Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Борьба
|
2239
1

Армен ВАРДАНЯН: «Усе мiнiмально, усе на межi боргу»

Олiмпiйський призер поповнив свою колекцiю ще однiєю золотою нагородою

Армен ВАРДАНЯН: «Усе мiнiмально, усе на межi боргу»
Армен ВАРДАНЯН

На одних із останніх цьогорічних змагань -- представницькому турнiрi «Vantaa Cup» у Фінляндії нашi спортсмени привезли два «золота» i два «срiбла». Зокрема цього разу у категорiї до 66 кiлограмiв  перемогу здобув призер Олiмпiади в Пекiнi Армен Варданян. Борець розповiв «Експресу » про цi змагання i пояснив, чому нашi представники греко-римської боротьби дотепер не мають жодної олiмпiйської лiцензiї.

-- Турнiр виявився дуже хорошим i сильним, -- каже Армен Варданян. -- Це традицiйнi й дуже престижнi змагання. У ваговiй категорiї 66 кiлограмiв зiбралися лiдери свiтового рейтингу. Тобто змагалась уся елiта. А те, що я перемiг, означає, що тренуюся правильно. Кожна перемога додає спортсменовi впевненостi.

-- Борцi греко-римського стилю не здобули ще жодної олiмпiйської лiцензiї. Чому так сталося i чи є ще шанси потрапити на Олiмпiаду?
-- Нам дуже образливо, що дотепер ми не здобули жодної лiцензiї. Проте трагедiї робити не слiд. У нас ще є три вiдбiрнi турнiри до Олiмпiади. Перший iз них пройде наприкiнцi квiтня. Через тиждень ще один, а потiм ще один. На них нам до снаги здобути мiнiмум п'ять лiцензiй. Це мiй прогноз. Головне, щоб було здоров'я.

-- За якою схемою виборюватимете лiцензiї?
-- На кожному з цих турнiрiв перепустку на Iгри отримують тi, хто посяде два першi мiсця. Тобто фiналiсти.

-- Чи висувають до вас претензiї керiвники спорту через вiдсутнiсть лiцензiй?
-- До спортсменiв не може бути претензiй. Вони роблять своє -- виконують вказiвки тренера, показують результати. I якщо чиновникам потрiбен результат, вони мають пiдбадьорювати спортсменiв, пiдтримувати.

-- Як iз фiнансуванням збiрної?
-- Воно на такому низькому рiвнi, що менi важко про це говорити. Я думаю, що види спорту, в яких чогось досягають на мiжнародному рiвнi, здобувають олiмпiйськi медалi, повиннi фiнансувати краще. В Українi ситуацiя звична: за два мiсяцi до Олiмпiади починається посилене фiнансування, а впродовж чотирьох рокiв грошей не дають.
Усе мiнiмально, усе на межi боргу. Це стосується i нашого екiпiрування, i харчування, i поїздок, i поселення в готелi. Ми не виїжджаємо на закордоннi збори, увесь перiод пiдготовки до Iгор варимось у власному соку. Так бути не повинно. Спортсмен повинен поїхати, помацати все своїми руками, поборотись iз провiдними борцями свiту, дiзнатись, хто чим дихає, набратися досвiду...
Ми ж тренуємось мiж собою лише у своєму залi, нiчого й нiкого не бачимо. А коли нарештi виїжджаємо iз залу, то потрапляємо одразу на важливi змагання, де вiд нас вимагають результату. А ми, по сутi, не знаємо сили своїх суперникiв.

-- Нинi у вас сезон ще триває?
-- Особисто для мене до нового року змагань уже не буде. У сiчнi матимемо чемпiонат України. Тож тренуюся у звичному режимi.

Максим КАЧУРІВСЬКИЙ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
zapor75
Всегда так.Государство вспоминает о спортсменах,ученых,врачах,молодежи и народе только перед выборами или перед чем-то важным,прежде всего для власти,ведь хорошие результаты спортсменов на международной арене вроде-бы как показывают,что все "горазд".Только ведь держится спорт в основном на энтузиастах,меценатах и фанатизме ЛЮДЕЙ,делающих свое дело.Очень хорошо понимаю Армена.Желаю удачи в схватках и без травм!