Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1245
0

Виталий РОМАНЮК: «Возможно, нас недооценивали»

Защитник «Оболони» - о причинах неудач в нынешнем чемпионате

Цього сезону справи у київської «Оболоні» не надто райдужні. «Пивовари» на зимову перерву пішли, перебуваючи на останньому місці. А ще минулоріч ця команда вважалася грозою авторитетів. У чому причина таких неприємних метаморфоз та як їх подолати, «СПОРТИВКА» поцікавилася у екс-захисника львівських «Карпат» та ФК «Львів», а нині гравця «Оболоні» Віталія Романюка .

Раніше «Оболонь» недооцінювали…

- У професійному плані добре, що я повернувся у прем’єр-лігу, але тим, як виступає команда не задоволений, - розмірковує Віталій Романюк. –  Хотілося б кращого. Гравці команди робили все для того, щоб результати команди були позитивнішими, але через низку різних нюансів ми знаходимося внизу турнірної таблиці. Сподіваюся, що у другому колі таке не вельми хороше турнірне становище у другому колі нам вдасться виправити.

- Віталію, а чому у попередньому сезоні «Оболонь» приємно дивувала своєю грою перемагаючи таких грандів, як «Динамо» та «Шахтар», а цього сезону практично з тим же складом виконавців ніяк не вдається досягати позитивних результатів?
- Важко дати однозначну відповідь. У принципі, склад команди не надто сильно змінився, пішло лише декілька гравців. Наші тренери працювали в такому ж режимі, що й того сезону, коли ми перемагали ці команди, що ви назвали… Можливо, минулого року наші суперники у прем’єр-лізі «Оболонь» недооцінювали, а цього року все змінилося. Вони почали на нас налаштовуватися, як на сильного суперника, як на команду, яка може грати з лідерами, грати проти будь-якого суперника. Це, гадаю, одна із найголовніших причин. Також у багатьох матчах нам не щастило, в окремих матчах судді помилялися та забирали в нас очки. Також були ігри, які ми самі провалили. Тому склалося все так, як склалося…

Найголовніше – це здоров’я

- Нещодавно у Львові пройшов дитячий турнір на призи футбольного огляду «Пас», на якому ти був присутній у якості почесного гостя. Які твої враження від подібного роду турнірів?
- Мені було приємно, що ведучий «Паса» Богдан Тимовчак запросив мене на цей турнір. Я переглянув півфінал та фінал. Мені дуже сподобалося, що хлопці в такому юному віці демонстрували дуже пристойний рівень гри. Гадаю, що цей турнір піде їм тільки на користь для  професійного розвитку. Адже жодне тренування не зможе замінити турніри такого плану.

- Попереду рік Дракона. Які сподівання на цей рік і чи є у тебе забобони стосовно того, який рік за східним календарем?
- Забобонів у мене жодних немає. Мені хочеться далі прогресувати, виправити становище, у якому зараз перебуває моя команда. Хочеться підніматися якомога вище у турнірній таблиці, а також бажаю здоров’я собі, дружині, друзям. Найголовніше – це здоров’я, а решта все докладеться…

- Уже запланував, де зустрінеш Новий рік?
- Так, звісно. Зустрічатиму у колі сім’ї, бо вдома не так часто вдається бути. А так, як зараз відпустка і є вільний час, то намагаюся його проводити удома.

- Твоя сім’я у Львові?
- Так.

- Сім’я у Львові, ти в Києві, а віддаль чималенька…
- Та ні це не має  великого значення. У нас немає довгої розлуки. Вони приїжджають до мене в гості, я до них. Тому у цьому плані у нас все гаразд.

З «Карпат» пропозицій не було

- Свого часу ти виступав за «Карпати-2» та зіграв два матчі у складі основної команди. Зараз у «Карпатах» великі пертурбації, багатьох легіонерів відправили додому. А пропозиції від «Карпат» тобі часом не надходили?
- Ні. Пропозицій не було. До речі, в мене немає агента. Я сам своєю грою доводжу чого вартий, та працюю. Та й у мене чинний контракт з «Оболонню», тому хочу саме в цій команді працювати та прогресувати.

- А яке місце реально посісти «Оболоні» з огляду на ті матчі, які ще залишилося зіграти у другій частині чемпіонату?
- Гадаю, що до десятого місця «Оболоні» цілком реально піднятися, а то й увійти в десятку.

- Останніми роками «Динамо» та «Шахтар» розігрують між собою комплект золотих нагород, а «Металіст» лише підпирає ці команди. Враховуючи те, що харків’яни цього сезону борються відразу на два фронти, а кияни і донеччани вже вилетіли з євро кубків, чи зможе за такого розкладу команда Мирона Маркевича втрутитися у боротьбу з «Динамо» та «Шахтарем»?
- Думаю, що зможе. Ми грали у першому колі з цими командами. З тим рівнем гри, яку демонструє «Металіст» мені, здається, за перше-друге місце їм реально поборотися.  

- Тобто ти вважаєш, що на два фронти «Металіста» вистачить?
- Думаю, що так.

www.galsports.com

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.