Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 16 января 2012, 12:59
1658
2

Роман МАКСИМЮК: «Отставка Кварцяного? Это не мое дело»

Экс-полузащитник луцкой команды работает помощником старшего тренера «дубля»

| Обновлено 16 января 2012, 12:59
1658
2
Роман МАКСИМЮК: «Отставка Кварцяного? Это не мое дело»
Роман Максимюк

Колишній крайній півоборонець нині працює в Луцьку помічником старшого тренера дубля, тобто продовжує бути обізнаним із внутрішньою ситуацією у «Волині»…

— Романе, хотілося б почути вашу оцінку виступів волинян улітку-восени, а також реакцію на зміну наставника.
— Щодо першого питання: вважаю наше 12-е місце в таблиці не зовсім задовільним, тому ставлю своїй команді оцінку «-3». Напередодні сезону керівництво поставило перед нами завдання увійти до десятки найкращих, але… Причин не зовсім вдалого виступу «Волині» особисто я бачу три. Перша: інколи нам не щастило. Друга: в окремих матчах ми могли зіграти краще. І третя: на стан команди негативно позначилися зміни в клубному керівництві.

Що ж до відставки Віталія Кварцяного… Ну, це ж не моя справа: відповідне рішення було ухвалено акціонерами ФК, тому звертайтеся до них.

— До того, як зв’язатися з вами, я ознайомився з матеріалом про «Волинь» кримчанина Олександра Гайдаша — знаєте такого?
— Звісно, неодноразово пересікався з ним на полі: сильний був форвард, особливо складно з ним було боротися при верхових подачах…

— Так ось Олександр Миколайович дуже хвалив лучан, вважаючи вашу команду єдиною у прем’єр-лізі, в якої спортивна агресія присутня в кожній грі…
— Цілком погоджуюся з Гайдашем: справа в тому, що Кварцяний робить на такі речі особливу ставку, тому всі його команди завжди заведені на боротьбу, особливо в домашніх поєдинках. Розумієте, маріонетки у футбол не грають, у футбол грають — справжні чоловіки! Причому тут немає нічого дивного й ненормального: нині футбол із кожним роком стає швидшим, агресивнішим, атлетичнішим, тобто Віталій Володимирович елементарно крокує в ногу з часом.

— Романе, інтерв’ю з вами є частиною великого блоку матеріалів, присвячених виступам «Волині» в першій частині сезону-2011/2012. Одним із елементів згадуваного блоку є наша версія оптимального складу лучан, над якою ми добряче помучилися, внаслідок вражаючої кадрової нестабільності вашої команди.
— Нестабільність і справді простежується, проте її дуже легко пояснити. Головна причина — травми, які поточного сезону нам особливо допікали. Крім того, можна згадати той факт, що у сучасній «Волині», як ніколи до того, багато гравців збірних, а вони після ігор за свої національні команди не завжди мають відповідний функціональний стан. Ну й — ніде правди діти — схильність футболістів до недотримання режиму нікуди не зникає, вона притаманна гравцям усіх поколінь, а коли таке трапляється, то доводиться людину виховувати.

— Давайте насамкінець розвинемо тему підсумків на сезон. 10-е місце — це серйозно? Приміром, чим воно відрізняється від 8-го чи 12-го?
— Та нічим. Просто таке завдання: бути у чільній десятці.

— А чи знизяться преміальні, якщо «Волинь» посяде, наприклад, 11-у сходинку?
— Я достеменно не знаю, але думаю, що ні. А от якщо займемо перше…

Володимир БАНЯС, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
igorvt
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
m24101989m
Таких людей .як Максимюк після завершення карєри треба відмічати на рівні ФФУ. Типу памятна медаль або почесна грамота. Може й дрібниця але приємно.