Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
3540
1

У Дніпропетровську зберуться зірки футзалу

16 грудня у Дніпропетровську відбудеться матч ветеранів «Механізатора» і «Діни»

У Дніпропетровську зберуться зірки футзалу

16 грудня у Дніпропетровську відбудеться матч серед ветеранів дніпропетровського «Механізатора» і московської «Діни», приурочений 20-ліття перемоги дніпропетровців у Кубку СРСР.

Цей рік багатий на ювілейні дати в українському футзалу. Так в кінці грудня виповнюється 20 років перемоги дніпропетровського «Механізатора» (на фото) в Кубку СРСР. Як відомо, міні-футбол в Радянському Союзі став розвиватися в кінці 80-х. Проводилися численні турніри не тільки за створеним правилами ФІФА в 1985 році, але і турніри з міні-футболу «6 х 6». Основу таких турнірів становили команди любителів футболу, які створювалися.

В 1989 році був проведений перший офіційний чемпіонат з міні футболу в СРСР під егідою газети «Комсомольська Правда». «Механізатор» в цьому турнірі посів 2-е місце. Вже в сезоні 1990/91, слідуючи вимогам міжнародної федерації футболу, був проведений перший офіційний чемпіонат СРСР і Кубок СРСР під егідою Федерації футболу. В Кубку СРСР у фіналі «Механізатор» за пенальті 5:3 переграв кишинівську «Валеологію» і став першим і останнім володарем Кубка СРСР.

Крім того, що «Механізатор» був лідером українського міні-футболу, він дав дорогу багатьом відомим футзалістам. Свій шлях у міні-футболі саме в «Механізаторі» починав найкращий гравець ХХ століття Костянтин Єрьомєнко. Також немалих досягнень в українському футзалі досягли вихованці «Механізатора»: Олександр Косенко, Олександр і Сергій Москалюки, Олександр Кабаненко, Юрій Миргородський та інші.

Ну і який подібний ювілей обходитися без матчу? Так, в Дніпропетровську, 16 грудня, буде зіграний товариський матч між ветеранами «Механізатора» і «Діни» - лідерів українського і російського міні-футболу на початку 90-х. До речі, московський клуб, восьмиразовий чемпіон Росії і СНД, триразовий володар Кубку Європейських чемпіонів, в цьому році відсвяткував своє 20-ти річчя. Матч пройде в спорткомплексі Дніпропетровського державного хіміко-технологічного університету. Початок гри о 18:00. Матч буде присвячений також пам'яті Олександра Хандриги – першого керівника міні-футболу в Україні, і Костянтина Єрьоменка, найкращого гравця ХХ століття, багаторічного президента московського «Динамо».

Сергій ЧАЙКА, Ексра-ліга

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
FC_Dvorovik
Есть чему поучиться у легенд...