Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 26 декабря 2011, 15:18
4235
15

Олег БЛОХИН: «За красивые глаза в сборной не играют»

Костяк национальной команды Украины уже сформирован, утверждает главный тренер

| Обновлено 26 декабря 2011, 15:18
4235
15
Олег БЛОХИН: «За красивые глаза в сборной не играют»
Олег Блохин

Один із головних творців найгучнішого успіху в історії збірної України – виходу в чвертьфінал чемпіонату світу-2006 – Олег Блохін повернувся до керма національної команди у квітні цього року. Повернувся у непростий момент: за час підготовки до домашнього фіналу чемпіонату Європи у синьо-жовтих помінялись два тренери – Мирон Маркевич та Юрій Калитвинцев. Причому останній провів у ранзі виконуючого обов’язки вісім поєдинків, вигравши лише один із них.

Утім, і в Блохіна справи не одразу пішли на лад. Перемігши у «дебюті» проти Узбекистану (2:0), команда під орудою найкращого футболіста Європи-1975 зазнала чотирьох поспіль поразок, встановивши власний антирекорд, із нищівним співвідношенням м’ячів – 3:12. Однак, як зізнається новий-старий провідник українців, невдачі вже давно нездатні вибити його з колії. Навпаки – це змусило ще вище засукати рукава та взятися до роботи. І результати не забарилися: у чотирьох наступних двобоях його підопічні здобули три перемоги і нічию, забивши десять голів.

«Із них три м’ячі у ворота Німеччини, що принесли нам нічию, запам’ятались, напевно, найбільше, – зазначає Блохін у бесіді з UEFA.com. – Адже вони були забиті одній з найсильніших збірних світу, та ще й у першому матчі на реконструйованому НСК «Олімпійський». На думку 59-річного фахівця, останні поєдинки в 2011 році продемонстрували, що збірна вийшла на правильний шлях. «Не маю сумнівів, що до ЄВРО-2012 ми матимемо дійсно конкурентну команду», - запевняє він.

«Мені, здається, вдалось досягти головного – донести до футболістів, що за красиві очі в збірній не грають. Треба постійно доводити своє право носити синьо-жовту футболку. Хочу, щоб у команді грали лише ті, для кого це справжня честь, - підкреслює наставник. - Це був важкий рік, адже нам довелося провести дуже масштабну селекційну роботу за короткий час. За якихось шість місяців переглянули велику кількість виконавців, і тепер можемо стверджувати, що кістяк збірної сформований».

«Звісно, це не означає, що пошук припиняється, - додає він. - Але подальше посилення буде точковим. У наступному році ми також мусимо більше попрацювати над тактикою, адже у окремих відрізках хлопці не показували той рівень командної гри, на котрий я розраховував». Щоправда, наголошує Блохін, це також було зумовлене відсутністю низки гравців. «Сподіваюсь, в новому році травми оминуть наших футболістів. А ми - тренери - постараємось їх підготувати до турніру як слід. Досвід-бо вже маємо», – обіцяє він.

Другого грудня, під час жеребкування в Палаці «Україна», команда Блохіна дізналась своїх суперників у груповому раунді. За півгодини до процедури, спілкуючись з UEFA.com, фахівець зазначив, що не переймається жеребом. «Це ж фінал чемпіонату Європи! Тут не буває легких суперників. Половина з учасників ЄВРО-2012, на мою думку, входить до десятки найкращих команд світу. Але ми господарі, тому – незалежно від суперників – ставимо мету вийти з групи. А далі побачимо», – розповів він. Після того, як синьо-жовтим випали Англія, Франція та Швеція, Блохін лише усміхнувся: «Наше завдання не міняється...»

Зараз керманич збірної, що представляє співгосподарів ЄВРО-2012, від своїх слів не відмовляється. «Якщо Англія та Франція вважають себе фаворитами, то це може вилізти їм боком. Не сумніваюсь: боротьба в нашій групі буде дуже серйозна. Я так не взяв участі в чемпіонаті Європи як гравець, тож хочу надолужити все як тренер. Постараємось порадувати грою наших уболівальників. Нехай для них цей турнір стане особливим не лише тому, що так сильно змінив інфраструктуру нашої країни, але й завдяки яскравій грі збірної України», - підсумував Блохін.

uefa.com

Михаил Шаповалов
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. Довбик популяризирует украинский. Жирона допустила смешную ошибку
Футбол | 28 марта 2024, 23:05 2
ВИДЕО. Довбик популяризирует украинский. Жирона допустила смешную ошибку

Артем принял участие в видео с отличной идеей от пресс-службы «красно-белых»

СУДАКОВ: Не было б исполнителей, как Мудрик, Цыганков – не отдал бы ассисты
Футбол | 29 марта 2024, 03:49 1
СУДАКОВ: Не было б исполнителей, как Мудрик, Цыганков – не отдал бы ассисты

Георгий прокомментировал победу сборной Украины над Исландией (2:1)

Комментарии 15
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
vladka76
Каждый раз, когда слышу эту фамилию в разрезе сборной, не пойму, что она там делает...
JimmyS
Голодюк? Эдмар? Гармаш? (эти трое на первых ролях в своих командах, у двоих из них команды в турнирке выше Днепра). Шевченко - ну выпускай его на последние минут 15-20 (больше не выдерживает), я не против, чтоб он вызывался в сборную, я против чтоб он ходил по полю 60-70 минут. Про Коноплянку согласен, за ним такое видно, в Днепре средненько играет, в сборной раскрывается, за Ротанем такого нет, и там и там он средненько играет (в сборной я бы даже сказал ниже средненького).
Valeroso
Калинич.
gav1990
Блохин, даеш Белого и Голодюка в сборную!!!!
gav1990
Да у сегоднешнем Днепре никто не блещит
kuzmen1992
а какого хера тогда там Миля делает
alex_kor
Блохин берет дисциплиной, его уважают и боятся. так и должно быть. Именно этого к примеру не хватает ИМХО Динамо. Лужный нужен.
alex_kor
Шева может выстрелить в любой момент и он один из немногих кто может заставить бегать молодежь.Найди альтернативу Ротаню например.Покажи еще одного опорника его уровня. Тот же Коноплянка никакой в Днепре, но в сборной творит чудеса.
JimmyS
Согласен с тобой. Шевченко, Милевский, Ротань, Гай, Алиев (+ еще пара человек, которые и своих-то клубах не феерят, но регулярно вызываются в сборную), спрашивается за какие заслуги?
Djum1979
Эо он на Пятова намекает?
s0pka
ух, зайтейник!
молоток..... бля сам выдумал!?талант не пропьешь!
sanfelix
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Valeroso
Милевский...
Schulz777
A Шевченко?...
Valeroso
Олег БЛОХИН: «За красивые глаза в сборной играют»