Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига Европы
| Обновлено 12 января 2012, 11:07
978
1

УЕФА и ИНТЕРПОЛ - против футбольных преступлений

Президент УЕФА Мишель Платини встретился с генсеком ИНТЕРПОЛа Рональдом Ноублом

| Обновлено 12 января 2012, 11:07
978
1
УЕФА и ИНТЕРПОЛ - против футбольных преступлений

Глава УЄФА Мішель Платіні провів зустріч із генсеком ІНТЕРПОЛу Рональдом Ноублом. Обидві організації вирішили зміцнити робочі стосунки й поліпшити обмін інформацією, повідомляє офіційний сайт УЄФА.

У середу, 11 січня, на зустрічі в штаб-квартирі Європейського футбольного союзу президент УЄФА Мішель Платіні й генеральний секретар ІНТЕРПОЛу Рональд Ноубл окреслили сфери співпраці двох організацій у напрямку боротьби зі злочинами у футболі, включаючи договірні матчі й прояви насилля на стадіонах.

Мішель Платіні й Рональд Ноубл домовилися попрацювати над меморандумом, який буде підписаний у найближчому майбутньому. Він іще більше зміцнить робочі стосунки й поліпшить обмін інформацією між двома організаціями.

«У період мого другого президентського терміну боротьба з практикою договірних матчів залишиться одним із пріоритетів діяльності УЄФА, − пояснив Мішель Платіні. − Угода про укладення меморандуму про розуміння і робота з мережею Інтерпол за підтримки нашої системи з виявлення шахрайства у сфері букмекерства дозволяють все тугіше затягувати кільце навколо осіб, залучених в подібні махінації».

Ноубл зі свого боку підкреслив готовність міжнародної організації кримінальної поліції допомогти у викорінюванні всіх форм кримінальної діяльності у футболі, й зокрема договірних матчів.

«Цілком очевидно, що договірні матчі − проблема світового масштабу, − заявив він. − У ІНТЕРПОЛу є все необхідне, щоб ефективно допомагати УЄФА, ФІФА і всім футбольним професіоналам у боротьбі з цією проблемою на світовому рівні. Разом із тим дуже важливо не випускати з поля зору й інші види злочинів, які можуть впливати на спорт».

«Після сьогоднішньої зустрічі з президентом УЄФА Мішелем Платіні я впевнено можу сказати, що співпраця УЄФА і ІНТЕРПОЛу в боротьбі з договірними матчами стане ще тіснішою», − додав Рональд Ноубл.

Ще до звітної зустрічі існувала домовленість, що ІНТЕРПОЛ надасть УЄФА допомогу напередодні та під час фінальної стадії ЄВРО-2012. ІНТЕРПОЛ надасть групи підтримки на великих спортивних заходах (IMEST) двом країнам-господаркам чемпіонату Європи − Україні та Польщі. В результаті буде налагоджено взаємодію у боротьбі з усіма видами злочинів із метою захисту футболу, а також гравців, рефері та вболівальників.

У рамках цієї програми групи підтримки в Україні та Польщі будуть взаємодіяти з усіма 190 державами, що входять до складу ІНТЕРПОЛу. В режимі реального часу всіма сторонами буде вестися обмін оперативною інформацією, включаючи відбитки пальців, повідомлення про розшукуваних злочинців, а також дані про вкрадені і втрачені документи, про вкрадені транспортні засоби.

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
tarakan48
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил