Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1538
0

Анатолий ПИСКОВЕЦ: «Работаем по утвержденной программе»

Молодежный состав «Волыни» завершил первый этап подготовки к весенней части сезона

Анатолий ПИСКОВЕЦ: «Работаем по утвержденной программе»
Анатолий Писковец

Молодіжний склад «Волині» завершив перший етап підготовки до весняної частини сезону, доволі непогано проявивши себе у контрольних поєдинках. Відтак, пропонуємо до уваги уболівальників інтерв’ю із старшим тренером «молодіжки» – Анатолієм Пісковцем.

- Анатолій Павлович, молодіжна команда «Волині» завершила перший тренувальний збір. Тому хотілося б дізнатися, які завдання ставилися Вами перед командою і чи вдалося виконати задумане в повному обсязі?
- У нас є програма, яку затверджував головний тренер Анатолій Васильович Демяненко. Складав звичайно її я. Вона так і називається, «втягувальний етап» – визначальний для футболістів, якими ми будемо грати вже у весняній частині чемпіонату. Він мав закінчитись сьогодні, але у зв’язку із погодними умовами ми закінчили його вчора. На даному етапі робота виконана на дев’яносто відсотків. Перед нами стояло завдання визначитись з кістяком молодіжної команди. В першу чергу, я ще раз наголошую, ми працюємо для першої команди. Для перспективи, і щоб могли пропонувати футболістів, які можуть скласти конкуренцію. Це дуже важка задача, звичайно, але ми йдемо цим шляхом і наполегливо працюємо. Ігрову практику хлопці також мали. Ми зіграли чотири матчі, пробували гравців на різних позиціях, часто змінювали склади, ставили конкретні завдання окремим гравцям. Але головним завданням було здобути ігровий почерк, швидко передавати м’яч, мінімально втрачати м’яч в центрі поля і там, де це потрібно, діяти для загострення. Дещо у нас виходило в плані тактики, використовували забігання, прострільні передачі. Бувало забивали м’яч точнісінько так, як задумувалось на тренуванні, тому ми працювали не даремно.

- А які загалом Ваші враження про «молодіжку», чи могли б виділити когось з гравців?
- Нікого б окремо я не хотів би виділяти. Можливо, сьогодні у когось щось вийшло гірше, а наступного разу буде краще. Це молоді хлопці. У них ще немає стабільності. Також багато залежить від навантажень. Дехто готовий краще, хтось гірше. Тому рано когось виділяти. І ще взагалі рано робити якісь висновки.

- Команда провела на зборі чотири спаринги і, скажемо відверто, порадувала уболівальників результатами. Що змінилося у побудові командної гри?
- Ну по-перше я не знаю, як команда грала до мого приходу. Звичайно, є бачення ведення гри в фазі оборони, в атаці, перехід від оборони до атаки. Це все командні дії. Дуже багато приділяємо уваги взаємозаміні гравців. Щоб крайній захисник міг грати і півзахисника, а також і опорного. Як страхувати, як повертатись. Але в першу чергу хочемо, щоб футболісти грали в швидкий футбол. Швидко передавали м’яч. Хочеться щоб швидше думали на полі, не дивлячись на те, що вони ще молоді. Щоб не давали супернику часу на роздуми. Щоб суперник спокійно не міг перестроюватись в обороні. У нас сьогодні відсотків сімдесят гравців просто не можуть перебити м’яч від бокової до бокової. Повинні бути точні і швидкі передачі, а не щоб м’яч довго висів в повітрі. Над цим також будемо працювати. Давати довгі діагональні передачі, і заставляти суперника повертатись лицем до своїх воріт. Тоді супернику буде важче оборонятись, а нам легше атакувати. Ще є багато задумок, але футбол це проста гра – якомога швидше віддати пас і відкритись в потрібному місці. Щоб, коли володієш м’ячем, мати мінімум три адресати яким можна віддати передачу. Відкритись під м’яч – це також наука, правильно віддати пас, точно, зручно для партнера. Куди бігти без м’яча, коли атакуєш чи обороняєшся. Для цього всього потрібен час та ігрова практика. Гра в лінії оборони і атаки. Гравці повинні відчувати один одного. Щоб виконати всі тренерські задуми потрібні виконавці. Це все дуже просто говорити, але якщо немає виконавців, то нічого не вийде.

- А що скажете про новачків, котрі перебували на зборах? Чи будете залучати когось з них і до подальшої роботи з «молодіжкою»?
- Звичайно ми будемо продовжувати залучати новачків. У нас було багато людей на перегляді на цих зборах. Ми когось відправляли, дехто залишився. Зараз можна сказати, що Щедрий, Радченко і Мучак поїдуть з командою і на наступні збори. Ми вважаємо, що вони заслуговують на увагу. Також ведуться перемовини, ще з трьома футболістами. Ми продовжуємо вести селекцію, переглядаємо гравців. Намагаємось брати людей на позиції, які для нас найбільш проблемні. Ми хочемо ці позиції підсилити за рахунок тренувального процесу, і якщо новачки будуть не кращі за наших, то ніхто і не буде їх брати. Загалом іде робота повним ходом. Всім дається можливість довести і показати свої найкращі якості. На наглядному прикладі можу сказати, що я не брав на перші збори Ряшка, а зараз він поїде на другі збори. В останній грі він себе дуже добре показав, я побачив потенціал. У всіх є право довести свою профпридатність. Футболістів дуже багато, а на полі грає тільки одинадцять. Ще раз хочу наголосити, що ми стараємось на благо першої команди. Щоб не було футболістів «по блату», чи по знайомству. У футбол грають ті, що заслуговують. Зараз іде формування технічних і тактичних якостей гравців. Хлопці ще ростуть і все ще може змінитись. І якщо сьогодні щось не виходить, то потрібно доводити що ти здатен на більше. Головне, щоб був матеріал. Щодо бажання гравців працювати – у мене взагалі претензій немає. Всі футболісти тренуються з величезною самовіддачею. Тренуються і задоволені.

- Зрештою, розкажіть, які подальші плани команди у період міжсезоння?
- Як я вже казав, у нас є програма. І ми її дотримуємось. Ми збираємось 26 січня. Спочатку будуть відновлювальні процедури. А наступного дня і аж до 10 лютого ми їдемо до Криму в Куйбишеве. За цей період часу плануємо зіграємо чимало спарингів. Ми веземо два повноцінні склади і кожен буде грати по цілому матчу. Тому у нас і будуть так би мовити, ігрові дні. В один день ми гратимемо два матчі, двома різними складами. Перший спаринг проводимо з «молодіжкою» донецького «Металурга», а потім – «Зорі» Луганськ. Наступний матч ми граємо 4 лютого з «Таврією», а потім – з «Геліосом». На 9 число заплановані матчі з «Сумами» і «Севастополем». Усі суперники вже підтвердили спаринги і поєдинки відбудуться точно. До Луцька повернемося 10 лютого. Далі у нас буде два вихідних, після чого команда відбуде у Київ на турнір. Повертаємось 25-го числа, маємо один день відпочинку і з 27 готуємось до матчу з «Олександрією».

www.fc.volyn.net

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы
Футбол | 19 апреля 2024, 06:30 18
Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы

В полуфиналах Лиги Европы сыграют: Марсель – Аталанта, Рома – Байер

Немецкие команды повторили свое достижение 29-летней давности в еврокубках
Футбол | 19 апреля 2024, 10:54 12
Немецкие команды повторили свое достижение 29-летней давности в еврокубках

А английские команды впервые с 2015 года не пробились в полуфиналы Лиги чемпионов и Лиги Европы

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.