Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
1641
2

Вадим ШАХРАЙЧУК: «Скоро и президент начнет ходить на хоккей»

Центрфорвард «Сокола» забросил победную шайбу в матче против «Беркута»

Вадим ШАХРАЙЧУК: «Скоро и президент начнет ходить на хоккей»

Центрфорвард київського «Сокола» Вадим Шахрайчук, 37 років, забив переможну шайбу у ворота «Беркута» у столичному дербі. Матч 33-го туру Професіональної хокейної ліги закінчився в овертаймі з рахунком 2:1 на користь команди Олександра Годинюка.

«Задоволений, що вирвали перемогу у такому важкому поєдинку. Всі хлопці — молодці, - каже Шахрайчук «Gazeta.ua»після матчу. - Але не треба робити поспішних висновків. У чемпіонаті можна демонструвати успішні результати, а у плей-офф виступити невдало. Головне, щоб навколо хокею постійно був ажіотаж, будували нові катки і вкладали у хокей гроші. Сьогодні на матч прийшов Попов (Голова Київської міської державної адміністрації). Скоро і президент почне ходити.»

Вадиме, ви починали сезон у чемпіонаті Словаччини у «Зволені». Тепер виступаєте у ПХЛ. Що скажете про рівень української першості?
«Молодці, що зробили таку лігу. Хоча і запізнилися років на десять. Все-таки, краще пізно, ніж ніколи. Якщо функціонери будуть підтримувати хокей, так як це роблять у «Беркуті», «Донбасі» та  «Соколі», то із року в рік рівень чемпіонату зростатиме. В Україну приїжджатимуть сильні хокеїсти, підніметься глядацький інтерес. Дай Бог не довго доведеться чекати і ми знову повернемося у групу А (Шахрайчук говорить про збірну України).

Якщо порівнювати ПХЛ зі словацькою «Екстралігою», то український чемпіонат значно слабший. Тут хокей повільніший. У Словаччині він швидший та більш контактний. Все-таки словацька збірна виступає у групі А, вигравала чемпіонат світу, постійно бере участь в Олімпіадах.

Ми можемо взяти модель словацького чемпіонату, їх методи підготовки та виховання молодих хокеїстів собі за приклад. До речі, місцеві клуби мають невеликі бюджети. До Росії нам як до місяця. Може через кілька років нам вдасться наздогнати Білорусь.»

Нещодавно «Беркут» підписав досвідченого словацького центрфорварда Ріхарда Капуша. До того він виступав за клуб «Банська Бистриця». Вам доводилось грати проти нього у словацькій «Екстралізі»?
«Для «Зволена» та й для Словаччини ці матчі одні з найбільших дербі. Команди базуються у сусідніх містах. Нам не довелось зустрітись на льоду, хоча була одна можливість. На початку матчу я отримав травму і залишив лід. Наскільки я знаю у нього виникли якісь проблеми в команді і він її залишив. Це дуже сильний хокеїст. Я вважаю, що «Беркуту» дуже пощастило з його підписанням. Я пам'ятаю Капуша ще по новокузнецькому «Металургу».  Хай «Беркут» трішки потерпить, поки словак набере оптимальні кондиції. Він принесе команді багато користі.

Хочеться ще відзначити менеджмент «Беркута». Клуб діяв професійно. Скажу, що у Словаччині дешеві хокеїсти, а за якістю вони сильніші від українців. Це треба визнати. За рівнем майстерності вони не поступаються росіянам, але коштують набагато дешевше. Це дуже перспективний напрям селекції. Проблема у тому, що у наших клубів слабкий менеджмент.»

Як оціните свій словацький етап кар'єри?
«У плані хокею все було добре. Мені створили всі умови — виділили трикімнатну квартиру, дали машину. Ми билися за перше-друге місця. Проблеми почалися пізніше. Спочатку я отримав невелику травму. А потім почали затримувати зарплату. Це було неприємно. Я цього вже натерпівся у «Соколі». Два місяці все платили без затримок, а потім почалося. Спочатку команду залишив канадський хокеїст, за ним поїхав я, після мене пішов президент клубу. Він викликав мене до себе і сказав, що клуб не зможе гарантувати мені контракт. Я пішов. Хоча офіційний сайт клубу написав, що я залишив команду через якусь хронічну травму. Всі це передрукували. Я ж не буду бігати і кричати, що це неправда. Причина — затримки з виплатою зарплати. Коли я йшов з команди гравці отримали гроші тільки за серпень. Це було на початку грудня. «Зволен» винен мені ще зарплату за два місяці. Я вважаю, що вони віддадуть гроші».

Як виник варіант із «Соколом»?
У мене була пропозиція від одного європейського клубу, який брав участь у цьогорічному розіграші Континентального кубка. Але не склалося. Я сидів вдома, потім мені зателефонував головний тренер «Сокола» і запропонував зустрітися. Ми швидко знайшли спільну мову. Контракт підписаний до кінці сезону. Умови угоди відповідають провідним гравцям клубу.

Коли грав за «Зволен», слідкував за «Соколом». Знав, що клуб підписав Ніколішина. Це також дуже сильний хід. Молодці, що знайшли спосіб затягнути його сюди. Андрій — дуже сильна особистість. Його прихід підняв інтерес до хокею в Україні.

Ірина КОЗЮПА gazeta.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Букмекеры назвали наиболее вероятный клуб, в который перейдет Судаков
Футбол | 23 апреля 2024, 18:42 16
Букмекеры назвали наиболее вероятный клуб, в который перейдет Судаков

По мнению аналитиков, следует ожидать перехода Судакова в «Наполи»

Обновлен список претендентов на Золотой мяч 2024. Роналду выпал из топ-20
Футбол | 23 апреля 2024, 07:25 28
Обновлен список претендентов на Золотой мяч 2024. Роналду выпал из топ-20

Главным фаворитом все также является Джуд Беллингем, Лионель Месси замыкает двадцатку

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
mafiozi250
«Скоро и президент начнет ходить на хоккей»Размечтались,у Яныка дел много,ещё столько денег надо награбить,не до хоккея тут
Edisson777
Сокол-ВПЕРЕД !!!