Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Гандбол
|
818
0

Гандболістки збірної України обіграли команду Словаччини

Путівку до Швеції розіграють у суботу

Гандболістки збірної України в першому матчі плей-оф за право зіграти у фінальному турнірі Euro-2006 в Києві обіграли команду Словаччини - 27:24.

На відміну від грудневого чемпіонату світу, у складі збірної України в першому матчі за путівку на чемпіонат Європи, який наприкінці року прийматиме Швеція, ми не побачили Анастасію Подпалову, Тетяну Шинкаренко та Ірину Шибанову. Зате повернулися до табору головної команди країни Ганна Бурмістрова і Оксана Райхель. Тому кадрове питання було нібито вирішене.

Коли на 41-й хв. наймолодший гравець збірної України львів'янка Регіна Шимкуте довела перевагу "синьо-жовтих" до дев'яти м'ячів (23:14), здалося, що доля путівки на фінальний турнір Euro-2006 у Швеції практично вирішена. Проте подальший перебіг подій на майданчику столичного Палацу спорту засвідчив, що таке припущення виявилося передчасним. Без Ганни Сюкало, яка через травму руки змушена була сісти на лаву запасних, у складі нашої команди розпочалися хаотичні перестановки, що призвело до неузгодженості дій як в обороні, так і в передній лінії.

За такої ситуації підопічні Томаша Кутьки перехопили ініціативу і за чотири хвилини до завершення матчу скоротили відставання до трьох пунктів - 22:25. А коли до фінального свистка залишалося менше як дві хвилини, після влучного кидка Люції Угракової на табло загорілися цифри 26:24 на користь українок.

І все ж останнє слово в цій зустрічі було за підопічними Леоніда Ратнера: на останніх секундах остаточний підсумок встановила та сама Шимкуте - 27:24. Отож ми, попри все, перемогли, але говорити про те, що наші дівчата можуть пакувати валізи до Швеції ще зарано. Адже перевага в три м'ячі перед матчем-відповіддю у гандболі є не надто переконливою. Тепер усе вирішиться найближчої суботи, коли збірні України та Словаччини зустрінуться вдруге.

Зрозуміло, що по завершенні звітного поєдинку Леонід Ратнер був далеко не в найкращому настрої. Зокрема, коментуючи дії своєї команди, керманич української збірної сказав таке:

- Так як ми діяли проти словачок, грати не можна. Розрив у зустрічі доходив до дев'яти пунктів, але, на жаль, ми не змогли втримати його, і тепер 3 червня на нас очікує важкий матч-відповідь на виїзді. Збірна Словаччини нас не здивувала, адже ми знали, що це серйозний суперник, у складі якого багато гравців виступає за сильні німецькі клуби. Тому цілком закономірно, що в матчі проти нас вони продемонстрували доволі сильну гру. Чому ми дали розігратися лідерам словацької команди? Це можна пояснити невпевненими діями моїх підопічних у захисті. На жаль, до всіх кадрових проблем додалася ще й травма Ганни Сюкало. Наразі не відомо, чи зможе вона зіграти у Словаччині.

Оксана ПАВЛЮК, газета Поступ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Тур Романдии. Тибо Нис выиграл горный этап
Другие виды | 25 апреля 2024, 18:28 0
Тур Романдии. Тибо Нис выиграл горный этап

Бельгиец возглавил общий зачет многодневки

Украинский клуб сорвал матч чемпионата. Стала известна причина
Футбол | 24 апреля 2024, 21:29 1
Украинский клуб сорвал матч чемпионата. Стала известна причина

«Металлург» Запорожье не приедет на поединок против «Хуста»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.