Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 25 декабря 2011, 08:20
11817
58

Тарас ПАВЛИВ: «Львовские фанаты не хотят Евро»

А все из-за неуважительного отношения правоохранительных органов к активным болельщикам

| Обновлено 25 декабря 2011, 08:20
11817
58
Тарас ПАВЛИВ: «Львовские фанаты не хотят Евро»
Тарас Павлив

Перформанс – слово англійського походження, означає «вистава» чи «спектакль». У розумінні українських фанів, перформанс це не що інше, як яскрава та масова підтримка улюбленої команди. Уже не вперше фанати львівських «Карпат» відзначилися – саме їхня підтримка була неодноразово визнана кращою. Детальніше про це розповів керівник ГО «Завжди вірні» Тарас Павлів, якого у фанатському середовищі більше знають як Гладіатора.

– Слід зазначити, що цей сезон для нашого львівського фанатського руху був дуже успішним. В офіційній таблиці рейтингу кращих перформансів туру ми впевнено посідаємо перше місце й до того ж з дуже солідним відривом. Але чесно кажучи, хотілося б чогось більшого. З двадцяти турів, які пройшли вже цього чемпіонату, в кожному ми проявили себе якнайкраще. У першому турі мали далекий виїзд у Маріуполь, куди поїхали більше сотні фанатів. Як для такого виїзду, це дуже багато. А вже у першому домашньому матчі цього сезону здобули номінацію «перформанс туру». Це був принциповий поєдинок проти одеського «Чорноморця»; ми зробили величезний банер, на якому зобразили завдання на сезон. На жаль, більшість з них не вдалось виконати. З Ліги Європи ми вилетіли, в чемпіонаті чогось солідного вже не вдасться досягти, надія залишається лишень на Кубок України. Після того матчу у нас був трохи скандальний виїзд в Донецьк, де ми зустрічались із «Шахтарем». Тоді на гру знову ж таки поїхала досить серйозна підтримка. Але чогось особливого ми не зробили через трохи безглузду заборону дирекції стадіону щодо вивішуваня банерів з червоно-чорною символікою. Тож величезну кількість прапорів і банерів не вдалось продемонструвати. Це було просто незрозуміло, адже резервна форма «Карпат» саме червоно-чорна.

– Тарасе, чи вдалося реалізувати заплановане перед початком сезону?
– Взагалі, у наших планах перед початком сезону було збільшити кількість фанатських секторів з двох до чотирьох. Тобто окрім 15 і 16, фанатськими мали стати 14 і 17 сектори. Це, на жаль, не вдалось реалізувати через ряд причин. А що стосується перформансів чи цікавих виїздів, – нам вдалося здійснити все задумане, а в окремих випадках навіть перебільшили свої забаганки.

– Цього року «Карпати» не дуже успішно виступали на всіх фронтах. Як на цю ситуацію реагували фанати?
– Незважаючи на неяскраву гру команди, нам вдалось зберегти фанатську підтримку на тому ж рівні, яка була минулого року. І хоча на сьогодні команда тримається низів турнірної таблиці, фанатська підтримка залишається однією з найкращих в Україні. З нашого боку це великий плюс. Хоча за «традиціями» українського футболу, через погану гру команди більшість людей мали б розбігтися. На щастя, такого не сталося, і це підтвредив останній матч з «Динамо», коли на новому стадіоні фан-сектор був максимально заповнений. Активно команду підтримували більше двох тисяч людей. Це без сумніву, свідчить про те, що вболівальники продовжують вірити в команду.

– Яким був найцікавіший виїзний матч?
– Найбільш цікаві для нас – як домашні, так і виїзні – матчі з «Динамо», адже це наші найкращі друзі. Ми з киянами – найбільш патріотично налаштовані дві групи фанів. Про нашу дружбу відомо й за межами нашої країни. Через ці фактори й виникає в спільному пориві підтримка команд. Часто на матчах, незалежно від того, виграють «Карпати» чи «Динамо», фанати однієї команди підтримують і женуть команду суперника вперед. Цього року найбільш цінним для нас був виїзд у Київ на матч з «Динамо», де ми знову отримали «перформанс туру». В нашому чемпіонаті це чи не вперше – щоб фанати команди, яка грає на виїзді, отримала це звання. На банері ми написали: «Ласкаво просимо до раю» і зобразили емблему «Карпат». Саме таким чином запрошували киян, які ще не були у Львові, відвідати наше казкове місто. Підтримка «Карпат» у Києві була незабутньою, це навіть зауважили львівські футболісти.

– Саме на виїзних матчах не раз трапляються курйозні випадки...
– Знову ж таки, на матчі з «Динамо» у Києві стався неприємний інцидент, який облетів всю Україну. Головною дієвою особою того випадку став персонаж, у підсумку названий «Карась». Він зірвав прапор із зображенням Бандери і Шухевича з нашого сектору, заявляючи, що вони ніякі не герої нашої країни. Курйоз курйозом, але так, як вчинив цей чоловік, не робиться. Київські фани самі ж вирішили провчити Карася; вони показали йому, що він має робити на стадіоні. Думаю, в тому випадку вони вчинили так, як було потрібно.

– Майже в кожному матчі фанати «Карпат» організовували якісь цікаві перформанси. Який для тебе був найцікавішим і найграндіознішим?
– Найбільше потрібно було готуватися до перформансу на матч із «Динамо». На такі важливі матчі можна організовувати й три перформанси, головне – щоб час і фінанси були. Можливо, ми трохи забагато на себе взяли, забагато спробували. В Україні такого ніхто точно не робив, у Європі теж мало хто береться за таку справу. В дійстві брали участь кілька тисяч людей, до того ж треба було зобразити дуже складний напис. Мушу визнати, що вийшов цей перформанс десь на 60%. Ми забули, що до такої справи не варто залучати велику кількість «кузьмічів», тобто тих, хто не є активним фанатом. Саме через їх неорганізованість не вдалось оргазувати все задумане й заплановане. Але за оцінками глядачів, на стадіоні наші помилки були зовсім непомітні, все було блискуче.

– Матч з «Динамо» «Карпати»вперше грали на новому стадіоні. Наскільки відрізняється підтримка на «Арені Львів» та «Україні»?
– Ну, звичайно, на новому стадіоні фанат перебуває за кілька метрів до поля, до гравців. На «Арені Львів» ти почуваєшся дійсно дванадцятим гравцем. Крім того, на новому стадіоні зовсім інша акустика, і звідси підтримка фанатів є більш вагомішою й гучнішою. Нашу підтримку відчуває команда, і їй набагато легше грати.

– Після матчу проти «Динамо» велика кількість фанатів скаржилася на те, що у фан-зоні було чимало людей, які насправді до фанатського руху не мають жодного стосунку. Вони, мовляв, лишень заважали нормальній підтримці. Чи так це?
– Ситуація полягає в тому, що наразі у нас нема обумовленої співпраці з дирекцією «Арени Львів». На даний час «Карпати» орендують цей стадіон, зіграли лише один матч, тож поки що наша співпраця не налагоджена. Оптимальним вирішенням цього питання може стати встановлення колонок, які б допомагали в озвученні. Лише тоді буде змога організувати п’ять тисяч людей, адже повірте, це дуже складно. Щоб народ підтримував команду в одному пориві, потрібно докласти величезну кількість зусиль. Але ми також повинні мати повагу до тих людей, вони теж хочуть хоч якось підтримати команду. Крім того, в цьому сезоні ми запровадили таке правило, що квитки можуть придбати лише фани. Це дуже важливо для солідної підтримки.

– З керівництвом нового стадіону ви ще не домовилися. А як щодо клубу?
– Тут усе в порядку. Ми прекрасно співпрацюємо. Я завжди казав: головне, щоб керівництво клубу не керувало нами і не брало нас під контроль. Тоді все буде добре. Зайвим прикладом невзаємодії клубу і фанатів стала нещодавня ситуація з фанатами київського «Динамо», які через неорганізованість клубу, через відсутність заявки так і не змогли потрапити на матч з харківським «Металістом». Це свідчить про проблеми в середині клубу. В нас таких інцидентів не буває. Якщо клуб нам сприятиме, ми будемо допомагати і йому. На даний час стосунки з керівництвом у нас дуже хороші.

– Як фанати львівських «Карпат» ставляться до Євро-2012?
– Серед фанатів існує максимальне несприйняття Євро. У першу чергу через те, що наша міліція весь час намагається якось принизити нас, покарати за будь-яку дрібницю. Вони б хотіли посадити нас в клітку і вже після Євро випустити. Саме через ці дії людей в синьому у фанатів виникає до них шалена зневага і несприйняття. Ми, фанати, завжди дамо їм відсіч. На Євро головною проблемою будуть не фанати, а саме міліція. Вони не готові до таких чемпіонатів. Так, на згаданому вже матчі з київським «Динамо» фани зі столиці надиміли на новому стадіоні. Хоч це не була якась запланована акція, але можна розцінити ці дими як протест діям нашої міліції.

– Що планує ГО «Завжди вірні» організувати на завершальні десять матчів сезону?
– Без сумніву, у наступних матчах ми максимально намагатимемось реалізувати свій потенціал. Постараємось не повторити помилок, які допустили з «Динамо». Деякі матчі припадають на важливі дати, тож в них плануємо влаштувати щось грандіозне. Ми добре розуміємо, що наша підтримка зараз команді дуже потрібна. Отже, робитимемо все, щоб бути завжди разом з командою і допомагати «Карпатам» всіма силами.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Украина узнала соперников в отборочном раунде Евро-2025 U-19
Футбол | 03 мая 2024, 22:23 1
Украина узнала соперников в отборочном раунде Евро-2025 U-19

Команда Михайленко попала в группу с Нидерландами, Словенией, Казахстаном

Известно, сколько будет стоить УАФ участие сборных на Олимпиаде и Евро
Футбол | 04 мая 2024, 12:18 0
Известно, сколько будет стоить УАФ участие сборных на Олимпиаде и Евро

В общей сложности расходы составят примерно 80 миллионов гривен

Комментарии 58
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
lvros
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
seniors
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
lvros
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Puzyara
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
FidanFCCO
Верните Гладику мопэд!!!!
S_L_B
JimmyS — 25.12.2011 17:33
...отпусти и не живи только прошлым.
Дивлячись на то, що сьогодні при владі, хочеться плакати.
Ну і є така приказка, що без минулого нема майбутнього.
А ще є таке повір"я - якщо на землі, де ти живеш, нема могил твоїх предків, тобі нікому вклонитися, віддати шану - це не твоя земля. В мене тут могили дідів, прадідів. А твої де поховані? Десь в Пєрмє, навєрнає, ілі на Уралє?
aequitas_here
ВОТ ПАЦАНЧИК ПОПИАРИЛСЯ
SevGOK-77
..." Але чогось особливого ми не зробили через трохи безглузду заборону дирекції стадіону щодо вивішуваня банерів з червоно-чорною символікою. Тож величезну кількість прапорів і банерів не вдалось продемонструвати. Це було просто незрозуміло, адже резервна форма «Карпат» саме червоно-чорна".
===================================================================
Взагалі, зазвичай, вболівають за свою команду за їхніми "основними" кольорами. А вони у вас,як відомо,зелено-білі. Так що не треба нам спагетті на вуха розвішувати. А червоно-чорний --- це колір УНА-УНСО, колір , як виявляється, українських націоналістів, плюс банери із зображеннями Бадери та Шухевича. Так що,будь ласка, з ЦИМИ КОЛЬОРАМИ І БАНЕРАМИ - на майдани, на мітинги,на революцію - куди завгодно , а не на стадіон. Чи "Гладіатор" хоче сказать, що ще Бандера з Шухевичєм теж були "фанами" львівських "Карпат"? Пробачте, що може трохи емоційно написав, але вже дістало, що молодь переносить ультра-націоналістичну істерію на стадіони,на футбольні матчі. Чи вже забули події в Києві,коли побили людину?
zhanforewer
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
JimmyS
странно у меня дед с западной Украины, совсем другое рассказывал, как немцы (опять же говорим немцы, а имеем ввиду фашисты) собирали людей сотнями и расстреливали. Не смотря на это к немцам как к национальности сейчас относятся очень хорошо. Враг не в россиянах или русских, враг у вас в голове, советская власть давно распалась, 20 лет прошло, отпусти и не живи только прошлым.
S_L_B
Німці не вели себе так жорстоко - так, вонивели себе по загарбницьки, але не так жорстоко. Для прикладу таке порівняння: коли Зах.Україну в 39 році окуповували москалі, то вони, заходячи в село забирали все, залишаючи людей виживати. Незгідних - в тюрму, або в яму.
Коли приходили німці, то зразу же встановлювали свій порядок - призначали коменданта, війта. В людей нічого не забирали, натомість заставляли платити щомісяця податок (м"ясо, молоко, зерно і т.д.) Німці зі своїм порядком були і залишилися такими. Як і москалі зі своїми "манерами"
Хоч і окупантом були що одні, що другі - відношення до мирного населення було різним. Тому і відношення на даний час до москаля одне, а до німця інше.
До речі, колись давно нашу територію загарбували і шведи, і монголи, і поляки. Але так як відзначився москаль, не відзначився ніхто. Тому йому це довго тут пам"ятатимуть.
sanfelix
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
CubiQ
Лучшие перфомансы после 20 туров:
Карпаты - 7 раз
Металлист - 5 раз
Днепр - 3 раза
Динамо - 2 раза
Черноморец, Ворскла и Таврия по одному разу.
CubiQ
Не заслуживает Дыминский таких фанов, вообще не заслуживает.
Puzyara
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
FCMKH1988
А це є офіційна таблиця кращих перфомансів???
alex_kor
Немного ты перегнул про немцев.Фашистских направлений в Германии сейчас меньше, чем в той же Финляндии или Румынии. Россия(Советы) как символ коммунизма еще 50 лет после войны гнобила все укр.народ.Но это отступление и ИМХО. А насчет остального..Да не воспринимается так никто. Сколько раз был во Львове и говорил специально по-русски, тут правильно заметил человек, пока не трогаешь интересы города,страны и т.д, никто тебя и не тронет. Уроды есть везде и всему есть исключения, но..
KakyIIIa
Цитата из статьи о самых высокооплачиваемых игроках укрфутбола-Интересно, что украинцы в «Динамо» получают более высокую зарплату, чем их коллеги в «Шахтере», где более щедро вознаграждают легионеров.
Alexis070
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
WladWest
-----------------------------------------------------
То есть национал-социализмом?