Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
5145
2

Владислав ЛИСЕНКО:«Матч із Азербайджаном мені не сподобався»

Інтерв’ю із воротарем львівської «Енергії» по підсумках першої половини чемпіонату Екстра-ліги

Владислав ЛИСЕНКО:«Матч із Азербайджаном мені не сподобався»

- Мої вітання, Владиславе! «Енергетики», як і гравці «Моноліту», мабуть йдуть на новорічні свята в найкращому настрої.  Все ж, 10 очок відриву від чемпіона - це доказ міцності «Енергії» цього сезону?
- До завершення чемпіонату рано говорити про силу. Десь «Енергія» показує впевнену гру, але й «Ураган», як ми бачимо має чимало проблем. Не треба також випускати з уваги що й «Локомотив» у порівнянні з попереднім сезоном дуже багато додав у своїй грі, тому нам тим паче розслаблятися не потрібно, бо лише 4 очки між першим та другим місцем, а це ще не гарантія успіху. Вся боротьба попереду.

- Шість фолів за менше ніж 15 перших хвилин у останньому матчі - новорічний подарунок від «Єнакієвця»? Чи у енергетиків була  задумана тактика?
- Цей показник свідчить що гра була на кожному клаптику поля. Гравці «Єнакієвця» помилилися і були покарані ударом з 10-ти метрового, який реалізував Сергій Якунін.



- Мінімальна кількість голів - максимальна кількість очок в останніх матчах. Гра йде виключно на результат?  Коли ж вболівальники знову зможуть бачити гольове видовище?
- Так, результат звісно в першу чергу, яким б видовищним не був матч, - вболівальнику мабуть приємніше коли його команда хай з мінімальним рахунком виграє, ніж зазнає поразки, скажімо, з рахунком 9:10, так? Глядачі хочуть видовища, але вони нас теж повинні зрозуміти, що ми не спеціально це робимо, граємо на перемогу, а там вже із кількістю забитих м’ячів – вже як виходить.

- Як ти оціниш першу частину чемпіонату?
- Я вважаю, що рівень  нашого чемпіонату зараз досить пристойний. Чимало команд можуть і у лідерів забрати очки, а це говорить про те, що всі десь на одному рівні зараз знаходяться. Тому складно проходи тур за туром «на одному диханні», але ми будемо старатися.



- Які прогнози на два наступні кола?
- Ми так далеко не дивимося, у нас завдання перемагати у кожному матчі, і тільки так можна прийти до чемпіонства.



- Чи привітало гравців вже керівництво клубу? Як у вас буде із святковими вихідними?
- Так, звісно, нас уже привітали і Президент клубу, і віце-президент, і тренерський штаб. Побажали нам успіхів у наступному році, головне – берегти себе від травм.  А розслаблятися нам ніколи. 31-го у нас ще тренування, єдиний вихідний – це перше січня. Четвертого числа маємо гру із дуже незручним суперником,  який горить бажанням відібрати у нас очки, і націлено про це гравці рівненького «Кардиналу» говорять.

- Як «енергетики» сприйняли результат матчу у Харкові, де «Моноліт» розгромив «Ураган»?
- Ми дуже здивувалися. І, мабуть, потрібно в першу чергу спитати у івано-франківської команди, як вони після цього почуваються. Звісно, чим більший відрив від «Урагану» чи «Локомотиву», тим краще для «Енергії». Але їх можна зрозуміти – вони втратили чимало гравців, і, як ми бачимо, молодь ще не може на себе взяти цей тягар спрямований на лідерство, і підтвердити очікування, які на них покладають тренери. Можливо, в недалекому майбутньому, їм це вдасться, побачимо.



- Ти слідкував за подіями кваліфікації до чемпіонату світу? Як тобі виступ національної збірної України?
- Звісно! Найголовніше, що наша команда пройшла далі! Можу описати результати як «синусоїдні»: досить млява гра у першому матчі з македонцями, хоча три важливі очки таки здобули, далі – впевнена перемога над хорватами, я б сказав, на класі, на бажанні, і останній матч з Азербайджаном, мені особисто не сподобався – можливо, хлопці думали, що перше місце від них вже не втече, тому розслабилися, а азербайджанцям в результаті одного забитого було недостатньо, щоб виштовхнути нашу збірну з першого місця. Але добре те, що добре закінчується. Будемо вболівати за наших у плей-офф.



- Кого хотілося б у суперники?
- Беззаперечно команду, яка слабша. Але скажу так - будь-яку команду, яку Україна б пройшла.

- Повертаючись до останнього матчу збірної – люди, які більш-менш розбираються у футболі та математиці, ще до матчу прогнозували «ідеальний» рахунок, за якого без проблем у наступний раунд пройшли б і Україна і Азербайджан, залишаючи за бортом Хорватію. І що не дивно - це рахунок, який ми власне і маємо у підсумку - 4:2.  Тоді виникає питання. Чи могла Україна просто здати матч, і чи не безпідставні звинувачення хорватської сторони?..
- Сторона, яка програла зазвичай виражає невдоволення - це природно. Я особисто дивився гру, і так, можливо, деякі гравці виступили не на своєму рівні, який вони повинні показувати, але більше нічого я не помітив.



- Але один момент, Влад, ти ж погоджуєшся, що четвірка у збірній, яка складається із гравців «Енергії» сильніша, так?  Чому ж тоді, на твою думку, за ситуації, коли у збірній Азербайджану на полі появляється 5-ий польовий гравець, проти них виходить не бойовий склад українців. Тебе це не здивувало ще тоді?
- Ні. Хлопці, правда, про це нічого розказували. Це, в принципі, у компетенції тренера, і яка б ударна перша четвірка не була, можливо, друга більш схильна до оборони. Тим не менш, це було рішення тренера Лисенчука.

- Як оцінюєш наші шанси на європейський трофей у Хорватії, суперники нам ж відомі...
- По-перше, я вважаю, що дуже поталанило нам із жеребом,  а по-друге, саме на даний момент маємо чудовий шанс повернутися з медалями.  Просто потрібно розподілити і силу і вміння. Ще й хотілося б удачі, щоб все склалося так, як треба.



- Маєш передноворічні побажання для когось?
- Як спортсмен, усім футболістам хочу побажати везіння, енергії, матчів без травм. Вболівальникам - любіть футзал, ходіть на матчі, підтримуйте свої команди. І ще таке хотілося б висловити пораду, щоб глядачі все адекватно сприймали, бо ми граємо у одній країні, захищаємо одні національні кольори, але буває приїжджаєш з командою у чуже місто, а тебе там освистують. Такого не повинно бути. Хвилювання за свою команду є ж завжди. Але і повага до суперника теж  має бути. Веселих свят усім!



Андрій СТАДНИК, Sport.UA, фото www.uragan.if.ua , www.mfk-lokomotiv.com.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Vovasss
А навіщо його було вводити у курс справи, і так Литвиненко стояв...)
fiorentina10
Від Лисенка друзі скрили, що був договірняк з азерами.