Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 20 декабря 2011, 18:48
2260
0

«Союз» - переможець чемпіонату України серед ветеранів

У Сумах відбувся чемпіонат України з міні-футболу серед ветеранів 45 років і старше + ФОТО

| Обновлено 20 декабря 2011, 18:48
2260
0
«Союз» - переможець чемпіонату України серед ветеранів

У турнірі взяли участь 17 команд, які були розділені на 4 підгрупи. На жаль, деякі команди за кілька днів до турніру не змогли приїхати. Тривав 15-ий чемпіонат України 4 дні, з 14 по 18 грудня у найкращому залі Сум Легкоатлетичному манежі.

У групі А відразу визначився фаворит, ним став «Ніколь» Суми, який упевнено виграв усі свої ігри, а другу сходинку посіла команда із Одеси «Чорне Море». Гості із Білорусі з Вітєбська залишились на третій сходинці, здолавши лише «Таврію» із Василівки.

У групі В боротьба була запеклішою. Лише «Енергія» із Львова не змогла скласти конкуренцію суперникам. У підсумку львів’яни четверті, третє місце посіла сумська команда «Фрунзенець». Другими стали минулорічні переможці «Союз» із Донецька, а першими - «ХСС» із Харкова.

У групі С перемогла «Вікторія» Черкаси, також у чвертьфінал пройшла команда із Луцька «Аборигени». «Металург» із Дніпропетровська і «Таврнацунівер» із Сімферополя припинили боротьбу уже на цій стадії.

Група D була єдиною, де грали п’ять команд. У підсумку «Зугрес» із Донеччини посів першу сходинку, а друге місце було за львівськими «Карпатами». Не змогли пробитись у наступний етап «Тепловик» із Южноукраїнська, «Агрофірма» із Кодими і рівненський «Авангард».

Після цього розпочалось найцікавіше – матчі на виліт. Найцікавіше, що три з чотирьох команд, які посіли у своїх групах друге місце змогли перемогти у чвертьфіналі. Так, «Карпати» завдали порази фавориту турніру сумському «Ніколю» 5:2. А от партнер «Карпат» по групі, «Зугрес» програв «Чорному морю» 2:4. Харківський ХСС переміг «Аборигенів» 2:0, а «Союз» із Донецька здолав «Вікторію» 7:6.

Півфінали були дуже запеклими. Особливо поєдинок минулорічного переможця проти львівських «Карпат». Все вирішив єдиний гол, який забили донеччани. У іншому півфіналі «Чорне море» перемогло «ХСС» 5:3.

У заключний день турніру відбулись матчі за нагороди. Непоступливість – ось девіз вирішальних поєдинків. Жодна команда не хотіла програвати дійшовши до вирішальних поєдинків, тому долю обох матчів вирішили післяматчеві пенальті. «Карпати» із «ХСС» зіграли 2:2, але їхні невлучні удари у серії шестиметрових ударів, знову залишили львів’ян поза межами призової трійки.

А от фінал не те щоб не виправдав сподівань, просто команди вже дуже переживали за результат, і у підсумку відсиджувались в обороні. Тому закономірним результатом стали нулі на табло. А серія післяматчевих ударів стала дуже непередбачуваною. Одесити перед останнім ударом мали перевагу. Якби вони забили, вони виграли б турнір, а так не реалізований шестиметровий і у додаткових ударах донеччани були сильнішими.

Але хіба це головне. Ці люди вже не боряться за очки, за преміальні. Вони просто дістають насолоду від футболу.

Найкращим гравцем турніру став Олександр Король із «Союзу», а найкращим бомбардиром Володимир Шеремета із «Карпат».

Володимир Шеремета, найкращий бомбардир турніру, гравець львівських «Карпат»

- Пригадайте якісь моменти, чи зустрічались з кимось із суперників у матчі за третє місце раніше
- Це практично футболісти, які не грали у великий футбол. Вони більше грали у міні-футбол. Тому я ні з ким так не зустрічався.

- Минулого разу ми також посіли четверту сходинку.
- Так, нам трохи не вистачає гравців. Не доїхав Ігор Яворський, Василь Леськів. Була втома. Все ж 5 команд у групі – це все відбивається на фізичному стані.

Олександр Жовтоног, організатор турніру, головний суддя змагань

 - Розкажіть про чемпіонат України серед ветеранів. Які команди перемагали у попередніх чемпіонатах. Ваші враження.
- Комітет ветеранів України проводить у трьох вікових групах турніри і чемпіонати. У групі 35 років і старше лідери «Вибор» Дніпропетровськ, «Аякс» Шахторськ, Донецьої області і «Металург» Запоріжжя. 45 років і старше п’ятиразовий чемпіон України «Ніколь» Суми і сьогодні дворазовим чемпіоном став «Союз-Шахта ім.Засядько» Донецьк. Непогано виступає триразовий бронзовий призер «Вікторія» Черкаси, «Карпати» Львів, «Енергія» Львів. Також «Чорноморець» Одеса бере участь у всіх змаганнях. Також брала участь команда «Авангард» Рівне, де колектив ще з першого чемпіонату привозить Олександр Гіль, «Енергія» Львів - Іван Шимечко. А є такі обласні центри, які не беруть участь: Миколаїв Херсон, Хмельницький Тернопіль. А зараз добре, що створений колектив у Таврічному національному університеті. Хоч команда і не посіла високих місць, але Олександр Чаришев створив прекрасний колектив. Дуже шкода, що останнім часом жодна команда із столиці не бере участь ні в турнірах , ні в чемпіонатах.

Ну а в цьому році, як ніколи, 17 кращих колективів країни цієї вікової категорії. 8 років ми проводимо змагання в місті Суми у цьому прекрасному палаці спорту Банківської академії («легкоатлетичний манеж», - авт.). Недавно пройшов Кубок України у місті Луцьку, де виступали молоді ветерани 35 років і старше. А зараз в лютому місяці готовимо провести чемпіонат в місті Донецьку серед цієї вікової категорії.

Також ми започаткували клуб ветеранів-бомбардирів пам’яті майстра спорту СРСР Олександра Погорєлова, де вже увійшли більше 30 гравців, які забили понад 20 голів, а лідерами є Олександр Ткаченко «Ніколь» Суми, який забив вже 82 голи. 56 голів забив Олександр Антошин, місто Донецьк.

Щодо відомих гравців, то можу назвати багато імен. В футболі їх знають більше, ніж у міні-футболі. Це майстер спорту міжнародного класу Анатолій Саулевич «Карпати» Львів, Анатолій Цибрій, Борис Шуршин в місцевій команді, брати Анатолій і Василь Ярмаки «Ніколь» Суми, Сергій Погодін місто Донецьк і багато-багато інших. Також можна відмітити воротарів. В Донецьку Сухорук Віктор в свої 56 років демонструє високу воротарську майстерність, в минулому році виступав Габор Вайда із львівських «Карпат», який також є прикладом для інших в свої 66 років.

 

 

 

 

Володимир КРУПЧУК, Экстра-ліга

Александр Тишура
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

The Guardian: Украина может выйти в четвертьфинал Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 14:11 24
The Guardian: Украина может выйти в четвертьфинал Евро-2024

Лидерами «желто-синих» британцы считают Мудрика и Судакова

Стало известно, сколько заработали Свитолина, Калинина, Ястремская в Майами
Теннис | 28 марта 2024, 17:11 0
Стало известно, сколько заработали Свитолина, Калинина, Ястремская в Майами

Дальше всех из украинок прошла Ангелина, которая остановилась на стадии 1/8 финала

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.