Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Профессиональный бокс
|
1056
0

Джуман проти Монтейро

Підготовка львівського боксера-професіонала Романа Джумана до поєдинку за звання чемпіона світу за версією GBU на завершальній стадії

Джуман проти Монтейро

Завтра у приміщенні Львівського обласного цирку галичанин проведе 12-раундовий поєдинок із португальцем Евгеніо Монтейро. Це вже третя спроба Джумана здобути пас чемпіона світу. Попередні дві завершилися невдачами.

2000 року Роман Джуман підписав контракт із промоутерською компанією “Поліш бокс промоушн” і перейшов з аматорів у професіонали. Галичанину довелося здобути 15 переконливих перемог, щоб польський промоутер Кшиштоф Збарські 16 листопада 2002 року влаштував йому в Англії бій за титул чемпіона світу за версією IBO. Опонентом Джумана був англієць Джавай Калік. Тоді львів’янин уперше на власному прикладі переконався в суб’єктивності професійного боксу. Хоча він домінував у рингу впродовж 12 раундів, судді вирішили не псувати настрою місцевій публіці й відали перемогу місцевому боксерові. “Він тоді справді виграв поєдинок. Один із суддів, який обслуговував бій Джумана та Каліка, згодом приїздив у Львів, у Київ і просив вибачення у нас. Говорив, що тоді була така ситуація, яка змусила його симпатизувати місцевому боксеру”, – розповів “Газеті” тренер львівського боксера-професіонала Роман Семенишин. 21 червня 2003-го Роман Джуман знову змагався в Англії за титул чемпіона світу, цього разу за версією WBF. Його суперником був англієць Джеймс Хар. Галичанин зазнав поразки за підсумками 12 раундів. Щоправда, проти Хара він вийшов у ринг не в оптимальній готовності. “Джуман поїхав на той бій із травмованою рукою. Через це він навіть не проводив спарингів упродовж останніх двох тижнів. Звісно, ми могли б відмовитися від участі в поєдинку. Але не знали, коли знову випаде нагода боксувати за пас чемпіона світу. Тому вирішили спробувати використати той мінімальний шанс здобути титул. Джуман програв, а після поєдинку заліковував руку”, – зазначив Роман Семенишин.

Завтра Джуман утретє змагатиметься за пас чемпіона світу. В поєдинку з португальцем Евгеніо Монтейро він виборюватиме пас наймолодшої серед таких організацій боксерської версії – GBU. Боїв за участю свого майбутнього суперника Роман Джуман не переглядав. Опонента вивчав за рекордсом і розповідями фахівців, які бачили поєдинки португальця. “В Португалії тренером із боксу працює виходець зі Львова, який розказував мені про Монтейро. Він не є технічним, останні два роки живе та тренується в Англії. Думаю, потрапив під вплив англійської школи боксу. Тож варто очікувати, що агресивно вестиме бій. Окрім того, знаю, що Монтейро часто завдає “брудних” ударів”, – сказав журналістові “Газети” Роман Джуман.

Роман Семенишин переконаний, що Монтейро не є нокаутером і сам уміє тримати удар. Наставник зробив такий висновок, проаналізувавши рекордс португальського боксера.

На професіональному рингу португалець Евгеніо Монтейро здобув 14 перемог, зазнав восьми поразок. Є чинним чемпіоном світу за версією WBU. Львів’янин виборов на професійному рингу 20 перемог,  у трьох боях поступився.

За словами президента Асоціації професіонального боксу Львівщини Сергія Янчишина, у Джумана нині є багато пропозицій на проведення боїв, зокрема в меці професійного боксу – Сполучених Штатах Америки. Цілком імовірно, що в серпні львів’янин виступатиме у доволі рейтинговому вечорі професійного боксу в Чикаго.

Гліб Ваколюк, Львівська газета

бокс
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.