Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Профессиональный бокс
|
1066
0

Відбулася прес-конференція учасників міжнародного турніру з боксу, який 8 червня відбудеться у Львівському цирку

Холодно на тренуванні – гаряче в бою!

На жаль, учора львів’яни так і не побачили у центрі міста, на проспекті Свободи, відкритого тренування відомих боксерів – інтерконтинентального чемпіона IBO, чемпіона Східної Європи ЕЕВА львів’янина Романа Джумана та чемпіона світу з боксу за версією GBU (Global Boxing Union) і WBU, TWBA - португальця Евгеніо Монтейро.

Як розповів “ВЗ” директор промоутерської компанії “Зірки професійного боксу” Володимир Липський, на заваді стала погода: “У першу чергу ми змушені були зважати на побажання боксерів та тренерів, а тренуватися при 15-ти градусах – дещо захолодно для деяких учасників, надто з півдня Європи. Крім широкої географії учасників (а на ринг вийдуть боксери з шести країн Європи – Росії, України, Польщі, Хорватії, Естонії та Португалії), турнір вирізнятиметься надзвичайно сильним рівнем учасників. А щодо відкритого тренування, то ми обов’язково повернемося до цього цікавого способу реклами. Презентація ж боксерів у центрі міста – свідчення того, що до Львова приїхали справжні майстри, а не “шило в мішку”. До того ж таким способом ми хотіли б розширити коло симпатиків такого видовищного і джентльменського виду спорту, як бокс”, - зазначив Володимир Липський.

Центральним поєдинком боксерського вечора стане бій львів’янина Романа Джумана та португальця Евгеніо Монтейро, які змагатимуться за титул чемпіона світу за версією GBU у ваговій категорії до 69,9 кг.

Роман Джуман до бою готувався, проводячи спаринги зі ще одним відомим львівським боксером-професіоналом - Віктором Плотніковим. Евгеніо Монтейро - уродженець Колумбії, а латиноамериканська школа боксу славиться надзвичайно агресивною манерою проведення бою. На професіональному рингу португалець здобув 14 перемог, зазнавши восьми поразок. Він проводив поєдинки в Іспанії, Англії, Угорщині, Бельгії, Португалії й Італії. Учора Монтейро прибув до Львова рейсом з Манчестера, а його промоутер – з Барселони. У райдері чемпіона не виявилося зайвих забаганок, а житиме команда португальця у готелі “Відень”.

Роман Джуман здобув на професійному рингу 20 перемог, зазнав трьох поразок. В останньому поєдинку він завоював титул чемпіона України в бою з Володимиром Боровським. Це вже третя спроба львів’янина здобути пояс чемпіона світу. У червні 2003 р. в Англії наш боксер поступився за очками Джеймсу Хару в бою за вакантний титул чемпіона світу WBF. А в листопаді 2002 року Джуман, також в Англії, поступився Джавайду Каліку в бою за пояс чемпіона IBO. В обох випадках судді надто відверто симпатизували господарям рингу, що для Англії явище звичне.

За словами голови Асоціації професіонального боксу Львівщини Сергія Янчишина, Джуман отримав багато пропозицій на проведення поєдинків зі США та інших країн. Не виключено, що свій наступний бій Роман проведе в серпні у Чикаго.

У програмі турніру (поч. о 19.00) - ще шість поєдинків: у вазі до 86,2 кг Віталій Русал (Київ, 9-0-0) боксуватиме з Вадимом Скоркіним (Естонія, 2-1-0), львів’янин Костянтин Ровенський (до 72,6 кг (4 раунди), 1-0-0) з іншим галичанином Тарасом Бойком (5-4-0), призер чемпіонату світу Юрій Золотов (69,9 кг (6 раундів), 8-0-0) з поляком Войцехом Кончальським (4-0-1), львів’янин Віктор Плотніков (66,6 кг (8 раундів), 14-0-0) з росіянином Романом Селівестровим (5-1- 0), новояворівець Василь Кондор (до 79,4 кг (8 раундів), 11-5-0) з Йосипом Ялусичем (Хорватія, 16-3-0), киянин Юрій Нужненко (66,6 кг (8 раундів), 22-0-0) з Артуром Бояновським (Польща, 4-0-0).

Для зручності глядачів 12-раундовий титульний бій між Джуманом та Монтейро заплановано в середині боксерської програми. Рефері на рингу - Предраг Олексич із Сербії.

Поєдинки обслуговуватиме зірковий склад арбітрів на чолі з відомим радянським суперважковаговиком, дворазовим чемпіоном Європи Євгеном Горстковим (Москва) та призером Олімпіади Ричардом Карповим з Харкова. Супервайзер – В’ячеслав Вікулов (Санкт-Петербург). Окрасою розважальної програми стане виступ відомої співачки Ірини Федишин. Бої транслюватиме телеканал ICTV.

Михайло РОМАНЯК, Високий замок

бокс
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Президент WBC: «Победа Усика над Фьюри возвеличит дух украинцев»
Бокс | 23 апреля 2024, 14:32 1
Президент WBC: «Победа Усика над Фьюри возвеличит дух украинцев»

Маурисио Сулейман поделился мыслями относительно Украины

Стала известна точная сумма, за которую Перес готов продать Лунина
Футбол | 24 апреля 2024, 07:01 8
Стала известна точная сумма, за которую Перес готов продать Лунина

По последним слухам, Андрей не согласился на продление контракта и может покинуть клуб

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.