проблеми «Карпат». По-перше, це напад. Ну а про Федецького ви самі зачепили тему. У будь-якому випадку стосовно Артема піде тільки на користь як для «Карпат» так і для «Шахтаря» те, коли ця ситуація вирішиться та й для національної збірної України. Адже у нас не дуже багато таких гравців, якими б так просто можна було «розкидатися». На мій погляд, якщо він повернеться у «Шахтар», то там у нього не буде ігрової практики, адже на його позиції є такі сильні гравці, як Срна та Кобін. Тому ідеальний варіант для Федецького це – «Карпати». У цій команді він лідер, йому довіряють. Гадаю, що Володимир Шаран у цьому плані теж не буде винятком і Федецький матиме достатньо ігрового часу та практики.

Шаран може перевершити Кононова

-Федецький є чи не єдиним представником «Карпат» у збірній України напередодні домашнього Євро-2012. Ця невизначеність якимось чином може вплинути на подальшу його долю у збірній Олега Блохіна?
-Звичайно, що Олег Володимирович буде дивитися на тих гравців, які на даний момент будуть у чудовій ігровій формі. Якщо Федецький не дай Боже не часто буде з’являтися у «Карпатах» тоді, звісно, він у збірну України не потрапить. Тому Федецькому для того, щоб грати у збірній України у своєму клубі потрібно мати стабільну ігрову практику. Усі прекрасно розуміють, що для кожного футболіста чемпіонат Європи чи чемпіонат світу – це мета. А  тим паче, що для Федецького цей Мундіаль може стати першим. Тому функціонери повинні якнайшвидше вирішити подальшу долю Артема, щоб він мав ігрову практику. Адже це – гравець важливий як для «Карпат», так і для збірної України, це гравець з характером. Загалом, вважаю, що у Федецький єдиний шанс пробитися на Євро-2012 через львівські «Карпати» та стабільну, хорошу гру.

-Щодо Володимира Шарана, то на наступний сезон цей фахівець зможе повторити досягнення попередника Олега Кононова, пробитися у євро убки та демонструвати стабільні і хороші результати у чемпіонаті України?
-Насамперед це залежатиме від інфраструктури. Це ми переконалися по роботі в футзальній «Енергії». Усі повинні бути однодумці. Тут я наголошую на тому, що навіть після не цілком вдалих перших матчів не варто робити різких кроків, а довіряти Шарану та дати йому можливість працювати. Адже він своєю професійністю та підходом до роботи довів, що є хорошим тренером в «Олександрії». Тому калібр «Карпат» Шарану до снаги. Якщо влітку буде проведена хороша селекційна робота, то Володимиру Шарану до снаги не лише повторити, а й перевершити хороші досягнення періоду Олега Кононова.

www.energia.lviv.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.