Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 24 января 2012, 08:41
5634
7

Ураган - Локомотив - 6:3 + ВИДЕО

Чемпіони України наблизились до «Локомотива» на відстань однієї перемоги

| Обновлено 24 января 2012, 08:41
5634
7
Ураган - Локомотив - 6:3 + ВИДЕО
Ураган - Локомотив

Завершальний поєдинок 17-го туру Екстра-ліги в Івано-Франківську сповна підтвердив статус центрального. Після видовищних матчів в Рівному і Харкові, що відбулися напередодні на вихідних, у понеділок «Ураган» з «Локомотивом» також видали гольову феєрію, на двох забивши 9 голів. Таким чином, встановлено новий рекорд результативності чемпіонату, коли лише за один тур вболівальники стали свідками аж 27 забитих м'ячів (9 голів в середньому за гру). А справжнім героєм матчу став бразилець Карліньос, який ще в першому таймі оформив хет-трик.

Розпочали суперники без будь-якої розвідки. У самому дебюті Цвєлих поцілив у поперечину, щоправда за мить до цього пролунав свисток арбітрів. Однак вже за хвилину рахунок було відкрито. Колток в шпагаті перехопив передачу «залізничників», а далі господарі зробили все чітко з три дотики: Цвєлих навісив на хід Ярому, той відпасував ліворуч на Тменова, якому не склало жодних труднощів переграти Іваняка - 1:0.

Примітно, що це був дебютний гол Микити у футболці «Урагану», який одначе був затьмарений травмою футзаліста. Оскільки вже невдовзі Тменов був змушений спостерігати за грою своєї команди з лави запасних, поповнивши і без того переповнений лазарет івано-франківців. Йшла лише п'ята хвилина матчу, тож фактично весь поєдинок господарі провели у сім польових. На той час рахунок був нічийним, коли всього через 40 секунд після пропущеного м'яча «Локомотиву» зусиллями Федорченка вдалось відігратись - 1:1.

Господарі збільшили натиск на ворота харків'ян, часто вдаючись до пресингу на чужій половині майданчика. На восьмій хвилині підопічні Сергія Гупаленка розіграли кутовий, Королишин пройшов двох захисників і знайшов перед воротами ніким не прикритого Карліньоса, котрий знову вивів «Ураган» вперед - 2:1. Розвинути перевагу «драконів» (саме так після появи офіційного талісмана можна називати франківців) міг Цвєлих, що впритул розстрілював ворота гостей, але м'яч пролетів у кількох сантиметрах від стійки, а згодом на удар Ярого блискуче зреагував Іваняк.

«Залізничники» відповідали здебільшого дальніми пострілами. На 14-й хвилині Кісельов «пробачив» господарів, а вже за мить рахунок став 3:1. Сержао влучив м'ячем у руку Вороніну майже на лінії воротарського, а небезпечний штрафний господарі перетворили у гол. Удар Валєнка прийняв на себе Іваняк, однак першим на добиванні був Карліньос, який знайшов шпарину з-поміж трьох захисників і голкіпера.

Наставник «Локомотива» зреагував на це миттєво, випустивши у ворота Литвиненка, якому судилось провести на майданчику всього чотири хвилини. Кандидат до національної збірної не зумів залишити свої ворота «сухими» після того, як Карліньос з Сержао вдвох запресингували гостей на їхній половині. Великий бразилець з азербайджанським паспортом вдало перехопив м'яч після невдалого пасу Литвиненка і тут же асистував «малому», а той з метра не схибив. 4:1 - за дві хвилини до перерви, але автор хет-трику на досягнутому зупинятися не хотів, і вже за лічені секунди Карліньос міг оформити й «покер», але тут «Локо» пощастило, коли перекидаючи кіпера з трьох метрів, бразилець пробив трохи вище воріт.

На початку другого тайму підопічні Євгена Ривкіна активно пішли в пресинг, намагаючись якомога швидше зменшити відставання у рахунку. Майже одразу виник момент у Білоцерківця, але Колток врятував свою команду. Господарі явно були готові до такого розвитку подій, віддавши ініціативу супернику - в розрахунку на швидкі контратаки. Одна з них і завершилась черговим взяттям воріт. Щоправда, тут не обійшлось без помилки Іваняка, який задалеко вийшов з воріт, кинувшись в ноги Павлюку, а після відскоку ніхто із захисників не завадив Цвєлих відправити м'яча у сітку - 5:1.

Схоже, що саме цей гол деморалізував харків'ян, оскільки нічого у грі «Локомотива» не клеїлося. Тож вихід Дмитра Клочка п'ятим польовим на 26-й хвилині був єдиною надією врятувати поєдинок. На своєму м'ячі гості у більшості намагалися знайти ключі до воріт Колтка, але при завершенні комбінацій справа до влучних ударів так і не доходила. Потрохи у «залізничників» стали здавати нерви, які вилились одразу у три попередження до 32-ї хвилини.

Харків'янам таки вдалось відзначитись, коли Камеко подарував надію, адже до фінальної сирени залишалося ще п'ять хвилин. Однак майже одразу гості заробили п'ятий фол, ускладнивши собі і без того нелегке становище. «Ураган» вдало захищався, а контрольний постріл по порожніх воротах вдався Колтку - 6:2. Після цього вже Валєнко вийшов на майданчик п'ятим польовим, щоб трохи «вбити» час і змусити суперників ризикувати при відборі. На передостанній хвилині Камеко оформив дубль і скоротив різницю до трьох м'ячів. Тож гра в Івано-Франківську завершилась з тим же рахунком 6:3 на користь господарів, як і в Харкові у другому колі, а чемпіони України наблизились до «Локомотива» на відстань однієї перемоги.

Олег ЛАНЯК, спеціально для futsal.sport.ua

«Ураган» - «Локомотив» - 6:3

«Ураган»: Роман Колток - Максим Павлюк, Никита Тменов, Роман Ярый, Валентин Цвелых - Евгений Валенко, Карлиньос, Сержао, Тарас Королишин - Биро Жаде
«Локомотив»: Евгений Иваняк (Дмитрий Литвиненко, 14-19) - Дмитрий Клочко, Дмитрий Сорокин, Сергей Журба, Александр Кондратюк - Виталий Киселев, Дмитрий Федорченко, Максим Воронин, Николай Белоцерковец - Александр Сорокин, Дмитрий Камеко
Никита Тменов (2), Карлиньос (8, 14, 18), Валентин Цвелых (22), Роман Колток (37)  - Дмитрий Федорченко (3), Дмитрий Камеко (35, 39)
  Тарас Королишин (19) - , Д.Сорокин (30), Дмитрий Федорченко (32), Евгений Иваняк (32)

Арбитры: Сергей Гроховецкий (Киев), Игорь Якимишин (Львов)

Лучшими игроками матча признаны Карлиньос и Дмитрий Камеко.

Удары (в створ): 15 (9) - 13 (9)

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Sport.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 7
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
ZoriaLG2010
Тменова жалко, как в ураган перешел , все время травмы...
trancelife
Кстати, Королишин очень классно смотрится.
horhe14
люди в жёлтом...
krotenok
Да, неожиданый результат. Локомотив был непохож на себя. Поменьше надо о сборной думать.
trancelife
кто-то тренировался, а кто-то по Баку шлялся...
обидно, могли отцепить Ураган(((
Torpedo75
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Falkao
Локо мы верим в тебя!