Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
624
0

Львівські «Карпати» очолить «варяг» із Одеси

За інформацією Високого Замку, найближчими днями у Карпатах відбудеться сенсаційна зміна тренера

Замість Юрія Дячука-Ставицького клуб очолить 46-річний Віктор Догадайло - теперішній старший тренер одеського “Чорноморця” (помічник Семена Альтмана).

Юрія Дячука-Ставицького, який пережив з командою виліт з “вишки” і повернення до еліти, на щастя, не звільняють, а лише планують передати йому посаду спортивного директора. Офіційно про це повідомлять вже після остаточного оформлення львів’янами путівки до вищої ліги. Нагадаємо, за три тури до фінішу “Карпати” випереджають “Оболонь” на 5 очок (маючи на гру менше), і для повернення в еліту їм необхідно здобути лише чотири очки.

З джерел, наближених до керівництва клубу, вдалося дізнатись, що розмова між президентом клубу Петром Димінським і теперішнім тренером відбулась ще два місяці тому. І начебто Юрій Михайлович сам попросив Димінського дати “вільну”, бо, крім суто тренувального процесу, наставник займався оргроботою та розвитком дитячого футболу. До речі, тренер навіть на післяматчевих прес-конференціях часто скаржився, що вже кілька років не може піти у відпустку. Димінський разом із Дячуком-Ставицьким і визначили кандидатуру правонаступника. Серед кількох претендентів, поміж яких були відомі наставники Олександр Іщенко (помічник Олексія Михайличенка у “молодіжці”), Олег Федорчук (“Кримтеплиця”), Микола Федоренко (“Шахтар-2”), Сергій Морозов та Віктор Догадайло, обрали останнього. Чому зупинились саме на кандидатурі колишнього арбітра та науковця КНГ Догадайла, який не мав досвіду роботи з клубами такого рівня, можна лише гадати... З іншого боку, добре, що новий наставник матиме час на кадрову доукомплектацію.

Учора Віктор Догадайло разом з футбольним агентом Іваном Шепеленком перебував у Львові, де знайомився з інфраструктурою ФК “Карпати”.

Коментар для “ВЗ”

Мирон Маркевич, заслужений тренер України, головний тренер ФК “Металіст” (Харків)

Я знаю Віктора Догадайла по роботі на різних посадах у нашому футболі. Але все-таки це не можна порівняти з роботою головного тренера клубу вищої ліги. До того ж Львів – специфічне місто. Навіть наставнику-галичанину тут не дає нормально працювати оця своєрідна навколофутбольна тусовка, а що вже казати про приїжджого тренера...

Із досьє «ВЗ»

Віктор Догадайло народився 17 квітня 1960 року. Арбітр національної категорії (67 матчів у вищій лізі), закінчив Київський інститут фізкультури. Керував науково-методичним центром ФФУ, був одним із тренерів молодіжної збірної України. У 2001 році очолив Комплексну науково-аналітичну групу донецького “Шахтаря”, був заступником спортивного директора і тренером київської “Оболоні”. З червня 2005 року працює старшим тренером одеського ФК “Чорноморець”. Живе у Києві.

Михайло РОМАНЯК, Високий Замок

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Экс-чемпион мира: Фьюри выставляет себя идиотом. Он знает, что попал в беду
Бокс | 29 марта 2024, 01:57 0
Экс-чемпион мира: Фьюри выставляет себя идиотом. Он знает, что попал в беду

Карл Фроч прокомментировал поведение Тайсона перед боем против Александра Усика

Названа причина смерти экс-футболиста сборной Украины Богдана Шершуна
Футбол | 28 марта 2024, 14:38 7
Названа причина смерти экс-футболиста сборной Украины Богдана Шершуна

Укус клеща спровоцировал рак мозга

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.