Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
1995
1

Юрий ГУНЬКО: «Обсудим участие команд из Беларуси и Румынии»

Руководитель спортивного департамента ПХЛ - о своей карьере и возможном развитии лиги

Юрий ГУНЬКО: «Обсудим участие команд из Беларуси и Румынии»

Черговим нашим співрозмовником став один з кращих хокеїстів України, багаторічний капітан київського «Соколу», чемпіон Росії у складі казанського «Ак Барса» 1998 року, відмінний фахівець своєї справи, який зараз є керівником спортивного департаменту ПХЛ - Гунько Юрій Дмитрович.

- Юрію Дмитровичу, що змусило Вас закінчити кар'єру гравця?

- За останній сезон у мене було три операції і в принципі важко було потім починати знову грати. Потім запропонували роботу в ПХЛ і я погодився.

- Ви довгий час захищали кольори київського «Соколу», були його капітаном, як зараз оцінюєте рівень команди Годинюка, яким бачите майбутнє киян?

- Ну те, що вони зараз йдуть на першому місці в принципі це тільки «+» і тренерському штабу всьому, і всім гравцям. На скільки я знаю, там дуже тепла і хороша обстановка, дружня. Можливо, за рахунок цього вони зараз і грають так добре, знаходяться на вершині таблиці. Вони намагаються тримати складу, через них найменше проходить нових гравців, через це і більша зіграність.

- Як Ви потрапили на посаду спортивного директора ПХЛ, чи довго думали над такою роботою?

- Ну мене запросили на зустріч, як і Дмитра Христича, Славу Завальнюка, Сашу Годинюка поспілкуватися з Юрієм Івановичем. Ми обговорили перспективи створення ліги, які можуть виникнути питання, які проблеми, як що краще зробити. Довго не доводилося думати, бо це була цікава робота, робота була пов'язана з хокеєм і з організацією. Мені було це цікаво і я не думав взагалі над цим – погодився відразу.

- Як оціните дебют ПХЛ: які проблеми ще не вирішені, що вже вдалося зробити загальними зусиллями?

- Дебют, можна сказати, відбувся. Те, що рівень ліги виріс - це однозначно, це відзначають усі. Ну звичайно проблем у лізі, та й не тільки в лізі, а й у тих команд, які зараз називаються професіональними - дуже багато проблем. Важко назвати більшість учасників професіональними командами, але я скажу, що всі прагнуть до цього і з кожним днем ​​все більше і більше, судячи з тих ігор, які проходять і тому відношенню, як команди зараз переживають за ігри і не вважають цей чемпіонат прохідним. На будь-яку гру всі налаштовуються: «Гайдамаки» ось навіть з «Білим Барсом» якщо і мають якісь проблеми по гравцям і їх не можуть заявити, чи якісь там заборгованості у них, все рівно дзвонять і намагаються вирішити ці питання дуже швидко. Що нам вдалось зробити? Ну дійсно добре, що всі команди в строю, ніхто не вибув - це, напевно, найголовніше на даний момент.

- В лізі грають багато легіонерів, є представники США, Чехії, Словаччини, Латвії, Литви і т.д. Як ви думаєте, це піднімає рівень ПХЛ, знають про нас у цих країн?

- Ну якщо вони про нас знають, то вони сюди їдуть і розуміють, що це за ліга. Звичайно ж, що ті хлопці, які спілкуються зі своїми друзями і воно ланцюжком «вітер розносить» інформацію. І дійсно про це знають, знаю, що клуби запрошували і інших легіонерів на перегляд: хтось когось не влаштував. Хотілося б, щоб легіонери були такого рівня, як Андрій Николишин - є до чого прагнути.

- Майбутній Матч Зірок ПХЛ 2012 - що це буде, розкажіть трохи про саме шоу?

- Ну планується Матч Зірок у форматі: збірна зірок України проти збірної зірок Легіонерів ПХЛ. Буде в кожній команді по сімнадцять гравців: це три п'ятірки і два воротарі, також тренери команд. Формат буде таким, що пройде перший період, після нього буде заливка та підготовка льоду і буде конкурс на швидкість. Ще ми плануємо зробити від кожної команди по три гравці. Спочатку нападники будуть бігти лицем вперед по колу, одне коло, потім захисники це же коло, але тільки спиною вперед. Ну і воротарі між собою будуть змагатися. Я думаю, що для глядача це буде досить цікавим подивитися на техніку катання не тільки польових гравців, але і воротарів теж. Потім після другого періоду у нас планується кидок на дальність - це від дальньої синьої лінії гравець клацає і в кого шайба якнайдалі пройде по борту. На жаль, у нас техніки немає, щоб заміряти силу кидка, як це в НХЛ і в КХЛ робиться, але я думаю, що це теж буде цікаво глядачеві. Ну і наприкінці гри планується у нас конкурс буллітів: по п'ять буллітів для кожної команди. Не обов'язково, щоб забити гол, швидше, щоб гравці це зробили в якійсь такій жартівливій формі, щоб все зробити для задоволення глядача, щоб йому сподобалося.

- Нема ідеї на майбутнє, щоб у чемпіонаті ПХЛ з'явилися команди з тієї ж Білорусі, Румунії і т.д.?

- Може б ми й хотіли, а я так думаю, що деякі білоруські команди самі захочуть вже до нас їздити, тому що у нас і так вже практично третина білорусів грає в лізі і досить сильних. Планується, але про це треба ще вести переговори. Також потрібно буде враховувати бюджети наших команд – чи зможуть вони виїжджати за кордон, це все ж таки відстань буде подалі, ніж їздити по Україні. З тими ж білетами, з тими ж автобусами - це все треба сидіти і продумувати, спілкуватися з командами ПХЛ, чи згодні вони будуть їздити до цих країн і грати там.

- Що хотіли б побажати вболівальникам хокею на напередодні свята Різдва?

- Обов'язково добре зустріти, адже це сімейне свято. Щоб у всіх, у кожній родині був гарний настрій. Щоб усі були здорові, живі і радісні.

phl-ua.com

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
sarge09
Уже договорились о вхождении в ПХЛ казанского "Ак Барса" и магнитогорского "Мкталлурга". Проблема только в том, как увеличить бюджеты ныне существующих клубов ПХЛ, чтобы они могли ездить в Казань и Магнитогорск на выездные матчи.